Laskiaispulla-Hodari eli Hotdog
Noniin – eilen aamulla en malttanut odottaa enää. Oli tullut kuolattua tarpeeksi perinteisiä laskiaispullia sekä suosittuja fuusio-laskiaispullia somesta. Pidin oikein kirjaa tänä vuonna, että mitä kaikkia sitä on tullut nähtyä: prinsessakakku-laskiaispulla, muffinssilaskiaispulla, sokerikakkulaskiaispulla, peltipulla-laskiaispulla… Suurin osa näistä trendeistä tulee naapurista eli Ruotsista ja siellä tuo Princess Tårta Semla taitaa olla tämän vuoden juttu. Ensi viikolla lähden Tukholmaan ihan paikan päälle ihastelemaan Semla-hulluuttaa. Tukholman leipomoiden semloista tulossa siis lisää juttua vielä – pysykää kuulolla.
Halusin myös itse kokeilla jotain uutta. Minulla on yksi kriteeri: laskiaispullan täytyy olla tehty pullataikinasta ja sisällä kerma + hillo. Vain muoto siis saa fuusioitua uudestaan! Syntyi hotdog eli hodari, jonka sisällä on se perinteinen hillo ja kerma! Pullataikinan tein kuivahiivaan ja kohotin uunissa – ai että muuten tuli kuohkea ja pehmeä taikina!
Katso myös viime vuosien hauskat muodot:
Laskiaispullakakku
Laskiaispullawrapit
Laskiaispulla-Hodari eli Hotdog
Pullataikina: (8 hodaria)
- 2,5 dl kevytmaitoa (laktoositon)
- 11 g kuivahiivaa
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 1 tl kardemummaa
- 0,5 tl suolaa
- noin 6-7 dl vehnäjauhoja
- 75 g voita (laktoositon)
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi 42 asteiseksi.
- Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää maidon joukkoon.
- Lisää huoneenlämpöinen kananmuna ja vatkaa kevyesti vispilällä.
- Lisää sokeri, suola ja kardemumma vispaten.
- Lisää jauhoja vähän kerrallaan koko ajan taikinaa alustaen noin 2-4 minuuttia.
- Lisää huoneenlämpöinen voi vaivaamisen loppuvaiheessa ja jatka vaivaamista.
- Kun taikina irtoaa sormista, kulhon reunoista ja on kimmoisaa se on valmista.
- Anna taikinan kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin 60-90 minuuttia (esim. uunissa).
- Nosta taikina jauhoitetulle alustalle ja vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois.
- Pyöritä taikinasta pötkö ja ota siitä raapalla ”pullia” noin 8 kappaletta.
- Pyörittele pullat pitkulaisen muotoisiksi ”hodari” pulliksi.
- Anna pullahodareiden kohota liinan alla vielä 30 minuuttia
- Voitele pullat kananmunalla ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
- Laita ritilälle jäähtymään ja halkaise leipäveitsellä.
- Täytä kokonaan jäähtyneet hodarit kermalla ja hillolla.
Lisäksi:
- 3 dl vispikermaa
- n. 1 dl vadelmahilloa
- (mantelimassaa)
- Vispaa kerma kovaksi vaahdoksi.
- Lusikoi tai pursota vadelmahilloa laskiaispulla hodareiden väliin.
- Pursota kerma hillon päälle Ruffle 1 röyhelötyllalla.
Vinkki! Jos rakastat mantelimassaa, niin laita sitä myös ihmeessä laskiaspulla-hotdogin väliin!
No, ne Britit on tuon jo tehnyt kauan sitten. Sanovat sitä ”cream bun”siksi. 😀
Mitähän nylypäivänä ei olisi jo keksitty? Onneksi tästä on moni saanut uutta ideaa meidän perinteiseen laskiaispullaan kuitenkin 🙂