Herkullisin Porkkanapiirakka (pellillinen)
Kostea, pehmeä ja supermehevä! Sitä juuri tämä piirakka on! Oma suosikkikakkuni on ollut jo monen vuoden ajan porkkanakakku ja resepti löytyy blogista nimellä Maailman paras porkkanakakku. Etsin tuota ohjetta pitkään ja se on nimensä arvoinen. Se on täydellinen, ainakin minun makuun ja makuasioista ei saa kiistellä! Nyt muutin ohjeen piirakan muotoon – suoraan pellille. Voi luoja, että myös tämä porkkanapiirakka on taivaallista! Tehdessä söin jo kolme palaa ja piirakan reunat, ups. Tein piirakkapohjan kaksi päivää ennen kuorrutuksen tekemistä, että se sai maustua ja mehevöityä kunnolla. Tätä voisi kutsua maailman parhaaksi porkkanapiirakaksi.
Jokainen porkkanakakku, -piirakka tai -kuppikakku tarvitsee päälleen porkkanakoristeet. Yleensä teen koristeet itse muotilla, mutta tällä kertaa oikaisin ja koristelin palat valmiilla syötävillä porkkanakoristeilla. Kätevää ja helppoa!
Herkullisin Porkkanapiirakka (pellillinen)
Noin 16-18 palaa
Piirakkapohja (tehty 40 x 30 cm pelllille)
- 1.5 dl taloussokeria
- 1.5 dl ruokosokeria
- 3 kananmunaa
- 3 dl auringonkukkaöljy
- 4,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 0,5 tl inkivääriä
- 0,5 tl suolaa
- 0,25 tl vanilja-aromia
- 300 g porkkanaraastetta
- 100 g pähkinöitä (jos allergioita jätä pois)
- Mittaa sokerit, munat ja öljy kulhoon tai monitoimikoneeseen ja vatkaa kevyesti sekaisin.
- Sekoita kuivat aineet ja mausteet toisessa kulhossa sekaisin.
- Lisää munaseoksen joukkoon jauhoseosta desi kerrallaan siivilän läpi.
- Sekoita ja kääntele taikinaa nuolimella, kunnes kaikki aineet ovat kunnolla sekoittuneet.
- Lisää lopuksi porkkanaraaste ja pähkinärouhe ja sekoita puuhaarukalla sekaisin.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista piirakkaa uunin keskitasolla 170 asteessa noin 25 minuuttia.
- Valmiin pohjan pinta tuntuu kimmoisalta ja se on väriltään kullaruskea.
- Anna piirakan jäähtyä pellillä ja jos on aikaa niin anna maustua ainakin seutraavaan päivään.
- Valmista kuorrute ja levitä se piirakan päälle palettiveitsellä.
- Paloittele piirakka isolla keittiöveitsellä ja koristele kakku koristeporkkanoilla.
Kuorrute ja koristelu
- 100 g voita
- 6 dl tomusokeria
- 250 g tuorejuustoa
- 1 tippa vanilja-aromia
- syötävät porkkanat
- Vatkaa tomusokeri ja huoneenlämpöinen voi monitoimikoneessa, kunnes aineet ovat kunnolla sekoittuneet – seos on hiukan kuivaa ja kokkareista, älä välitä siitä seos tasaantuu kun lisäät tuorejuuston.
- Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa, kunnes juusto on kokonaan sekoittunut voin ja tomusokerin sekaan.
- Lisää aromi. Käännä monitoimikoneen teho suuremmalle ja vatkaa vähintään 5 minuuttia, niin kauan kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa. Huom! Varo kuitenkin vatkaamasta liikaa ettei seos juoksetu.
Vinkki! Tee taikina 1.5 kertaisena, jos peltisi on isompi tai haluat paksumman piirakan.
Näyttää hyvältä ja varmasti maistuukin. Porkkanakakut ovat ollee minunkin suosikkileivonnaisia. Laitan ohjeen muistiin ja kokeilen joskus valmistaa gluteenittoman version.
Kiitos Minna 🙂 Pitää itsekin testata vielä tämä resepti gluteenittomana. Sitten jos gluteenittomanakin toimii yhtä hyvin, niin resepti on ihan täydellinen 😉
Kertakaikkisen ihanan näköistä! ♥♥♥
Voi kiitos <3 🙂 ja niin herkullista!
Herkullisen näköistä, täytyykin kokeilla tuota reseptiä!:)
Kiitos ja ehdottomasti suosittelen kokeilemaan 🙂
Oii näyttää tosi hyvältä! Voisin tehdäkin seuraavana viikonloppuna!
❀ Cinderella Days ❀
Kiitos <3 🙂 Tämä on parasta viikonlopun herkkua! Meillä meni just viimeiset palat alkuviikon herkutteluun. Mukavaa viikkoa!
Tätä tarjoillaan lasten synttäreillä �� Jäin miettimään kun mainitsit että anna pohjan maustua seuraavaan päivään ni säilytetäänkö jääkaapissa?
🙂 Kiva kuulla! Jääkaapissa tai hyvin peitettynä huoneenlämmössä. Olen tehnyt molemmat. Pelti on vaikeaa saada mahtumaan jääkaappiin, joten tällä kertaa pidin huoneenlämmössä.
Tätä täytynee testata, kun kaapista löytyy sopivasti porkkanoita ja tuorejuustoa. Maailman paras -titteli tietysti houkuttaa myös kokeilemaan 😀
Haha 😀 olen yrittänyt perustella taidokkaasti tätä titteliä, mutta tosiaan: Porkkanakakku on oma suosikkini ja tätä reseptiä etsin pitkään. Joka kerta tulee täydellisen mehevä, kostea, mausteinen ja kaikkea muuta. olen tehnyt pyöreän kakun, kuppikakut ja tämän piirakan samalla ohjeella ja 4 vuoden ajan. Kiva jos päätät kokeilla.
Vaikuttaa kyllä hyvältä, nam! Mutta onnistuisikohan sähkövatkaimella, kun en omista tehosekoitinta..
Kiitos 🙂 Tämä on siis niin ihanaa! Ja onnstuu kyllä käsivatkaimellakin!
Onkohan 50 vai 60 senttinen uunin pellille?
Moi Essi, tämä taisi olla 41 x 30 cm. Voit tehdä ohjeen 1.5 kertaisena, jos sinulla on isompi pelti. Näin saat myös vähän paksumman 🙂
Juuri meni uuniin vuokapellille 42x29x4cm. Ajattelin pitää 30min kun ei ole kokonainen pelti. Taikina tuoksui hyvältä! Huomenna juhlitaan!
Hei Anna 🙂 Kiitos kommentista. Herkullista vappua! Toivottavasti pidit ohjeesta.
Oli kyl törkymakeeta. Muuten varmaan olisi ollut hyvää. Makuasioita.
Nimenomaan makuasioita. Sokeria voi aina jättää reseptistä hieman pois, jos itselle tuntuu liian makealta.
Moi! Mitä pähkinöitä olet käyttänyt taikinaan? 🙂
Hasselpähkinöitä tai pekaanipähkinöitä 🙂 Minusta niistä tulee paras <3
Ohjeessa on ruokosokeria. Onko ruokokidesokeri sama asia?
Hei Tiina 🙂 Kyseessä on sama sokeri. Voit myös aina korvata sokerin muulla: tavallinen, fariini jne.
Hei anni! Tällä ohjeella onnistuu hyvin , tein tänään tälle keväälle kolmannen uunipannulisen porkkanapiirakkaa ja kyllä maistuu jopa naapureilekkin. Kiitos hyvästä ja maistuvasta ohjeesta 🙂
Hei Maarit,
Kiitos sinulle mukavasta viestistä ja palautteesta 🙂
Moi, onko tarkoitus että pohja jää vain 1,5cm paksuiseksi? Ei kohonnut minulla juuri ollenkaan.. Kaikki aineet ym mittasin kyllä oikein. Ja alussa kevyt sekoitus siis, eli ei vaahdoksi asti?
Moi Satu, piirakasta pitäisi tulla kuvissani näkyvän paksuinen piirakka. Peltejä on eri kokoisia, joten se voi vaikuttaa lopputulokseen. Taikina kyllä kohoaa hiukan, mutta ei samalla tavalla kuin kuohkea sokerikakkupohja-taikina. Suosittelen tekemään ohjeen 1.5 isoimmille pelleille tai jos haluaa lopputuloksesta paksumman.
Miullakin näytti jäävän melko ohueksi, vaikka ohjeen mukaan tein ja pellin kokokin täsmää. Ajattelin nyt tehdä tuosta leivoksia niin, että leikkaan pohjan kahteen osaan la laitan kuorrutetta myös kerrosten väliin 🙂
Hyvä idea 🙂 Varmasti herkullista!
Olisiko mahdollista linkata koristeporkkanoiden ohje uudelleen, kiitos
Piirakka on no uunissa 😊
Linkki vei aikoinaan verkkokauppaani, jossa myin valmiita koristeporkkanoita. Eli siksi linkki ei enää toimi, kun kauppaa ei enää ole. Voit tehdä porkkanat itse sokerimassasta muotoilemalla tai muotilla.
Miksi soodaa ja leivinjauhetta 🤔
Moikka!
Voikohan tätä piirakkaa tehdä etukäteen ja pakastaa? Onko jotain vinkkejä tähän?
Minusta melkein kaikkea voi pakastaa, kun peittelee tuotteet oikein ja säilyttää pakastimessa oikein. Kuorrutteen tekisin ehkä myöhemmin, ettei se mene lyttyyn ja ruman näköiseksi 🙂
https://stg.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/
Moi!
Kysäisen tästä, vaikka on vanha postaus. Vatkataanko munat, sokeri ja öljy tosiaan vain ”kevyesti sekaisin”, ei siis vaahdoteta?
Erinomaisen oloinen ohje, menee testiin! :)’
Ei vaahdoteta, en usko että öljy edes vaahtoutuu vaikka yrittäisit 🙂
Aivan täydellisen suussasulavaa! Käytin leivonnassa kookosoljyä ja lopputulos oli huippu. Kiitos ohjeesta!
Kiitos palautteesta <3