Ihastuttavat pikaruusut yhdellä muotilla! VIDEO
Vihdoin kerkesin näpräämään hieman koristeita ja kokeilemaan uutta ruusumuottiani! Ihanat lilat ja pinkit SK:n kukkamassat ovat pyörineet keittiöni pöydällä siitä asti kun saavuin kotiin ruusukurssilta upean langoitetun ruusuni kanssa. Lue lisää klik langoitetusta ruususta.
Vihdoin löysin siis aikaa näiden pienien ruusujen pyörittelyyn. Koristeiden tekeminen on rentouttava aja terapeuttista, vaikka en meinaa siihen löytää usein aikaa. No langoitetun kukan tekoon meni tunteja. Näiden pikaruusujen tekoon vain minuutteja – taisin muistella liikaa sitä yksityiskohtaista urakkaa. Pikaruusujen ulkonäkö ei ehkä ole yhtä aito tai ruusujen yksityiskohdat yhtä symmetriset, mutta eipä ole yksikään aito kukka täysin samanlainen. Kimppu näitä ihastuttavia pieniä ruusuja kakun päällä näyttää upealta! Tulette varmasti näkemään sen kakunkin kunhan kerkeän leipoa sen.
Ihastuttavat pikaruusut yhdellä muotilla!
- Kukkamassaa
- Työskentelyalusta
- Pieni kaulin
- Muotoilutyökalut
- Muotoilusienet
- Ruusumuotin
- Maizenaa
- Kuivatusalusta
- Pyörittele ja vaivaa pieni määrä kukkamassaa pehmeäksi.
- Kaulitse massa ohueksi silikonisella alustalla. Käytä maizenaa (ei missään nimessä tomusokeria), jotta massa pysyy kuivana ja hyvin käsiteltävänä.
- Ota ruusumuotilla pitkän mallinen kaistale kukkamassasta ja käsittele massan reunat pallotyökalulla.
- Leikkaa käsitelty massakaistale esim. pienellä palettiveitsellä kahteen osaan.
- Viimeistele reunojen (terälehtien) ohennukset tarvittaessa ja kääri kaistale ruusuksi.
- Leikkaa ylimääräinen massa pois toisesta päästä ja laita ruusu kuivumaan kuivatualustalle tai foliokuppiin.
Myös näillä sopii
Herkutella
Geisha-Brownie Geisha-vaahdolla
Herkkujen Berliini
Makeat Minidonitsit Uunissa
Inkivääri-Raparperipiirakka