| | | |

Salted Caramel Täytekakku

Salted Caramel Täytekakku

Saatoin hieman tanssia, kun kakku oli valmis. Saatoin tanssia hieman lisää, kun maistoin tätä kakkua!

Vitsit miten te olette ottaneet vastaan tämän Salted Caramel kakkuprojektin. Moni teistä on jo kokeillut pohjaa sekä kreemiä, vaikka en vielä ehtinyt jakaa kakun kokoamis- ja koristeluvinkkejä. Tässä ne tulevat juuri ajoissa, vaikka Halloweenin herkkupöytään. Tämän kakun päälle voi laittaa juhlaan sopivia koristeita esimerkiksi haamumarenkeja. Värinsä ja syvien makujen puolesta se sopii syksyn juhliin myös erittäin hyvin!

Yksinkertaisesti pelkkää kinuskia! En sekoittanut tähän kakkuun mitään muita makuja. Halusin leipoa kakun, jossa maistuu ihanasti SALTED CARAMEL eli suolainen kinuski. Instagramin puolella muutama mietti, mitä yhdistää tähän täyteläiseen makumaailmaan. Sitruunaa tai kirpeitä marjoja esimerkiksi. Näitä makuja voi lisätä joko moussena kakun väliin tai sipaista pienen kerroksen hilloa kakkupohjien väliin. Omasta mielestäni kakku on kuitenkin parhaimmillaan juuri näin. Suolaisena ja makeana, ihanan yksinkertaisena juhlien tätä ihanaa karamellin pehmeyttä sekä täyteläisyyttä! Lue ohjeen yhteydestä mikä marja sai kuitenkin kunnian koristella kakkua juhlissa.

MUUTAMA VINKKI KAKKUPROJEKTIIN

 1. Leivo kakkupohja viimeistään edellisenä päivänä. Näin se ehtii jäähtyä ja maistuu paremmalta! Se on myös helpompi leikata kerroksiin. Voit jopa pakastaa sen.
 2. Aloita kreemin teko ajoissa, jotta se ehtii hiukan jähmettyä jääkaapissa. Kreeminkin voit tehdä 1-2 päivää aiemmin, mutta muista ottaa se silloin huoneenlämpöön ennen levitystä. Voipohjaiset kreemit kovettuvat jääkaapissa. (Mascarpone tosin pitää tämän kreemin pehmeämpänä.)
 3. Jos teet kinuskin itse ja käytät sitä dulche de lechen sijaan, valmista sekin etukäteen ja säilytä sekin jääkaapissa.
Salted Caramel Täytekakku

Tästä kakusta syö noin 10 juhlijaa, riippuen tietenkin muista tarjoiluista. Kakku on korkea ja tuhti, joten ohuet palat riittävät hyvin taltuttamaan makean sekä suolakaramellin himon! Jos pöydässä istuu salted caramel faneja, kannattaa ehkä ottaa se huomioon. Itsehän otin santsipalan.

Salted Caramel Täytekakku

Salted Caramel Täytekakku

noin 10 hlö

Pohja

Kakkupohjan ohjeen löydät tästä.

Kreemi ja täyte

Salted caramel kreemin ohjeen löydät tästä.

Lisäksi tarvitset

 • noin 3 rkl kinuskia tai karamellisoitua kondesoitua maitoa (jota jäi yli kreemin teossa)
 • sormisuolaa

Kakun kokoaminen ja koristelu

 1. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen kerrokseen.
 2. Nosta alimmainen kerros tarjoilu-alustalle ja nosta päälle noin 1/3 kreemistä. Levitä kreemi tasaisesti palettiveitsellä pohjan päälle. Nostele halutessasi karamellisoitua kondensoitua maitoa kreemin päälle (purkista, joka jäi sinulla kreemin teosta yli).
 3. Toista sama seuraavaan kerrokseen ja päällimmäinen kerros kakun päälle.
 4. Levitä kakun päälle ja sivuille ns. murukerros kreemiä palettiveitellä ja anna kreemin jähmettyä hetki kakun pintaan jääkaapissa.
 5. Levitä uusi kerros kreemiä kakun päälle ja sivuille. Pyöritä palettiveitsellä kakun päälle spiraali.
 6. Koristele kakku lopulla kinuskilla/karamellisoidulla kondensoidulla maidolla ja ripottele kakun päälle oman maun mukaan sormisuolaa.

Vinkki! Tätä kakkua tarjoiltiin mummini 93-vuotissyntymäpäivillä. Nostin juhlapöydässä kakun päälle karhunvatukoita, jotka sopivat loistavasti makumaailmaan ja kakun ulkonäköön!

Salted Caramel Täytekakku

Vinkki! Ota kakku huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua, jolloin se on mehevimmillään.

Salted Caramel Täytekakku

Ahhh niin taivaallista!

Salted Caramel Täytekakku

Kokeilitko kakkua? Muista tägäillä @anninuunissa #anninuunissa Instagramissa, jotta pääsen ihailemaan myös sinun versiotasi!

Herkullista viikon jatkoa!

/Anni


Lisää kakkuohjeita löydät täältä.

Myös näillä sopii

Herkutella

24 Kommenttia

 1. Minna sanoo:

  Hei! Suunnittelen tekeväni tätä kakkua kastejuhlaan. Vieraita tulossa 40 henkeä ja pöydät notkuvat muitakin herkkuja, joten olisikohan kaksi tällaista kakkua suunnilleen sopiva määrä? Teen kakut mahdollisimman valmiiksi ennakkoon pakastimeen, kestääkö kreemi pakastuksen (2 viikkoa) eli voisinko myös täyttää ja päällystää kakut valmiiksi?

  1. Moikka, ohjeen kakku on noin 10 hlölle. Riittoisuudesta en osaa sanoa tarkemmin kuin tämä – se kuinka paljon kakkua menee riippuu tosiaan aina muista tarjoiluista, vieraista, juhlien ajankohdasta jne. Sen osaat arvioida itse paremmin 🙂

   Leivonnaisten pakastuksesta voit lukea lisää täältä:

   https://stg.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/

 2. Kk sanoo:

  Moikka! Mitä luulet toimisiko sellainen kakku, johon sivelisi kootessa pohjakerrosten väliin ennen kreemiä kondensoitua kinuskia ja ripottelisi vielä suolapähkinöitä? Tai vaihtoehtoisesti sivelisi pohjan päälle hieman maapähkinävoita ja suolapähkinöitä? 😁

  1. Miksi ei? Jos pitää suolaisen ja makean yhdistelmästä (ja snickersistä) niin ehdottomasti 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *