Arkiruokavinkki: PUOLEN TUNNIN PIZZA
Meille on arkena tärkeää, että ruoka on valmista noin puolessa tunnissa. Olisi ihanaa, jos joka päivä olisi aikaa kokata yhdessä mitä tahansa, oppia uusia taitoja ja syödä rauhassa herkutellen. Meille tämä on kuitenkin arkena haastavaa. Olemme kokeilleet myös arkea helpottavia ruokakassi-palveluja, koska välillä jopa kaupassa käynti vaikutti haasteelliselta. Ramppasimme kaupassa joka päivä ilman kunnollista suunnitelmaa siitä mitä syödään. Nykyään suunnittelemme seuraavan viikon arkiruoat sunnuntaina ja pyrimme näin käymään kaupassa vain kerran viikossa.
Arkiruoka on meille useimmiten kevyttä ja ravitsevaa. Syömme paljon pastaa ja salaatteja, jonkun verran uuniruokia ja näin talvella keittoja. Odotamme kesää ja sitä kun grillikausi aukeaa, emme nimittäin kokkaa kesäisin juuri ollenkaan sisätiloissa.
Välillä tarvitaan hemmottelua myös keskellä viikkoa. Me hemmottelemme itseämme esimerkiksi tällä puolen tunnin pizzalla. Pizzan kanssa maistuu iso kulho vihersalaattia ja jos on perjantai, niin lasillinen punaviiniä on enemmän kuin sallittua.
Mieheni seuraa Tastyn (buzzfeedtasty) videoita Instagramissa ja bongasi sieltä todella helpon pizzapohjan, johon tuli ainoastaan jauhoja ja kreikkalaista jogurttia. Oli aika selvää, että hän sai houkuteltua minut pizzan leipomiseen. Tuunasin pohjaa lisäämällä siihen hieman suolaa ja ruokasoodaa (koska meillä ei Suomessa ole itsestään kohoavia jauhoja, joita videossa käytettiin). Tämän pizzan tekeminen (pizzapohja, kastike ja sen paisto) vei minulta 30 minuuttia. Puolen tunnin pizza on herkullista arkiruokaa ja se valmistuu nopeasti. Jos minulla on aikaa valmistan pizzapohjan kuitenkin oikeaoppisesti hiivalla kohottamalla ja vaivaamalla. Helppoja vinkkejä ei kuitenkaan ole ikinä liikaa, joten tässä kolmas arkiruokavinkkini olkaa hyvät.
Arkiruokavinkki: PUOLEN TUNNIN PIZZA
2 pyöreää pizzaa tai yksi pellillinen
Tomaattikastike
- 1 tölkki(400 g) tomaattimurskaa
- 2 puristettua valkosipulin kynttä
- noin 2-3 rkl oliiviöljyä
- ripaus sokeria
- mustapippuria
- suolaa
- hyppysellinen kuivattua chiliä
- (1 tl punaviinietikkaa)
- Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kiehauta. Mausta oman maun mukaan.
- Jätä tomaattikastike miedolla lämmöllä poreilemaan ja aloita pizzapohjan valmistus.
Vinkki! Keitä pidempään, jos sinulla ei ole kiire ja haluat syvemmän maun kastikkeeseen. Voit tehdä kastikkeen myös edellisenä päivänä.
Pohja
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1,5 tl ruokasoodaa
- 1 tl suolaa
- noin 3 dl kreikkalaista jogurttia
- Sekoita jauhot, suola ja ruokasooda keskenään.
- Lisää jogurtti ja sekoita tasaiseksi lastalla. Vaivaa hiukan käsin, jos et saa taikinaa lastalla tasaiseksi.
- Jätä taikina hetkeksi lepäämään.
Vinkki! Lisää jogurtti 1 dl kerrallaan! Jos käytät todella paksua kreikkalaista jogurttia, tarvitset sitä hiukan enemmän kuin valuvaa maustamatonta. Lisää vain sen verran, että taikina näyttää juuri täydelliseltä.
Täytteet
- pepperonimakkaraa
- 150 g (1 pussi) mozzarellaraastetta
Tee näin
- Tee ensin tomaattikastike.
- Ota taikina hyvin jauhoitetulle alustalle (tai suoraan leivinpaperin päälle).
- Muotoile ja kaulitse taikinasta kaksi pyöreää ohutta pizzapohjaa tai yksi pellillinen.
- Levitä pohjan päälle tomaattikastiketta, juustoraastetta ja lopuksi asettele pepperonit päällimmäiseksi.
- Paista pizzaa 225-250 asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia.
- Herkuttele välittömästi!
Vinkki! Jos sinulla on pizzakivi paista pizza sen päällä. Näin pohjasta tulee täysin rapea!
Aurinkoa viikkoosi!
♥ Anni
Kuvassa tämä näyttää niin hyvältä, mutta mulla epäonnistu täydellisesti. 🙁 Taikinaa oli tosi vaikea kaulia ja se kohosi uunissa leipämaisesti ja maistui pahalta. En tiedä mitä tein niin väärin! Ja koko projektiin meni tunti…
Hei Sara, tosi harmi kuulla ettei sinulla onnistunut. Moni on tätä ohjetta kehunut. Tulee mieleen, että olikohan jauhoja liikaa suhteessa jogurttiin?
Vinkki! Lisää jogurtti 1 dl kerrallaan! Jos käytät todella paksua kreikkalaista jogurttia, tarvitset sitä hiukan enemmän kuin valuvaa maustamatonta. Lisää vain sen verran, että taikina näyttää juuri täydelliseltä.