|

Halloween herkut taaperolle (1-vuotta +)

Halloween herkut taaperolle (1-vuotta +)

Me otettiin varaslähtö Halloweenin juhlimiseen täällä Lapin mökillä lasten kanssa. Meillä on Onnille ihan omat juhlat tulossa ensi viikolla ja olen miettinyt millaisia tarjottavia voisi 1-vuotiaiden taaperoiden juhliin loihtia? Totta kai niissäkin pitää olla otettu juhlan teema jotenkin huomioon. Karmivuudet voidaan jättää tuleville vuosille, mutta jotain hauskaa tai edes söpöä täytyy saada pienille.

Törmäsin ulkomaisia lehtiä selaillessani hauskaan ideaan tuunata hedelmiä Halloween-tyyliin. Awwww tästä tajottimesta tuli niin mahtava! Tehtiin muumio-banaaneja, örkki-omenoita, rypäle-silmämunia ja mandariini-kurpitsoja. Kivaa pientä puuhaa oli askarrella näitä kouluikäisten kanssa. Onni sai herkutella hedelmiä välipalaksi, ensin kuitenkin kuorittiin silmät ja valkosuklaat isommille syöjille.

Tuleeko sinulla mieleen jotain muuta, mitä voisi tarjota pienten 1-vuotiaiden hassuttelu ”halloween”-juhlissa? Jätä kommenttia tai laita viesti Instagramin puolella!

Halloween herkut taaperolle (1-vuotta +)

Löysin Onnille teemaan sopivan söpön kurpitsapaidan viime viikolla. Pienellä riitti ihmettelemistä tässä välipala-lautasessa.

Halloween herkut taaperolle (1-vuotta +)

Vähän harmitti, kun äiti kuori kaikki silmät ja valkosuklaaat pois ennen syöntiä.

Halloween herkut taaperolle (1-vuotta +)

Halloween herkut taaperolle

Ohje noin 4-5 taaperolle

 • 1 omena
 • 2 mansikkaa
 • 3 mandariinia
 • pala kurkkua
 • 1,5 banaania
 • pensasmustikoita
 • viinirypäleitä
 • syötäviä silmiä
 • valkosuklaata
 1. Leikkaa omena neljään lohkoon ja leikkaa veitsellä lohkon keskelle pitkä aukko. Viipaloi mansikat ja nostele kieleksi omenoiden suuaukkoihin. Liimaa silmät valkosuklaalla silmiksi.
 2. Kuori mandariinit ja aseta pienet kurkun palat ”kurpitsojen” kannoiksi.
 3. Kuori banaanit ja puolita ne. Sulata valkosuklaata ja nostele lusikalla raitoja banaanin päälle, aseta silmät paikoilleen ja anna banaanien jähmettyä hetki jääkaapissa.
 4. Liimaa osaan viinirypäleistä syötäviä silmiä.
 5. Nosta kaikki tarjoilut isolle lautaselle.

Vinkki! Meillä tehtiin niin, että ennen syömistä poistimme silmät ja banaanin päältä suklaan, koska Onni ei ole vielä herkutellut sokerilla.

SYÖTÄVÄT SILMÄT: Tee ne itse valkoisesta sokerimassasta ja mustista helmistä. Tai osta valmiina leivontatarvikeliikkeistä. Myös kananmunan valkuaisesta ja mustapippureista voi tehdä silmiä.

Halloween herkut taaperolle (1-vuotta +)
Halloween herkut taaperolle (1-vuotta +)
Halloween herkut taaperolle (1-vuotta +)

Ihanaa viikonloppua!

Katso lisää inspiraatiota Halloween-juhliin täältä.

/Anni


Kaikki vauvojen- ja taaperoiden ohjeet löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *