|

Minikokoiset Runeberginkakut

Minikokoiset Runeberginkakut

Oi en vaan pääse yli näistä minikoikoisista kakuista. Päässä on edelleen sata ideaa ja reseptiä mitä tällä loistavalla minikakkupellillä voisi toteuttaa. No yksi resepti kerrallaan. Nyt oli runebergintorttujen aika ja ne leivottiin siis minikokoisten kakkujen muotoon! Runebergin päivää vietetään ensi viikolla 5. helmikuuta.

Kotona huokaistiin ”ai että nämä ovat herkullisia, parempia kuin viime vuoden runeberginkakku” ja kyllähän nämä olivat hyviä, mutta niin oli tuo viime vuotinen kakkukin, käy kurkkaamassa! Syötiin heti 6 kappaletta per nenä. Onneksi avopuoliso vie työpaikalleen osan, niin ei ihan kahdestaan syödä vajaa viittäkymmentä torttua. Niin monta tästä taikinasta nimittäin tulee. Paiston kanssa tulee olla tarkkana ettei tule kuivia torttuja. Kostutukseen itse suosin punssia, mutta testasin tällä kertaa myös alkoholittoman version.

Minkälainen on teidän tämän vuoden Runebergintorttu? Vai suositteko perinteistä?


Minikokoiset Runeberginkakut

Ohje: (48 kpl)

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 iso kananmuna
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl piparimurskaa
  • 0,5 dl korppujauhoja
  • 0,5 dl mantelijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 0,5 dl kermaa
  1. Mittaa voi ja sokeri isoon kulhoon ja vaahdota kuohkeaksi.
  2. Lisää kananmuna sekaan voimakkaasti vatkaten.
  3. Mittaa ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään toiseen kulhoon.
  4. Lisää kuivat aineet vuorotellen kerman kanssa voisokerivaahtoon.
  5. Voitele minikakkupelti tai käytä vuokasprayta.
  6. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikina pellin koloihin.
  7. Paista torttukakkuja 175 asteisen uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia.
  8. Kokeile kypsyys puutikulla, uuneissa on eroja!
  9. Jäähdytä minikokoiset runeberginkakut ritilän päällä.
Kostutus:
  • 6 rkl omenamehua
  • 1 tippa manteliaromia
  • 1 rkl sokeria
    Tai
  • 4 rkl vettä
  • 2 rkl punssia
  • 1 rkl sokeria
  1. Sekoita kaikki aineet keskenään ja sivele sudilla kostuketta jäähtyneiden torttujen päälle.
  2. Laita tortut lepäämään ja maustumaan jääkaappiin ainakin tunniksi.

Vinkki! Jos tykkäät kosteammasta tortusta, niin tee kostuketta lisää. 

Koristelu:

  • 1 dl vadelmahilloa
  • 1 dl tomusokeria
  • 2-3 tl sitruunamehua
  • pinkki tomuväri
  1. Valmista sokerikuorrute sekoittamalla tomusokeri, väri (ripaus) ja sitruunamehu.
  2. Kun seos on tarpeeksi kiinteää laita se pursotinpussiin, leikkaa pussin suulle pienen pieni reikä ja pursota kuorrutetta pienien kakkujen päälle.
  3. Laita vadelmahillo myös pursotinpussiin ja pursota vadelmahillo lopuksi kakkujen päälle.

Vinkki! Voit myös dippailla minikakkuja hilloon!

Minikokoiset RuneberginkakutMinikokoiset Runeberginkakut 


Katso lisää perinneherkkuja täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

13 Kommenttia

  1. Tiina sanoo:

    Suloisen näköisiä! Yritin tehdä näitä gluteenittomina, mutta valitettavasti eivät onnistuneet, tuli koostumukseltaan ihan sahanpurua (hyvänmakuista tosin 🙂 vaikka jauhoissa oli psylliumia.

    Linkki minivuokaan ei toimi enää, joten en voinut tarkistaa vuokiesi tilavuutta, omani taisi olla tuplakokoinen, koska taikinaa riitti vain pariinkymmeneen vuoankoloon 🙂

    1. Linkki ei toimi, koska verkkokauppani, johon se aikoinaan vei on suljettu viime vuonna.

      Minikakut kuivuvat helposti, jos niitä paistaa liikaa. Myös jauhojen valinta vaikuttaa gluteenittoman leivonnaisen koostumukseen. Itse teen usein sekoituksen useammasta jauhosta.

  2. Anne sanoo:

    Pitäisikö tuo rommi-vesi kiehauttaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *