Retro Hedelmäjuustokakku (Ve)
Nyt leivotaan, leivotaan ja leivotaan. Kaiken ei tarvitse olla makeaa. Meillä leivotaan myös leivät tällä hetkellä itse. Silti on ihana suunnitella ja jakaa inspiraatiota myös tulevia kevään juhlia varten. Tämä raikas juustokakku on täydellinen esimerkiksi pääsiäispöytään!
Muistatteko retrot hedelmäkakut? Säilykehedelmiä, kiwiä, kiiltävä pinta ja reilut kermapursotukset reunoilla? Näitä kakkuja näki 90-luvulla hienoissa juhlissa. Inspiroiduin hedelmäkakusta ja leivoin nykyaikaisen version siitä juustokakun muotoon ja vielä vegaanisena!
Leivontaohjelmani viidennessä jaksossa leivotaan siis retroillen. Vieraanani on ruokamartta Marjukka Mikkola. Katso ohjelma tänään AlfaTV:ltä klo 20.00 tai myöhemmin YouTube-kanavaltani. Ohjelmassa juttelemme ruokahävikistä samalla kun käymme läpi vaihe vaiheelta miten helposti syntyy tämä kaunis juustokakku ilman liivatteita kokonaan vegaanisena ja halutessasi myös gluteenittomana!
Retro Hedelmäjuustokakku (Ve) (G)
Noin 12 hlö
Pohja
- 200 g gluteenittomia kaurakeksejä
- 70 g maidotonta margariinia
- Laita leivinpaperi halkaisijaltaan noin 18-20 cm korkean irtopohjavuoan pohjalle.
- Asettele vuoan reunoille reunakalvo, jos haluat siistin tuloksen.
- Murskaa keksit muruksi esimerkiksi blenderissä.
- Sulata margariini ja sekoita keksimurun sekaan.
- Painele keksiseos vuokaan kevyesti ja nosta vuoka jääkaappiin.
Täyte
- 2,5 dl kauravispiä
- 300 g kasvipohjaista maustamatonta tuorejuustoa
- 1,5 dl tomusokeria
- 1 limen kuori ja 1 tl mehua
- 1 appelsiinin kuori 1 tl mehua
- 1 sitruunankuori 1 tl mehua
- 1 dl mangososetta
- Vaahdota kauravispi kuohkeaksi ja jätä sivuun.
- Vatkaa kauratuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa notkeaksi.
- Raasta sekaan kaikkien sitrushedelmien kuoret ja lisää mehut sekä mangosose. Sekoita.
- Lopuksi kääntele kauravispi joukkoon, kunnes täyte on täysin tasaista.
- Nostele juustokakkutäyte keksipohjan päälle, kopistele vuokaa, että täyte asettuu ja tasoita pinta lusikalla.
- Siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään.
Kiille
- 1 kiwi
- 2 mansikkaa
- 1 säilykepersikka
- 1 säilykemango
- 1 säilykepäärynä
- muutama viipale appelsiinia
- vadelmia
- 1 dl appelsiinin ja limen mehua
- 0,75 dl säilykehedelmien lientä
- 0,25 dl vettä
- 1 dl hyytelösokeria
- Leikkaa kaikki hedelmät ja mansikat viipaleiksi.
- Asettele ne kakun päälle kauniisti, niin että koko kakun pinta peittyy.
- Valmista kiille kiehauttamalla mehu, liemi ja vesi pienessä kattilassa.
- Lisää hyytelösokeri vispaten sekaan ja kiehauta liemi uudestaan. Siirrä kattila pois liedeltä.
- Siivilöi kiille, jos sen päälle muodostuu vaahtoa.
- Kun kiille jäähtyy hiukan ja paksunee, sivele se hedelmien päälle ja lusikoi loput niin, että hedelmiä peittää kaunis kerros kiillettä.
Vinkki! Halutessasi voit tehdä kakun myös maitotuotteilla. Lisää silloin juustokakkutäytteeseen 2-3 liivatetta tai kasvipohjaista hyytymisainetta.
Annin Uunissa AlfaTV:llä torstaisin klo 18.00 ja uusintana perjantaisin klo 20.00. Kaikki jaksot ovat myös katsottavissa jälkikäteen YouTube-tililtäni eli täältä!
/Anni
Kaikki leivontaohjelman jaksot löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Myös näillä sopii
Herkutella
Omenainen Glögijuustokakku (G)
Oi Runeberg mitä herkkuja!
Suklaiset Mokkamarengit
Syötävillä kukilla koristeltu kakku