Sitruuna-Valkosuklaa Blondie (G)
Kaupallinen Yhteistyö Sunnuntai
Jee, perjantai! Eilinen oli todella karmea päivä, mutta tänään kaikki näyttää taas raikkaalta. Saako myös toivoa, että näkisimme vilauksen auringosta? Jos ei Suomessa, niin ehkä Frankfurtissa, jonne matkustan viikonlopuksi etsimään uusia tuulia leivontaan ja verkkokaupan valikoimaan! Voit seurata messupäivää huomenna Instagramin puolelta.
Jännittävää on myös se että esikoiskirjani on lähtenyt painoon ja noin neljän viikon päästä saan pidellä sitä vihdoin käsissäni! Tässä kohtaa ajattelin, että olisi mukava kertoa kirjani toisesta kumppanista, joka on jauhoistaan tuttu Sunnuntai. Olen enemmän kuin kiitollinen, että olen saanut kirjan kumppaniksi itselleni tutun ja tärkeän brändin. Kiitos Sunnuntai, kun uskoitte ideaani kirjasta, joka kokoaa yhteen kaikki vuoden ihanimmat leivonnaiset.
Kirja-yhteistyön tiimoilta sain suunnitella Sunnuntaille myös tämän gluteenittoman sitruuna-valkosuklaa blondie -ohjeen, joka on muuten FANTASTINEN. Jos rakastat sitruuna-leivonnaisia sinun täytyy kokeilla tätä ja jatkaa lukemista!
Pohdin reseptiä pitkään. Käytössäni olivat raaka-aineet: sitruuna, valkosuklaa ja Sunnuntai Gluteeniton jauhoseos. Muutaman kokeilun jälkeen päädyin leipomaan sitruunasiirapilla kostutettavan blondien eli brownien vaalean version, jonka päälle levitetään paksu juustokakkumainen valkosuklaakerros, joka taas viimeistellään sitruunan kuoriraasteella. Kuulostaa ihanalta jo nyt, vai mitä? Tuo sitruunasiirappi täytyy vielä mainita erikseen. Käytän siirappitekniikkaa myös sitruunakakun leipomiseen ja siksi otin sen myös käyttöön tässä ohjeessa. Siirappi tuo mehevyyttä ja aivan ihanan kirpeän makean suutuntuman (juuri sen mitä sitruuna parhaimmillaan makeissa herkuissa on) tähänkin leivonnaiseen.
Oletko muuten huomannut Sunnuntain uudistuneet pakkaukset? Tuotteet ovat samat, mutta pakkaukset saivat uuden pirteämmän ulkoasun. Pakkauksessa näkyvien leivonnaisten resepti löytyy myös paketin toiselta puolelta. Hauska yksityiskohta on se, että esimerkiksi Gluteenittomien jauhojen pakkauksessa näkyvät browniet ovat minun leipomat.
Täytyy sanoa, että olen todella yllättynyt kuinka ihastuttavan mehevä tästä gluteenittomasta pohjasta tulikaan. Jos tätä maistatettaisiin sokkona, en arvaisi pohjan edes olevan gluteeniton. Tykkään lisätä gluteenittomissa ohjeissa taikinaa hiukan psylliumia, joka tuo hieman kaivattua sitkoa sekä tekstuuria gluteenittomiin leivonnaisiin.
Minusta melkein minkä tahansa leivonnaisen voi leipoa gluteenittomaksi vaihtamalla jauhot gluteenittomiin jauhoihin. Yllätyin jo toista kertaa parin viikon aikana gluteenittoman leivonnaisen mehevyydestä. Ystäväni Matti leipoi täydellisen kosteaa ja mehevää gluteenitonta banaanikakkua taannoin. Löydät myös pian julkaistavasta kirjastani melkein jokaisen ohjeen yhteydestä vinkin reseptin muuntamiseen gluteenittomaksi.
Sitruuna-Valkosuklaa Blondie (G)
Ohje
- 3,5 dl Sunnuntai Gluteeniton jauhoseosta
- 2 dl sokeria
- ripaus suolaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 150 g voita
- 3 kananmunaa
- 1 prk (396g) makeutettua kondensoitua maitoa
- 1 sitruunan mehu
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 tl psylliumia
- 50 g valkosuklaata rouheena
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Leikkaa leivinpaperi noin 32 x 23 cm uunivuoan (käytin tätä) pohjalle ja voitele vuoan reunat.
- Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Sulata voi.
- Sekoita jauhot, sokeri, suola ja vaniljasokeri kulhossa, jätä sivuun.
- Sekoita käsin vispilällä toisessa kulhossa sulatettu voi, kananmunat, kondensoitu maito, 4 rkl sitruunamehua ja kuoriraaste.
- Lisää nesteseokseen 1 tl psylliumia koko ajan sekoittaen voimakkaasti.
- Sekoita kuivat aineet ja nesteseos tasaiseksi taikinaksi nuolijalla. Kääntele sekaan vielä rouhittua valkosuklaata.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 25-35 minuuttia, kunnes blondien reunat ovat saaneet hieman väriä, sisus saa vielä olla hieman pehmeä.
- Anna jäähtyä ja tee sillä aikaa kuorrutus.
Vinkki! Voit tehdä blondien myös uunipellille. Jos levität taikinan koko pellille tulee siitä hiukan matalampi.
Sitruunasiirappi
- sitruunan mehua (kaikki mitä jäi edellisessä vaiheessa ja halutessasi hieman lisää)
- 1 dl vettä
- 3 rkl sokeria
- Mittaa kaikki aineet pieneen kattilaan.
- Kiehauta seos ja keitä muutaman minuutin ajan.
- Kostuta blondie-pohja siirapilla eli nostele kostuketta pohjan päälle lusikalla tai pullasudilla.
Valkosuklaa kuorrute
- 100 g valkosuklaata
- 2 dl vispikermaa
- 150 g maustamatonta tuorejuustoa
- sitruunankuorta
- Sulata valkosuklaa ja jätä sivuun.
- Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
- Notkista tuorejuusto ja vatkaa sula valkosuklaa sen sekaan.
- Lisää kerma käännellen sekaan. Tarkista maku ja lisää halutessasi sokeria.
- Levitä kuorrute jäähtyneen ja kostutetun blondien päälle lastalla.
- Raasta sitruunankuorta koristeeksi kuorrutteen päälle.
- Leikkaa blondie neliöiksi terävällä veitsellä.
Vinkki! Saat tasaiset kauniit blondie-palat kun käytät veitsen kuuman juoksevan veden alla ennen paloittelua.
Sainko sinut vakuuttuneeksi, että tätä ohjetta kannattaa todellakin kokeilla? Jaa oma blondiesi Instagramissa #anninuunissa niin pääsen ihastelemaan myös sinun versioitasi!
Lupasin teille uutisia kirjan osalta tällä viikolla, niitä on tulossa.
Herkullista viikonloppua!
♥ Anni
Katso lisää Sitruunaisia ohjeita täältä.
Tsissos mitä herkkua olet taas leipassut! Mä tuolla instan puolella jo totesinkin, että taidan muuttaa sinne teidän naapuriin ja pitää ovet auki ja haistella milloin teillä leivotaan.
Ihania leivoksia, mä rakastan raikkaita makuja ja tiedätkös leivon yleensä aina kaikki kakut kyseisillä jauhoilla, ei tarvii edes leinvinjauhetta lisäillä ja aina lopputulos huikean kuohkea. Näitä on ihan pakko leipoa myös itse.
Mukavaa viikonloppua ihana <3.
Ai että näitä sun kommentteja on kiva lukea <3 Haha! Mä ihan oikeasti laitan taloyhtiön Facebook -ryhmään viestiä kun on makeita tarjolla. En raaski heittää pois ja ne jotka käy hakemassa herkkuja on kyllä aina niin tyytyväisiä. Tule sinäkin tänne, sulle keitän myös kahvit! Ja hyviä on jauhot!
Ihanaa viikonloppua Sari!
Ooh, miten täydellisen näköisiä ovatkaan!
Komppaan kaimaani tässä yllä, että minäkin voisin muuttaa sinne teidän naapuriin! Sulla olisi kahvivieraita koko ajan 😀
Kiitos toinen Sari 🙂 <3 Olet enemmän kuin tervetullut! Ihanaa viikonloppua! <3
Näyttää hyvälle! Pystyyköhän reseptin gluteenittomat jauhot vaihtamaan suoraan vehnäjauhoihin ja jättämään psylliumin pois? 😊
Varmasti pystyy. Jätä psyllium pois ja lisää 1 tl leivinjauhetta 🙂 Näissä gluteenittomissa jauhoissa on valmiiksi nostatusaineita.
Moikka! Ei osunut silmään tekstistä, että kestääkö pakastamista? 🙂 Ihanan näköinen pakko testata heti!
En ole testannut tämän pakastamista. Pakastaisin ilman juustokakkukerrosta. Varmasti kestää hyvin 🙂
Tämä menee tänään kokeiluun. Nämä sunnuntain gluteenittomat jauhot on siinä huonoja että ne sisältää vehnätärkkelystä jota kukaan minun ystävistä ja asiakkaista ei siedä. Käyttäisin muuten kyllä.
Nämä jauhot jakavat hieman mielipiteitä. Osa tykkää kovasti ja pystyy käyttämään 🙂 Varmasti onnistuu ohje myös muilla jauhoilla ja omilla seoksilla 🙂
Pystyisköhän tuon kondensoidun maidon korvaamaan jollakin jos ei siedä laktoosia??
Kondensoidun maidon voi korvata muilla maitotuotteilla, mutta sitten kannattaa lisätä sokeria 1 dl, koska kondensoitu maito on melko makeaa 🙂
Ihanan näköisiä! Sitruunaiset leivonnaiset ovat todella <3 ja nämäkin taatusti superherkullisia.
On varmaan jännä ja mahtava tunne nähdä omien leivonnaisten kuva pakkauksessa! Hienoa työtä, ja onnittelut kirjasta! 😀
Kiitos paljon Irina 🙂 On se aika jännää ja vähän outoakin 😀 Sitruuna on kyllä yksi oma henkilökohtainen suosikki!
Hei! Onko tuo kondensoitu maito sitä litkua vai kinuskiksi keitettyä? Varmistan vain…
Hei Jenni, kyseessä on valkoinen keittämätön kondensoitu maito. Kirjoitan reseptiin aina, jos käytän sitä kinuskiksi keitettyä 🙂
Mietin, että toimiiko tämä, jos vaihtaa sitruunat limeen? Kaverilta saamassa ison kasan limejä ja mietin, että mitä kaikkea niistä tekisi 😅
Toimii varmasti millä tahansa sitruksella 🙂
Kiitos ihanista ohjeistasi! Kaikki on niin herkullisen näköistä, että pakko välillä myös kokeilla 😀
Nyt alan tekemään tätä herkkua! Rakastan sitruunaa ja sen raikkautta. Vaihdan vain gluteenittomat jauhot tavallisiin, jännittää onnistuuko….
Hyvä kun olit jo tuonne aiempaan viestiin lisännyt tuon leivinjauheen lisäämisen, ois muuten voinut unohtua..
Laitan instaan kuvan sitten valmiista leivoksesta 😉
Hei Heli, kiitos paljon kommentista ja palautteesta <3
Varmasti onnistut! Ihanaa leivontaa, nämä ovat superherkkua! Ohje tosiaan muuten ihan sama 🙂 Kuvaa odotellessa!
Aattelin tehdä maidottomana, onko vinkkejä tuotteista mitä voisin käyttää ?
Itse suosin kauratuotteita, joiden joukosta löytyy myös ns. tuorejuustoa 🙂 Blondiepohjan kondensoitu maito on hankalampi juttu. Ja varmasti vaikuttaa koostumukseen, jos jätät sen pois. Kokeilematta itse en osaa antaa tällä hetkellä parempia ohjeita.
On muuten todella hyvä ohje!!! Meni heittämällä jatkoon( sinne kun ei suurin osa ohjeita pääse) Kiitos paljon! Kiitos myös tuosta sitruunasiirappi ideasta, todella toimii tässä 🙂 Nyt testaan tuota ohjetta laktoosittomana. Keitin kondensoidun maidon laktoosittomasta täysmaidosta. En myöskään laita tuota valkosuklaata. Siksi täytyy hieman säveltää tuon sitruunatäytteen kanssa.
Voisiko pohjan paistaa suoraan 16 cm kakkuvuokassa jos haluaa tästä kakun?
Tottakai voi. Suosittelen tarkkailemaan paistoa huolellisesti. Riippuen vuokasi korkeudesta kannattaa myös ottaa huomioon tilavuus eli mahtuuko koko taikina kerralla yhteen vuokaan.
Kannattaako tehdä edellisenä iltana vai saman päivän aikana,kun juhiiin ajattelin leipoa?
Voi hyvin tehdä edellisenä päivänä 🙂
Kiitos vastauksesta:)
Ihan lemppareita nämä sitrusohjeet! Tänään leivon huomiseen kahvihetkeen. Kondensoitua maito en voi käyttää, mutta ostin rahkakermaa…saas nähdä mitä tulee.
Heippa! Jos tekisin tämän uuninpellille niin suositteletko tuplaamaan ainekset? Vai riittääköhän 1,5 kertainen. Kiitos jos vastaat!:)
Heippa, peltien koko vaihtelee. Ohjeessa olikin vinkki, että: Voit tehdä blondien myös uunipellille. Jos levität taikinan koko pellille tulee siitä hiukan matalampi. Jos teet 1,5 kertaisena selviää vain testaamalla tuleeko toivottu paksuun 🙂
Pahoittelut olitkin laittanut tuonne ohjeeseen että voi tehdä uuninpellille hieman matalampana. Eli ehkä kokeilen 1,5 kertaisena! Kiitos kuitenkin:D