| | | |

Retro Hedelmäjuustokakku (Ve)

Retro Hedelmäjuustokakku (Ve)

Nyt leivotaan, leivotaan ja leivotaan. Kaiken ei tarvitse olla makeaa. Meillä leivotaan myös leivät tällä hetkellä itse. Silti on ihana suunnitella ja jakaa inspiraatiota myös tulevia kevään juhlia varten. Tämä raikas juustokakku on täydellinen esimerkiksi pääsiäispöytään!

Muistatteko retrot hedelmäkakut? Säilykehedelmiä, kiwiä, kiiltävä pinta ja reilut kermapursotukset reunoilla? Näitä kakkuja näki 90-luvulla hienoissa juhlissa. Inspiroiduin hedelmäkakusta ja leivoin nykyaikaisen version siitä juustokakun muotoon ja vielä vegaanisena!

Leivontaohjelmani viidennessä jaksossa leivotaan siis retroillen. Vieraanani on ruokamartta Marjukka Mikkola. Katso ohjelma tänään AlfaTV:ltä klo 20.00 tai myöhemmin YouTube-kanavaltani. Ohjelmassa juttelemme ruokahävikistä samalla kun käymme läpi vaihe vaiheelta miten helposti syntyy tämä kaunis juustokakku ilman liivatteita kokonaan vegaanisena ja halutessasi myös gluteenittomana!



Retro Hedelmäjuustokakku (Ve) (G)

Noin 12 hlö

Pohja

  • 200 g gluteenittomia kaurakeksejä
  • 70 g maidotonta margariinia
  1. Laita leivinpaperi halkaisijaltaan noin 18-20 cm korkean irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Asettele vuoan reunoille reunakalvo, jos haluat siistin tuloksen.
  3. Murskaa keksit muruksi esimerkiksi blenderissä.
  4. Sulata margariini ja sekoita keksimurun sekaan.
  5. Painele keksiseos vuokaan kevyesti ja nosta vuoka jääkaappiin.

Täyte

  • 2,5 dl kauravispiä
  • 300 g kasvipohjaista maustamatonta tuorejuustoa
  • 1,5 dl tomusokeria
  • 1 limen kuori ja 1 tl mehua
  • 1 appelsiinin kuori 1 tl mehua
  • 1 sitruunankuori 1 tl mehua
  • 1 dl mangososetta
  1. Vaahdota kauravispi kuohkeaksi ja jätä sivuun.
  2. Vatkaa kauratuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa notkeaksi.
  3. Raasta sekaan kaikkien sitrushedelmien kuoret ja lisää mehut sekä mangosose. Sekoita.
  4. Lopuksi kääntele kauravispi joukkoon, kunnes täyte on täysin tasaista.
  5. Nostele juustokakkutäyte keksipohjan päälle, kopistele vuokaa, että täyte asettuu ja tasoita pinta lusikalla.
  6. Siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään.

Kiille

  • 1 kiwi
  • 2 mansikkaa
  • 1 säilykepersikka
  • 1 säilykemango
  • 1 säilykepäärynä
  • muutama viipale appelsiinia
  • vadelmia
  • 1 dl appelsiinin ja limen mehua
  • 0,75 dl säilykehedelmien lientä
  • 0,25 dl vettä
  • 1 dl hyytelösokeria
  1. Leikkaa kaikki hedelmät ja mansikat viipaleiksi.
  2. Asettele ne kakun päälle kauniisti, niin että koko kakun pinta peittyy.
  3. Valmista kiille kiehauttamalla mehu, liemi ja vesi pienessä kattilassa.
  4. Lisää hyytelösokeri vispaten sekaan ja kiehauta liemi uudestaan. Siirrä kattila pois liedeltä.
  5. Siivilöi kiille, jos sen päälle muodostuu vaahtoa.
  6. Kun kiille jäähtyy hiukan ja paksunee, sivele se hedelmien päälle ja lusikoi loput niin, että hedelmiä peittää kaunis kerros kiillettä.

Vinkki! Halutessasi voit tehdä kakun myös maitotuotteilla. Lisää silloin juustokakkutäytteeseen 2-3 liivatetta tai kasvipohjaista hyytymisainetta.

Retro Hedelmäjuustokakku (Ve)
Retro Hedelmäjuustokakku (Ve)
Retro Hedelmäjuustokakku (Ve)

Annin Uunissa AlfaTV:llä torstaisin klo 18.00 ja uusintana perjantaisin klo 20.00. Kaikki jaksot ovat myös katsottavissa jälkikäteen YouTube-tililtäni eli täältä!

/Anni


Kaikki leivontaohjelman jaksot löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

20 Kommenttia

  1. Helga sanoo:

    Moi! Voikohan tämän kakun pohjaa pakastaa ilman päälläolevaa kiillettä? Meinasin tehdä parin viikon päässä oleviin juhliin 🙂

  2. Kirsi sanoo:

    Hei,
    leivoin retro juustokakun vegeversiona. Käytin Aito kauravispiä ja Qatlyn kauratuorejuustoa. En käyttänyt liivatetta. Leivoin kakun huolellisesti ohjeen mukaisesti.
    Kakku oli vuoassa tekeytymässä noin vuorokauden. Kun irroitin sen vuoasta se alkoi vähitellen painua kasaan. Juuri kun vieraat ajoivat pihaan kakku oli pannukakku!
    Arvaa harmittiko – osaisitko kertoa mikä meni pieleen tai mitä voisin tehdä toisin.

    1. Hei Kirsi,

      Kiitos viestistäsi. Kuulostaa todella erikoiselta, että kakku sortui sinulla vegaanisena versiona. Jos vispi ja kauratuorejuusto on kunnolla vatkattu on melkein mahdotonta saada kakkua sortumaan, koska näillä tuotteilla massasta tulee todella jämäkkä verrattuna esim maitotuotteisiin. Koska en ollut vieressä katsomassa miten leivonatavaiheet sujuivat on mahdotonta suoraan sanoa mitä on tapahtunut. Veikkaan että liian löysäksi jätetty vispi ja ehkä sitrusmehuja oli liikaa?

      1. Kirsi sanoo:

        Hei,
        kiitos kun vasasit. Se löysä kakkumassa oli maultaan niin hyvää että luulen että uskallan kokeilla kakkua vielä uudelleen. Tuon kakun tein korkeaan vuokaan jonka halkaisija 18cm. Jos tekisin sen ensi kerralla vuokaan jonka halkaisija noin 23cm. Pidätkö kauravispiä kenties pakastimessa vähän aikaa ennen sen vatkaamista?

        1. Jos teet samoilla tuotteilla kuin minä niin ihan jääkaappisäilytys riittää. Isompaan vuokaan tehdessä pysyy aina totta kai paremmin kasassa kun ei ole niin korkea. Katso ohje tarkasti läpi ja vatkaa kaikki aineet kunnolla. Linkitän tähän alle vielä videon kakun teosta, jos se helpottaa tekemistä:

          https://www.youtube.com/watch?v=S1s0rgujKrc&t=21s

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *