Salted Caramel Kakkupohja

Salted caramel, kinuski, karamelli, toffee, fudge, suolakaramelli.. mitä näitä nyt on? Ihania kaikki. Te tiedätte, että rakastan kinuskia kaikissa muodoissa. Sillä voi leipoa, maustaa ja koristella. Viime viikonloppuna leivoin kinuskisen kakkupohjan. Olen ennenkin yrittänyt vastaavaa, onnistumatta ihan täysin. Vasta tämä kakkupohja vei jalat alta. Salted caramel kakkupohja, se on mehevä, paahteinen, kostea ja kuohkea. Siinä maistuu ja tuoksuu suolakaramelli. Sitä ei tarvitse edes kostuttaa, kakun väliin sopii vain kreemi. Täydellistä.
Vilautin teille lopullista kakkua Instagramin puolella. Salted caramel kakkupohja sai seurakseen yhtä ihanan salted caramel kreemin, jonka ohjeen jaan teille seuraavaksi. Kreemin ohjetta seuraa ihanimman salted caramel kakun kokoamis- ja koristeluohje. Kannattaa pysyä siis kuulolla.
Olipa ihana pitkästä aikaa ottaa vastaan kunnon kakkuprojekti. Siksi päätin mehustella tällä ohjeella oikein kunnolla ja jakaa kaikki vaiheet ominaan teille. Tämä kakku matkasi 93-vuotiaan mummini syntymäpäivän kahvipöytään ja sai ainakin siellä erittäin hyvän vastaanoton.

Salted Caramel Kakkupohja
Ohje
- 225 g voita
- 3 dl sokeria
- 4 isoa kananmunaa (M-koko)
- 1 tl vanilja-aromia
- 1 purkki (380 g) dulce de leche – valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa
- 4,75 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl merisuolaa
- 3 dl maitoa
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vuoraa halkaisijaltaan KORKEA 18-20 cm kakkuvuoka leivinpaperilla (jos sinulla on vain matalia vuokia voit korottaa niitä leivinpaperilla tai paistaa kakun kahdessa samankokoisessa vuoassa).
- Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola, jätä sivuun.
- Vatkaa huoneenlämpöinen pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (noin 5 minuuttia). Lisää kananmunat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää myös vanilja-aromi.
- Lisää karamellisoitu kondensoitu maito lusikallisina sekaan koko ajan vatkaten.
- Lisää maito ja jauhot vuorotellen sekaan hiljaa vatkaten, kunnes taikina on tasaista.
- Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alatasolla noin 1,5 h tai kunnes puutikkuun ei jää enää taikinaa.
- Anna kakun jäähtyä vuoassa ja nosta se ritilälle jäähtymään. Leikkaa kakku kolmeen osaan vasta kokonaan jäähtyneenä.
HUOM! Jos paistat kakun kahdessa vuoassa puolittuu paistoaika. Tarkkaile sitä ja testaa kypsyys puutikulla.
Vinkki! Leivo kakkupohja etukäteen ja pakasta se hyvin peiteltynä. Kakkupohja kannattaa muutenkin aina leipoa etukäteen, jotta se ehtii jäähtyä ja maku syventyä.

Herkullista viikon jatkoa!
/Anni
Lisää kakkupohja-ohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Mietin, että miksiköhän voi alkoi erottumaan taikinan teossa? Noudatin ohjeita tarkkaan. Vatkasin hyvin tehokkaasti, kaikki aineet huoneenlämpöisiä. Ainoastaan korvasin vehnäjauhon gluteenittomalla jauhoseoksella. Voikohan johtua siitä? Tosin kyllä taisi alkaa erottumaan jo siinä vaiheessa kun kinuski lisättiin.
Hmmm, tosi hankala sanoa miksi taikina juoksettui – en usko, että jauhoilla on väliä. Kuulostaa enemmänkin siltä, että jokin aineista oli kylmää sitä lisätessä tai sitten liika vatkaus, Oliko kinuski kylmää/kuumaa? Teitkö sen itse vai käytitkö valmista? Mitä?
Onko paistolämpötila kiertoilma- vai tavalliselle uunille? Olen aika kokematon leipuri, joten en tiedä kumpaa toimintoa leivonnassa yleensä kannattaisi käyttää… Tämä salted caramel todella houkuttaa, ehkä uskaltaudun kokeilemaan.
Ilmoitan aina erikseen jos käytän kiertoilmaa – koska sitä ei kaikilla ole en sitä juuri koskaan käytä 🙂 Uunien tehot vaihtelee ja siksi ohjeissa paistoajat ovat muutenkin viitteellisiä. Tämä on ihanaa, mutta myönnän ohjeen olevan vaativa. Oikeat välineet ja se että lukee kunnolla ohjeen auttaa eteenpäin. Aina huoneenlämpöiset raaka-aineet myös.