Pastéis de nata – Kermaleivokset mustikoilla
Jaoin teille Instagramin puolella aivan ihanan ohjeen pari päivää sitten. Pastéis de nata eli portugalilaiset kermaleivokset, joita niin moni rakastaa. Pääsin itse maistamaan pari vuotta sitten näitä ihanuuksia Portugaliin, Lissaboniin Pastéis de Belem -leipomoon, missä leivos on aikoinaan kehitetty ja mistä edelleen saa ne ainoat ja oikeat (jos jaksaa jonottaa). Lisää voit lukea täältä.
Tuunasin oman ohjeeni mustikoilla ja menin sieltä missä aita on matalin. Käytin valmista voitaikinaa ja valmista vaniljakreemiä. Siksi näiden leivosten tekemiseen meni vain hetki. Kahvipöydässä maalla kyseltiin ”olisko näitä lisää”. Yksi ei selvästikään riitä tyydyttämään kahvin seurassa syntyvää makean himoa. Leivo kermaleivoksia siis reilusti kun kaivat taikinat pöydälle. Onnistut myös torttutaikina-levyillä, jos niitä löytyy pakastimestasi.
Pastéis de Nata – Kermaleivokset mustikoilla
noin 12 kpl
Ohje
- 500 g valmista voitaikinaa
- 2 prk valmista vaniljakreemiä (esim. Valio)
- 4 rkl vispikermaa
- noin 1 dl mustikoita
- 1 kananmuna
Koristeluun
- tomusokeria
- kanelia
- Ota taikina sulamaan ajoissa. Kaulitse taikinalevyt hieman ohuemmiksi ja ota niistä lasin avulla halkaisijaltaan noin 10 cm pyöreitä pohjia.
- Voitele muffinssipelti kevyesti ja painele pohjat vuokaan. Pistele pohjat haarukalla. Nostele pohjille muutama mustikka. Sekoita kerma sekä vaniljakreemi keskenään ja lusikoi se mustikoiden päälle.
- Viimeistele leivokset asettelemalla mustikoita päällimmäiseksi ja voitele leivokset kevyesti vispatulla kananmunalla.
- Paista leivoksia uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia.
- Sihtaa hieman jäähtyneiden leivosten päälle kanelia ja tomusokeria. Tarjoile ihanuudet lämpiminä
Ihanasti patinoituneet Arabian Myrna-lautaset löytyivät kierrätyskeskuksesta.
*Postauksen kuvat ja resepti on alun perin suunniteltu kaupallisessa yhteistyössä Myllyn Paras ja Valio kanssa.
Ihanaa viikonloppua!
/Anni
Lisää mustikka-reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Hei mitä luulet, pystyisikö näitä leivoksia pakastamaan ja maistuuko vielä pakkasen jälkeen?
En kyllä pakastaisi ellen tekisi voitaikinaa ja kreemiä itse. Voin olla väärässäkin. Selviää testaamalla, melkein mitä tahansa voi mielestäni pakastaa kun sen tekee herkun olessa tuore ja muistaa peitellä tuotteet kunnolla. Täällä lisää leivonnaisten pakastuksesta:
https://stg.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/