| | | |

Suklaa-kinuskibrownie Isälle (Ve)

Suklaa-kinuskibrownie Isälle (Ve)

Kaupallinen yhteistyö Fazer AITO

Leivo isä onnelliseksi.

Meillä vietetään ensimmäistä oman perheen isänpäivää tänä vuonna. Kuinka jännittävää! Olen viikkokausia miettinyt miten hemmotella vauvan kanssa isiä tulevana isänpäivänä. Olisiko kiva olla kotona ja tarjoilla isälle aamiainen sänkyyn? Vai olisiko hienostunut brunssi ravintolassa juhlallisempi? Millaisia muistoja olisi kiva antaa isälle ensimmäisenä isänpäivänä? Ja ehdottomasti mitä me leivottaisiin isälle isänpäiväksi?

Suklaa-kinuskibrownie Isälle (Ve) on ohje joka laittaa isien sukat pyörimään jaloissa. Tämä ohje on suunniteltu kaikille iseille, myös keliaakikoille ja maidottomille makua säästelemättä. Ihanan mehevät browniepalat onnistuvat mainiosti ilman kananmunaa ja perinteisiä maitotuotteita. Minusta näitä brownieista tuli täydellisen tahmeita ja ahh yhdistettynä suklaavaahtoon sekä maidottomaan kinuskiin syntyi taivaallinen makuyhdistelmä. Käytin ohjeessa paahteisen kinuskista fariinisokeria, mutta brownien voi totta kai leipoa myös tavalliseen sokeriin.

Tämän reseptin tärkeimmät raaka-aineet ovat Fazer Aidon kaurapohjaiset kermat ja juomat. Fazer Aito kauravispi on luottovispini vegaanisissa sekä maidottomissa ohjeissa. Nyt keitin ensimmäistä kertaa myös kinuskia Fazer Aidon kauratuotteilla. Koska kauravispi ei kestä kuumennusta käytin kinuskin tekoon kauraruokaa eli kaurapohjaista ruokakermaa. Maidottoman kinuskin teko on yhtä helppoa kuin maidollisen ja nam se on niin herkullista!

Suklaa-kinuskibrownie Isälle (Ve)

En tiedä teistä, mutta meillä rakastetaan suklaata ja kinuskia. Nämä kaksi ja mielellään yhdistettynä maistuvat parhaiten juuri tähän pimeään vuodenaikaan. Suklaa-kinuskibrownie Isälle (Ve) on täydellinen leivonnainen isän hemmotteluun! Kuten myös viime vuonna leipomani maidoton Minttu-Browniekakku, jonka ohjeen löydät tästä.


Suklaa-kinuskibrownie Isälle (Ve)

noin 8 hlö

Brownie

  • 200 g maidotonta tummaa suklaata (esim. Panda)
  • 100 g maidotonta margariinia
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 dl Fazer Aito Barista kaurajuomaa
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Vuoraa valmiiksi suorakaiteen muotoinen (20 x 30 cm) vuoka leivinpaperilla.
  3. Sulata suklaa margariinin kanssa. Anna jäähtyä hetki.
  4. Lisää fariinisokeri suklaaseokseen ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  5. Lisää myös maito sekä lopuksi kuivat aineet sekaan ja kääntele taikina tasaiseksi.
  6. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia, kunnes brownien reunat näyttävät kypsiltä, mutta keskusta on hieman taikinamainen.
  7. Nosta vuoka uunista, jäähdytä. Nosta jääkaappiin mielellään yön yli tekeytymään.

GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomiin jauhoihin.

Kinuski

  1. Mittaa kauraruoka ja fariinisokeri kattilaan ja keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kinuski paksuuntuu.
  2. Anna kinuskin hieman jäähtyä.

Vinkki! Lisää sekaan sormisuolaa, niin saat ihanaa suolakaramellia!

Suklaavaahto

  1. Sulata suklaa ja jätä sivuun.
  2. Vatkaa kauravispi napakaksi vaahdoksi.
  3. Kääntele jäähtynyt suklaa vaahdon sekaan.

Kokoaminen

  1. Nosta jäähtynyt brownie vuoasta.
  2. Levitä suklaavaahto brownien päälle.
  3. Kaada kinuskia vaahdon päälle.
  4. Rouhi brownien päälle vielä tummaa suklaata halutessasi.
  5. Leikkaa brownie paloiksi terävällä kuumalla veitsellä.
  6. Nautiskele isän kanssa!
Suklaa-kinuskibrownie Isälle (Ve)
Suklaa-kinuskibrownie Isälle (Ve)
Suklaa-kinuskibrownie Isälle (Ve)
Suklaa-kinuskibrownie Isälle (Ve)
Suklaa-kinuskibrownie Isälle (Ve)

Mitä itse aiot leipoa isälle? Jos kokeilet ohjeitani, muista jakaa oma versiosi Instagramissa #anninuunissa niin pääsen ihastelemaan teidän versioita! Alta löydät linkin kaikkiin isänpäivä-ohjeisiini.

Tahmean herkullista isänpäivää!

/Anni


Kaikki isänpäivä-reseptit löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

14 Kommenttia

  1. Dinbert sanoo:

    Itsellä kävi niin, että jo tuo 20 minuutin paistoaika oli liikaa. Pohjasta tuli siis kypsä eikä browniemaisen tahmea, joten suosittelisin kypsyyden testailua jo hieman aiemmassa vaiheessa 🙂 Kinuskin keittelin sen mukaan, mitä kaapista löytyi eli 2 dl Oatlyn imatt vispiä+ 1,5 dl fariinisokeria ja 0,5 dl taloussokeria. Keittoaika oli ehkä hieman pidempi kuin ohjeessa, mutta jäähtyessään siitä tuli täydellistä kinuskia mitä ei juurikaan tavallisesta erottanut. Hyvän ähkyn tästä itselleen sai, joten lämpimästi suosittelen kokeilemaan! Eikä ole edes työläs ohje vaan aika suitsait sai valmista aikaan, joten kiitokset reseptistä!

    1. Kiitos kommentista. Uuneissa on aina eroa ja paistoaika vaihtelee myös vuoan koon sekä uunin tehokkuuden suhteen. Itse tykkään todeta, että kaikki paistoajat ohjeissa ovat aina viitteellisiä näistä syistä. Ihanaa kun maistui!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *