| |

Baileys Pääsiäiskakut lasissa

Baileys Pääsiäiskakut lasissa

Kaupallinen yhteistyö Hartwall & Baileys

Olen pahoillani, suunnittelin vielä yhden viettelevän pääsiäisohjeen, mutta tällä kertaa aikuiseen makuun. Pääsiäisen ihanimmassa (ja helpoimmassa) jälkkärissä maistuu seosongissa oleva passionhedelmä, kermarahka, suklaamunat ja täyteläinen Baileys kermalikööri!

Baileys pääsiäiskakut lasissa hurmaavat helppoudella ja pienimuotoisella liioittelulla. Mitä enemmän pursotat Baileys-kermaa kakkujen päälle, sitä herkumpi on pääsiäisaterian päätös! Itse miellän pääsiäisen juurikin suklaan, rahkan, kerman ja raikkaiden makujen juhlaksi. Näitä makuja herkutellaan erikseen, mutta myös yhdessä. Baileys kermalikööri sopii täydellisesti tähän makupalettiin.

Legendaarisessa ja maailman ensimmäisessä kermaliköörissä yhdistyvät ihanasti viski ja kerma, mutta nyt myös suolakaramelli. Valikoiduista Alkoista on saatavilla myös Baileys Salted Caramel likööriä, jolla voit halutessasi korvata reseptiin tulevan Baileys Originalin. Voin kertoa, että molemmat toimivat täydellisesti.

Baileys Pääsiäiskakut lasissa

Lasikakut ovat loistavia juuri nyt kun juhlijoita on samassa tilassa vähemmän. Voit tehdä juuri sen verran annoskokoisia kakkuja kuin pöydän ääressä on syöjiä. Näppärää. Nämä kakut kootaan suoraan laseihin ja ne ovat heti valmiita herkuteltavaksi. Baileys-likööriä lisätään oman maun mukaan kakkumurun kostukkeeksi ja vispatun kerman mausteeksi. Loput liköörit voi tarjota jäiden kanssa pääsiäispöydässä avecina, mutta likööri säilyy myös kaksi vuotta avatussa pullossa viileässä tai huoneenlämmössä.

Oletko muuten törmännyt kaupoissa jättimäisiin Baileys suklaamuniin? Esittelen alempana näyttävän 165 g painavan Baileys suolakaramelli suklaamunan, joka on koristeltu kultaisella glitterillä. Namnamnam!

Baileys Pääsiäiskakut lasissa

Baileys Pääsiäiskakut lasissa

noin 4 kpl

Ohje

  1. Ota valmiiksi neljä samankokoista juomalasia ja nostele puolet kakkumurusta niiden pohjalle.
  2. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja ota siitä sivuun 1/3. Sekoita se vaniljarahkan sekaan.
  3. Mausta kakkupohja Baileys-liköörillä (noin 2 tl jokaiseen lasiin). Koverra puolikas passionhedelmä seuraavaksi lasiin. Lisää rouhittua suklaamunaa myös.
  4. Jaa vanilja-kermarahka seuraavaksi laseihin ja sen jälkeen loput kakkumurusta. Mausta muru taas Baileys-liköörillä ja koverra passionhedelmän toinen puoli kakkupohjan päälle. Taas hiukan suklaamunia rouheena päällimmäiseksi.
  5. Mausta nyt jäljellä oleva kermavaahto Baileys-liköörillä (noin 2 rkl). Laita Baileys-kerma pursotinpussiin tähtityllan kanssa ja pursota laseihin korkeat pursotukset.
  6. Koristele Baileys pääsiäiskakut lasissa suklaamunilla ja tarjoile!

Vinkki! Tee kakut etukäteen jääkaappiin. Kun ne saavat maustua hetken, maistuvat ne vielä paremmilta!

Baileys Pääsiäiskakut lasissa

Siinä se on! Jättimäinen Baileys suklaamuna, jonka voisi täyttää esimerkiksi tällä kakkuohjeella! Olisiko sittenkin pitänyt tehdä Baileys pääsiäiskakut suklaamunassa?

Baileys Pääsiäiskakut lasissa
Baileys Pääsiäiskakut lasissa
Baileys Pääsiäiskakut lasissa
Baileys Pääsiäiskakut lasissa

Ihanan herkullista pääsiäistä! Ja muista merkitä omat kakkusi @anninuunissa somessa ♥

Huomio! Alkoholia koskeva kommentointi poistetaan Valviran alkoholimainontaa koskevan ohjeistuksen mukaisesti.

/Anni


Lisää pääsiäisreseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

  1. Maria sanoo:

    Tein näitä, hyviä oli. Passionhedelmä toi kivaa raikkautta muuten makeaan herkkuun. /Maria

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *