| | |

Ihanan helppo Sitruunamutakakku (G)

Ihanan helppo Sitruunamutakakku (G)

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.

Rakastan helppoja ohjeita, jotka syntyvät melkein itsestään, kuten tämä ihanan helppo sitruunamutakakku (G). Jatka lukemista nimittäin tämä leivonnainen räjäyttää tajuntasi.

Ihanan helppo Sitruunamutakakku (G)

Laitoin jo päivällä kaikki aineet valmiiksi esille ja jossain vaiheessa iltaa näytti uhkaavasti siltä etten ehtisikään leipoa. Päivät venähtävät hetkessä iltaan ja kun Onnin saa nukkumaan tekee mieli kellahtaa sohvalle ja laittaa aivot narikkaan Netflixin seurassa. Mieskin ihmetteli, että ”aiotko vielä leipoa?”. Siihen oli pakko sanoa, että ”tottakai, ei tähän mene kuin hetki”. Eikä siihen mennyt. Vajaa 10 minuuttia niin sitruunamutakakku oli jo uunissa.

Kyllä kannatti taas leipoa. Meillä oli nimittäin iltapäiväkahvilla ihan mieletöntä herkkua! Tämä tahmea suklaisen version vaalea sisko on koukuttavaa herkkua. Pursotin herkullisten mutakakku-neliöiden päälle kermavaahtoruusut, mutta menee tämä ihan simppelinäkin. Ihana idea myös pääsiäisen jälkiruoaksi, vai mitä? Ja vielä yksi vinkki: miten ihanaa tämä olisikaan kotimaisten tuoreiden marjojen kanssa kesällä!? N A M.

Ohje on tosiaan helppoakin helpompi. Ei vatkausta eikä muutakaan aikaa vievää säätöä. Voit mitata kaiken yhteen kulhoon ja sekoittaa siinä. Sekoittele varovasti, vain kunnes kaikki on sekaisin. Paistoin oman mutakakkuni suorakaiteen mallisessa vuoassa, mutta voit tehdä kakun myös pyöreään halkaisijaltaan 22-24 cm vuokaan.

KATSO VIDEO OHJE TÄÄLTÄ

Ihanan helppo Sitruunamutakakku (G)

Leivoin tämän kakun kahteen kertaan, koska en ollut täysin tyytyväinen ensimmäiseen versioon. Inhoan tehdä asioita moneen kertaan, koska haluan onnistua heti. Jotkut reseptit kuitenkin täytyy viilata kuntoon, jotta niistä voi nauttia kuten tästä. Tämä toinen versio lisä sokerilla, jauhoilla ja lemon curdilla oli parempi. Koostumus on tahmea, jopa karamellimainen. Leivonnaisen pinta raksahtaa haukatessa.


Ihanan helppo Sitruunamutakakku (G)

noin 8 hlö

Ohje

  • 150 g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 isoa kananmunaa
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 1 sitruunan kuori
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 2 rkl lemon curdia
  • 2,5 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta

Lisäksi

  • tomusokeria
  • vispikermaa
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja vuoraa kakkuvuoka (pyöreä tai neliö) leivinpaperilla. (Minun vuoka on 18 x 28 cm.) . Tutustu tästä*.
  2. Sulata voi ja jätä jäähtymään.
  3. Mittaa kulhoon sokerit, munat, vanilja, sitruunan mehu sekä kuori ja lemon curd. Kaada viimeisenä sekaan sula jäähtynyt voi ja sekoita nopeasti.
  4. Lisää jauhot ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
  5. Kaada taikina vuokaan* ja paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia, kunnes mutakakku näyttää kypsältä, mutta on vielä keskeltä pehmeä. Paistoin omaani noin 23 minuuttia.
  6. Jäähdytä mutakakkua paistovuoassa pari tuntia.
  7. Koristele jäähtynyt kakku sihtaamalla sen päälle tomusokeria ja pursottamalla päälle vispikermaa.

Vinkki! Myös tämän kakun maku syvenee ajan kanssa. Laita kakku jääkaappiin ja tarjoile vasta seuraavana päivänä.

KATSO VIDEO OHJE TÄÄLTÄ

Ihanan helppo Sitruunamutakakku (G)
Ihanan helppo Sitruunamutakakku (G)
Ihanan helppo Sitruunamutakakku (G)
Ihanan helppo Sitruunamutakakku (G)
Ihanan helppo Sitruunamutakakku (G)
Ihanan helppo Sitruunamutakakku (G)

Aurinkoista viikonloppua!

/Anni


Lisää pääsiäisreseptejä löydät täältä.

Myös näillä sopii

Herkutella

81 Kommenttia

  1. Julia sanoo:

    Vaikuttaako gluteenittomat jauhot miten makuun? Onko kuivempaa tms.?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *