| | |

Mehevä Suklaa-kesäkurpitsakakku

Suklaa-kesäkurpitsakakku

Meidän kesäkurpitsasato oli tänä vuonna itkettävän pieni. Yksi keltainen kesäkurpitsa, kun viime vuonna niitä tuli kymmenittäin. Ensimmäiset esikasvattamani taimet kuolivat, joten hankin uudet. Lannoitettiin, kasteltiin ja koitettiin auttaa pölytyksessä. Ei auttanut, tänä vuonna kesäkurpitsaa ei tullut. Tuosta yhdestä ihanuudesta halusin kuitenkin leipoa. Viime vuoden ja teidän yhden suosikin innoittamana. Tässä mehevä suklaa-kesäkurpitsakakku, joka ei varmasti jää toiseksi viime vuotiselle vaalealle versiolleen.

Muuten kesäkurpitsasato on ollut tänäkin vuonna muualla hyvä, meillä ei ollut onnea. Heinäkuussa uutisoitiin kesäkurpitsaa tulevan niin paljon, että osa mätänee pelloille. Ehkä mietit miten käyttää edelleen puutarhassasi kypsyvät kurpitsat? Löydät herkullisia kesäkurpitsoja pitkään vielä kauppojen HEVI-osastoltakin.

Rakastan helppoja ohjeita. Tämä on sellainen. Lisäksi tämän kakun leipominen on nopeaa, nimittäin vatkaimia ei tarvita. Kaikki aineet sekoitetaan keskenään ja kakku paistuu uunissa tunnissa ihanan meheväksi. Kuorrutteen kermankin vatkaat käsin totta kai. Ja vielä se mitä moni miettii! Kesäkurpitsa ei maistu kakussa, mutta se tekee siitä niin ihanan mehevän!

Suklaa-kesäkurpitsakakku

Kun kakku on näin mehevä, se on juuri hyvä sellaisenaan. Vatkasin pari desiä kermaa ja maustoin vaahdon suklaalla sekä kaakaolla. Täydellistä, muuta ei tarvita. Miten kaunis kakku onkaan juuri tällaisena. Se ei välttämättä edes tarvitse kuorrutusta, mutta kuorrutus nostaa kakun toiselle tasolle. Nam tämä kakku on melko täydellinen.


Mehevä Suklaa-kesäkurpitsakakku

Kakku

  • 75 g tummaa suklaata
  • 150 g voita
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl jogurttia
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 350 g kesäkurpitsa-raastetta (noin 1 kesäkurpitsa)
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Pinnoita leivinpaperi halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjavuoan pohjalle, voitele reunat ja jätä sivuun.
  3. Sulata suklaa ja voi kattilassa. Lisää vanilja-aromi sekaan ja jätä jäähtymään.
  4. Vispaa kananmunat ja jogurtti sekaisin kulhossa. Sekoita hyvin suklaa-seokseen.
  5. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen taikinaan.
  6. Kääntele lopuksi kesäkurpitsa-raaste sekaan.
  7. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 55 minuuttia tai kunnes kokeillessa puutikkuun ei jää taikinaa.
  8. Nosta kakku uunista, anna jäähtyä hetken vuoassa ja nosta ritilälle jäähtymään.

GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomiin jauhoihin

Kuorrutus

  • 4 dl vispikermaa
  • 50 g tummaa suklaata sulana
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • (1 rkl sokeria)
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää suklaa vatkaten sekaan.
  2. Lisää kaakaojauhe ja halutessasi sokeria.
  3. Levitä kuorrutus rennosti jäähtyneen kakun päälle.
Suklaa-kesäkurpitsakakku
Suklaa-kesäkurpitsakakku

Elokuun viimeisiä viedään! Nautinnollisia päiviä.

/Anni


Lisää reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

30 Kommenttia

  1. Heidi sanoo:

    Ihana kakku! Voiko pohjaan tulevaa voita korvata samalla määrällä rypsiöljyä?

  2. Hamham sanoo:

    Herkullisen näköinen! 😋 Mietin että voisikohan vehnäjauhojen sijaan käyttää mantelijauhoja..?

    1. Tämä on kyllä todella herkullista! Mantelijauhot ovat hyvin rasvaista (pähkinä), joten se ei sovellu sellaisenaan korvaamaan vehnäjauhoja.

  3. Eetu sanoo:

    Näyttää niin herkulliselta mutta miten tästä sais munattoman version🤷‍♀️

    1. Hmmm ohjeeseen tulee 3 kananmunaa. En ole itse mikään mestari niiden korvaamisessa. Joissan resepteissä 1-2 munan korvaaminen onnistuu helposti banaanilla tai omenasoseessa. Tässä luulen ettei toimi maun tai koostumuksen takia. Kokeilisin korvaamaan ehkä no egg valmisteella.

  4. Karo sanoo:

    Herkullisen näköinen 😋 tulisikohan hyvä rakenne, jos vehnäjauhot korvaisi perunajauhoilla?

    1. Hmmm.. en voi suositella kokeilematta, jos haluat gluteenittoman version suosittelen käyttämään jauhoseosta. Perunajauhot yksinään eivät tuo ehkä tarpeeksi rakennetta kakkuun.

  5. Janina sanoo:

    Pitäisikö tämän antaa tekeytyä ennen tarjoamista?

    1. On huomattavasti parempaa seuraavana päivänä, mutta jos on kiire riittää että odottaa että jäähtyy 🙂

      1. Hartsikallio Kirsi sanoo:

        Tein tänään ja käytin turkkilaista jogurttia. Spelttiä käytän leivonnassa. Irtopohja vuokani on noin 27-28cm ehkä se ja jauhot vaikutti ettei tullut korkea. Seuraavalla kerralla kokeilen gluteenittomista jauhoista. Kaiken puolin olen tyytyväinen vaikka matala onkin. Maku se ratkaisee. Huomenna tulee kummipoikamme ja hänen äitinsä kylään. Ei olla nähty kuin viimeksi jouluna ja kummipojan keväällä kun kävi virpomassa. Tällä haluan ilahduttaa heitä. Nyt jääkaapissa ja huomenna kuorrutus. Kostutitko muuten ollenkaan vai eikö tarvitse? Ehkä tuo kesäkurpitsa mehevöittää sen.

        1. Kakkua ei tarvitse kostuttaa – merkitsen ohjeeseen aina kaikki vaiheet 🙂 Vuokasi on sen verran paljon isompi, että kovin korkea ei tule tällä ohjeella – minun vuokani oli 20 cm. Maku on se tärkein, kuten sanoit. Mukavaa herkuttelua!

  6. Kukka sanoo:

    Testasin tätä, todella herkullinen ja ihanan mehevä kakku! 🙂 Ihan mielenkiinnosta kysyisin, käytitkö kuorrutukseen vaaleaa vai tummaa kaakaojauhetta?

      1. Kukka sanoo:

        Kiitos. Samaa käytin. Minun makunystyröille 2rkl oli sopiva määrä 🙂 Jääkaapissa ei ollut jogurttia joten käytin piimää ja ihanaa tuli niinkin 👌🏻

  7. Heidi sanoo:

    Pitää kyllä kokeilla tätä reseptiä!🤩 Millaista jogurttia käytit? 😊

  8. Leipuri sanoo:

    Hei, valutatko liian nesteen pois kesäkurpitsasta? Mulla ei noussut ja jäi raaaksi.

    1. En valuttanut (ilmoitan ohjeessa aina kaikki vaiheet). Tätä on nyt leivottu onnistuneesti useita kakkuja, joten määrissä ei ole virhettä. Kuulostaisi siltä, että jokin on raaka-aineiden mittauksessa tai paistossa mennyt pieleen..

  9. Jensku sanoo:

    Hei, ovatko nämä uunin lämpötilat kiertoilmauunin vai ns. tavan uunin lämpötiloja?

  10. Anu sanoo:

    Kuoritko kesäkurpitsan?

  11. Heidi sanoo:

    Moi!
    Suunnittelen leipovani tämän kakun sijaan piirakkana. Minkäkokoinen annos olisi hyvä uunipellille? Entä mitä veikkaisit paistoajaksi?

    1. Tästä tulee varmasti hyvä peltiversiona. Varmaan riittää noin puolen tunnin paisto, mutta se selviää vasta tekemällä. uunipeltejä on erikokoisia ja se minkä paksuisen vaikuttaa varmasti myös riittoisuuteen. Eikun testailemaan 🙂

  12. Maritte sanoo:

    Aivan ihana resepti taas! Oli jo niin herkullisen näköinen, että PAKKO testata. Nyt on puolikas kakku (yhdellä munalla) uunissa… tuoksut tulee jo nenään. Meillä on kotona pieni ristiriita, kun minusta on ihana leipoa, mutta puoliso ei tykkää liiaksi, kun sitten tulee syötyä vain kakkua (täytyy sitä kyllä itsekin vähän jarrutella). Heh. Olen sittemmin lanseerannut 1/2 kakku viikossa -konseptin, jolla kaikki voittaa. Saan kokeilla ihania reseptejä ja kaikki saa herkkua kahvin kanssa, mutta koko viikon ruokavalio ei koostu leivonnaisista. Paistoajan kanssa saa vaan vähän kikkailla.

    Hyvä vinkki muuten tuossa yhdessä kommentissa tuo öljy – sitä käyttää kyllä mielellään leivonnassa ja sopii myös vegaaniseen leivontaan.

    Kiitos ihanista ohjeista ja esteettisestä blogista!

  13. Essi sanoo:

    Kakku on ilmeisesti hyvä leikata? Ajattelin siis hieman tuunata ja tehdä tästä ns. Nakukakku version että täytettä tulisi väliinkin. Onkohan aivan hullu idea? 😁

      1. Essi sanoo:

        Vähän innostuin niin tein tästä täytekakku version. Väliin laitoin tuoreita vadelmia ja suklaa kreemiä. Kuorrutin myös kreemillä ja päälle vielä suklaa ganache valuma. Oli kyllä herkkua! 🖤 Mahtavan mehevää taikina tulee tästä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *