Herkullisin Porkkanapiirakka (pellillinen)

Herkullisin Porkkanapiirakka (pellillinen)

Kostea, pehmeä ja supermehevä! Sitä juuri tämä piirakka on! Oma suosikkikakkuni on ollut jo monen vuoden ajan porkkanakakku ja resepti löytyy blogista nimellä Maailman paras porkkanakakku. Etsin tuota ohjetta pitkään ja se on nimensä arvoinen. Se on täydellinen, ainakin minun makuun ja makuasioista ei saa kiistellä! Nyt muutin ohjeen piirakan muotoon – suoraan pellille. Voi luoja, että myös tämä porkkanapiirakka on taivaallista! Tehdessä söin jo kolme palaa ja piirakan reunat, ups. Tein piirakkapohjan kaksi päivää ennen kuorrutuksen tekemistä, että se sai maustua ja mehevöityä kunnolla. Tätä voisi kutsua maailman parhaaksi porkkanapiirakaksi.

Jokainen porkkanakakku, -piirakka tai -kuppikakku tarvitsee päälleen porkkanakoristeet. Yleensä teen koristeet itse muotilla, mutta tällä kertaa oikaisin ja koristelin palat valmiilla syötävillä porkkanakoristeilla. Kätevää ja helppoa!


Herkullisin Porkkanapiirakka (pellillinen)

Noin 16-18 palaa

Piirakkapohja (tehty 40 x 30 cm pelllille)

  • 1.5 dl taloussokeria
  • 1.5 dl ruokosokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl auringonkukkaöljy
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,25 tl vanilja-aromia
  • 300 g porkkanaraastetta
  • 100 g pähkinöitä (jos allergioita jätä pois)
  1. Mittaa sokerit, munat ja öljy kulhoon tai monitoimikoneeseen ja vatkaa kevyesti sekaisin.
  2. Sekoita kuivat aineet ja mausteet toisessa kulhossa sekaisin.
  3. Lisää munaseoksen joukkoon jauhoseosta desi kerrallaan siivilän läpi.
  4. Sekoita ja kääntele taikinaa nuolimella, kunnes kaikki aineet ovat kunnolla sekoittuneet.
  5. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja pähkinärouhe ja sekoita puuhaarukalla sekaisin.
  6. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  7. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 170 asteessa noin 25 minuuttia.
  8. Valmiin pohjan pinta tuntuu kimmoisalta ja se on väriltään kullaruskea.
  9. Anna piirakan jäähtyä pellillä ja jos on aikaa niin anna maustua ainakin seutraavaan päivään.
  10. Valmista kuorrute ja levitä se piirakan päälle palettiveitsellä.
  11. Paloittele piirakka isolla keittiöveitsellä ja koristele kakku koristeporkkanoilla.

Kuorrute ja koristelu

  • 100 g voita
  • 6 dl tomusokeria
  • 250 g tuorejuustoa
  • 1 tippa vanilja-aromia
  • syötävät porkkanat
  1. Vatkaa tomusokeri ja huoneenlämpöinen voi monitoimikoneessa, kunnes aineet ovat kunnolla sekoittuneet – seos on hiukan kuivaa ja kokkareista, älä välitä siitä seos tasaantuu kun lisäät tuorejuuston.
  2. Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa, kunnes juusto on kokonaan sekoittunut voin ja tomusokerin sekaan.
  3. Lisää aromi. Käännä monitoimikoneen teho suuremmalle ja vatkaa vähintään 5 minuuttia, niin kauan kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa. Huom! Varo kuitenkin vatkaamasta liikaa ettei seos juoksetu.

Vinkki! Tee taikina 1.5 kertaisena, jos peltisi on isompi tai haluat paksumman piirakan. 


Katso myös porkkanakakku ja porkkana cupcakes.

Myös näillä sopii

Herkutella

60 Kommenttia

  1. Jaada sanoo:

    Voiko aurinkukkaöljyn korvata esim. sulalla voilla?

    1. Ei tule yhtä mehevää – porkkanakakussa öljy on se juttu. Mutta jos välttämättä haluat korvata niin totta kai.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *