| | |

Kaksikerroksinen Sitruuna-Mustikkakakku

Kaksikerroksinen Sitruuna-Mustikkakakku syntyi kun isä toivoi sitruunaa syntymäpäiväkakkuunsa ja sitä hän sai: kakkupohjassa, täytteessä ja kuorrutteessa. Koska mustikat ovat edelleen ihania, kotimaisia ja meheviä, niin piilotin moussekerrosten väliin muutaman. Eihän sitä voi kieltää – mustikka ja sitruuna sopivat toisilleen täydellisesti. Pitkään arvoin kakun kuorrutetta ja  päädyin sveitsiläiseen marenkiin. Hyvä niin, sillä kakku ja kuorrutus sai paljon huokauksia sekä ylistyksiä. Tuo marenki, se vaan on silkkisen pehmeää, samettista, ihanan makeaa ja taas kerran sopii täydellisesti sitruunan kanssa!

Tätä Sitruuna-Mustikkakakkua nautimme Pusulassa vanhempiani luona heidän puutarhassa aurinkovarjon alla ja nostimme isälle maljan hänen 60-vuotissyntymäpäiviensä kunniaksi!


Kaksikerroksinen Sitruuna-Mustikkakakku

Sitruunaisen Kakkupohja ohjeen jaoin teille jo aikaisemmin tällä viikolla. Tein kaksi kakkua – toisen 22.5 cm ja toisen 15 cm.

Kakun kokoaminen:

  1. Leikkaa kumpikin kakku kolmeen osaan.
  2. Vuoraa vuoat 15cm ja 22,5cm kelmulla ja nosta kakun pohjapala vuokaan.
  3. Kostuta kakun kerrokset hieman laimennetulla appelsiinimehulla.
  4. Jaa mousse kahden kakun väliin, niin että saat tasaiset kerrokset.
  5. Halutessasi lisää muutama mustikka tai vadelma moussen päälle. Itse laitoin mustikoita.
  6. Peitä vuoat ja anna niiden hyytyä jääkaapissa yön yli.
  7. Kippaa isompi kakku suoraan kakkualustalle.
  8. Paina pillit tai katkaistut grillitikut isomman kakun keskelle ja nosta pienempi kakku päälle. Tikut/pillit tukevat kakkua ja pitävät sen paikallaan.
  9. Kaavi ja levitä marenki kakun päälle palettiveisellä.
  10. Paahda marengin pinta kauniisi kaasupolttimella.
  11. Koristele ruusuilla ja muilla koristeilla
Vinkki! Suojasin ruusujen varren foliolla ennen kuin pistin ne kakkuun koristeiksi. 

Sitruunamousse:

  • 600g tuorejuustoa
  • 8 dl vispikermaa
  • 6 dl sitruunatomusokeria (myös tav. käy)
  • 6 rkl sitruunamehua
  • 6 liivatelehteä
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Liota liivatteet kylmässä vedessä.
  2. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet mehuun. Jäähdytä.
  3. Vatkaa tomusokeri ja vaniljasokeri tuorejuuston joukkoon.
  4. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi toisessa kulhossa.
  5. Sekoita jäähtynyt liivateliemi tuorejuuston sekaan ohuena nauhana.
  6. Kääntele joukkoon kermavaahto.
Sveitsiläinen marenki:
  • 4 valkuaista
  • 0,5 sitruunan mehu
  • 2,5 dl sokeria
  1. Kuumenna pienessä kattilassa hieman vettä.
  2. Mittaa valkuaisten sekaan sokeri ja sitruunanmehu.
  3. Nosta valkuaiskulho poreilevan kattilan päälle.
  4. Vatkaa marenkia voimakkaasti sähkövatkaimella noin 10 minuuttia.
    Huom! Kulhon pohja ei saa osua veteen.Kun marenki on kiiltävää, kuohkeaa ja noin 60 asteista nosta kulho kylmään vesihauteeseen.
  5. Vatkaa vielä hetki, jotta marenki jäähtyy.
Hyvin mahtui kaksikerroksinen kakku korkeaan kakkulaatikkoon ja kulki Espoosta Pusulaan vahingoittumatta!

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa  

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

16 Kommenttia

  1. Susanna Lindroth sanoo:

    Hei,
    En saanut auki sitruunaisen kakkupohjan linkkiä jostain syystä. Olisiko ohjetta mahdollista saada vaikka s-postiin pian kun juhlat olisi tulossa? Olen sillä kerran tehnyt ja se oli ihan loistava pohja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *