|

Pina Colada Marengit

En ole oikein pystynyt päästämään irti kuumasta ja kosteasta matkasta, joka päättyi jo reilu viikko sitten. On niin harmaata ja kylmää, joten päätin piristää itseäni ja kumppaniani näillä ihanilla ja värikkäillä pina colada marengeilla! Lorann -aromit toimivat mahtavasti marenkimassassa ja näissä marengeissa maistaa selvästi tuon kookoksen ja ananaksen makuisen cocktailin, jota reissussakin nautittiin.

 

Marenkeja voi herkutella sellaisenaan tai säilöä ne leivosrasiaan ja käyttää kakkujen koristeena myöhemmin, kuten minä usein teen. Nämä marengit tulevat näyttämään upeilta jonkun keväisen kakun päällä! Värithän huutavat vappua ja pääsiäistä!

Ohje on mielestäni yksinkertainen ja se on itseasiassa sama ohje jolla tein jouluna kuusimarenkeja. Tykkään tuosta Meringue Girlsien ohjeesta, jossa sokeri lämmitetään uunissa ennen sen lisäämistä marenkimassaan. Massasta tulee ihanan kiiltävää ja venyvää! Tästä ohjeesta tulee noin 60kpl marenkeja.

 


Pina Colada Marengit

Ohje: 
 • 300 g sokeria
 • 150 g kananmunan valkuaista (noin 4 valkuaista)
Lisäksi:
 1. Mittaa sokeri pellille leivinpaperin päälle ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Mittaa valkuaiset valmiiksi kulhoon. Lämmitä sokeria noin 5 minuuttia uunissa. Sokeri on valmista kun se alkaa sulaa reunoilta, mutta keskellä on vielä normaalia.
 2. Samalla kun sokeri lämpeää uunissa, vaahdota valkuaiset monitoimikoneessa tai käsivatkaimella. Valkuaisvaahto on valmista kun se pysyy kulhossa kääntämällä sen ylösalaisin.
 3. Jatka valkuaisten vatkaamista ja kauho samalla kuumennettua sokeria valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Lisää sokeri osissa kunnes kaikki on seassa ja sulanut (älä lisää sulanutta kovaa sokeria, jos sitä on syntynyt pellin reunoille).
 4. Jatka vaahdottamista n. 5 minuutin ajan tai kunnes massa muodostaa nostaessa ”huippuja”. Mausta marenkimassa aromilla ihan lopuksi.
 5. Säädä uunin lämpötila 90-100 asteeseen.
 6. Jos haluat monivärisiä marenkeja niin sivele pastavärejä pitkinä viivoina pursotinpussin sisäreunoille hammastikulla tai varrastikulla, sen jälkeen kun olet ensin asentanut tyllan paikoilleen.
 7. Kauho marenkimassa pursotinpussiin ja pursota marenkeja leivinpaperilla varustetulle uunipellille.
 8. Paista marenkeja uunin keskitasolla noin 40-60 minuuttia.Varmista etteivät marengit saa uunissa väriä, sillä uunien tehoissa on eroja. Marengit ovat valmiita kun ne irtoavat leivinpaperista helposti.
  Vinkki! Käytössä minulla oli tämä (kruunu) tähtitylla. Tällä tyllalla saat hauskoja marenkeja, joissa erottuu raidat kivasti. Käytän tätä tyllaa useimmin juuri marenkien pursotukseen. 
  Pina Colada -aromi.

Myös näillä sopii

Herkutella

18 Kommenttia

 1. Aivan super kauniita! Kokeiluun menee!

 2. No nyt on värikästä meininkiä. Aivan mahtavan näköisiä marenkeja! 😀

 3. Anonyymi sanoo:

  Kuinka kauan marengit säilyvät? Tarvitsisin kuukauden päästä, mutta onko liian aikaista tehdä vielä?

  1. Marengit säilyvät kyllä yli kuukauden suljetussa rasiassa, mutta kovettuvat hieman. Ne ovat parhaimmillaan viikon sisällä valmistuksesta, jolloin sisun on syötäessä vailä hieman sitkeä. Teen usein kakun koristeeksi tulevat marengit valmiiksi ja silloin ei ole väliä, vaikka olisivat kuukausi sitten tehty 🙂

 4. Moi,
  tein ohjeen mukaan ja kun sokerin lisäsin muuttui vaahto löysäksi…

  1. Moikka,

   Harmi kuulla, ettet onnistunut. Jotain on mennyt tehdessä pieleen, koska valkuaisvaahto ei itsestään löysisty varsinkaan sokerin lisäämisen jälkeen. Onko mahdollista, että valkuaisten joukkoon on päässyt keltuaista? Vatkasitko yhtä kauan kun ohjeessa sanottiin? Oliko kaikki välineet puhtaita ja kuivia – valkuaista tehdessä esimerkiksi rasvaa ei saisi olla kulhon pinnalla yhtään. Muistithan käyttää huoneenlämpöisiä munia?

 5. Sallaminna sanoo:

  Mikähän mahtaa olla syynä että paiston loppupuolella (30min jälkeen) marengin pinta muuttui kuprumaiseksi. Ennen sitä olivat vielä täydellisen sileitä mutta 40min kohdalla menivät kuprulle.

  1. Mulle kävi sama juttu viime viikolla. En tiedä varmaa syytä – avasitko uunia kesken paiston? Kauan paistoit lopulta marenkeja?

 6. S sanoo:

  Moikka,

  Koitin tehdä näitä ihanuuksia tänään, mutta meni hieman erinäköisiksi kuin mitä odotin 😀 Minulla ei onnistunut sulaneen sokerin lisääminen valkuaisvaahtoon (sokerin lusikoiminen leivinpaperilta ei onnistunut yhtään ja kun lusikallisenkin, niin sokeri melkein heti jähmettyi ja tuli isoja sokerikokkareita valkuaisvaahtoon.). Sitten tein uudelleen valkuaisvaahdon ja sulatin sokerin kattilassa pikkuhiljaa sokeria lisäten. Lisääminen onnistui hyvin, mutta valkuaisvaahdosta tuli ruskeaa… Mielestäni sokeri ei palanut, joten en tiedä, mikä meni väärin tässä.
  Sitten väriaineen lisääminen raidoiksi oli näkemisen arvoista 😀 väriainetta oli jokapuolella ja ei kädet täynnä sitä. Yritin viivoina pastelliväriä ”piirtää” pursotinpussiin, mutta se valui ympäri pursotinpussia. Koitin myös tikulla tehdä viivoja ja se ei onnistunut oikein, kun muovisessa pursotinpussissa viivat muuttuivat ei-yhtenäisiksi pisteiksi ympäri pussia (en tiedä saako tästä selityksestä nyt ketään selvää 😀 )

  Osaatko auttaa, mikä meni pieleen sokerin lisäämisen ja väriaineiden kanssa :)?

  Kiitos jo etukäteen <3

  1. Hei S,

   Luitko ohjeen huolella? Hiomasin heti alussa, että sokerin kuumantamisessa on tullut virhe – sokeria ei sulateta vaan kuumennetaan/lämmitetään. Tässä ote vielä ohjeesta:

   Jatka valkuaisten vatkaamista ja kauho samalla kuumennettua sokeria valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Lisää sokeri osissa kunnes kaikki on seassa ja sulanut (älä lisää sulanutta kovaa sokeria, jos sitä on syntynyt pellin reunoille).

   Eli sokeri ei vaihda väriä tai sula. Se ikäänkuin lämmitetään ja otetaan uunista pois heti jos reunat alkavat sulaa. Kuten ohjeessa lukee ei sulanutta kovaa sokeria lisätä vaahtoon.

   Värin kanssa luultavasti kävi niin, että lisäsit sitä liikaa. Olihan sinulla geelimäinen väri käytössä? Nestemäiset värit eivät sovi tähän tarkoitukseen. Geeliväriä laitetaan esimerkiksi hammastikulla ihan vähän ohuina viivoina pussin reunoille.

 7. S sanoo:

  Heippa,

  Aaah, aivan. Taisin tulkita ohjeen vain eri tavalla. Ymmärsin, että sulanut kova sokeri tarkoitti, ettei sulamisen jälkeen olevaa kovettunutta sokeria lisätä, mutta muu lisätään 😀 No täytyypä kokeilla uudelleen!

  Käytin Pastaväri ProGel® Rainbow Dust:in värejä ja ymmärtääkseni ne taitavat olla geelimäisiä värejä 🙂 Ahaaa, eli väriä ei vedetä pitkänä viivana pursotinpussia pitkin ylös asti vaan pelkästään tyllan yläpäähän pieniä viivoja? Ymmärsinkö oikein? 🙂

  Kiitos!

  1. Rainbow dustin värit käyvät hyvin. Ja ei vedetä viivoja ihan ylös asti. Tämän homman oppii harmoittelemalla. Rennosti vaan! Tsemppiä uuteen yritykseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *