|

Pärnu – Muutama vinkki matkalle!

Herkkumatkat - Pärnu - Annin Uunissa

Pärnu – Muutama vinkki matkalle! Vihdoin uusi herkkumatkapostaus täällä blogin puolella. Kirjoittelen teille lyhyesti Pärnusta. Reissu meni aika lailla nautiskelun puolelle ja kuvia tuli otettua vain muutama. Onneksi sain kuitenkin koottua pienen reportaasin teille, kun sitä jo Instagramin puolella lupailin.  Huomenna suuntana on muuten Ahvenanmaa, joten jos matkavinkit kiinnostavat, kannattaa seurata Instagramin live-feedissä Maarianhaminan menoa. Yrittäjänä tuo loma on rajallista ja siksi olen tänä kesänä varaillut meille pieniä viikonloppureissuja, joissa pääsee ainakin vähän kesäloman makuun. Lyhyet viikonloppulomat siellä täällä auttavat kummasti jaksamaan.

Vietimme tänä vuonna Juhannusta Pärnussa ystäviemme kesämökillä tai kesäasunnolla. Mikä erottaa mökin asunnosta? No puhun kesäasunnosta nyt kuitenkin. Majapaikkamme sijaitsi idyllisellä alueella, lähellä keskustaa, josta löytyi vanhoja puutaloja, puutarhoja, ruusuaitoja ja muuta huokailtavaa. Itselleni tuli mieleen hiukan Helsingin Kumpulan puutalomaisemat. Sää ja ympäristö hellivät meitä Eestissä ja ihastuin pikkukaupunkiin, niin että salaa toivon tästä tulevan eräänlainen traditio: ”Juhannus Pärnussa”.

Herkkumatkat - Pärnu - Annin Uunissa

Herkkumatkat - Pärnu - Annin Uunissa

Ihan keskustan kupeessa on Koidulan puistoalue, joka on kaunis ja rauhallinen paikka vaikka picnicille. Puistosta on lyhyt matka keskustan kahviloihin ja ravintoloihin. Löysimme kesäasunnon varastosta pyörät, jotka otimme heti aamulla allemme ja lähdimme polkemaan kaupungin halki. Pyöräily on loistava tapa tutustua pikkukaupunkiin. Selvästi tämä oli otettu huomioon, sillä polkupyöriä näytti olevan vuokrattavissa monessa kadunkulmassa.

Herkkumatkat - Pärnu - Annin Uunissa

Kuuma kesähelle ei meitä kuitenkaan hellinyt vielä juhannuksena, mutta Pärnun kehuttu ranta oli nähtävä. Ja kyllä siellä oli rohkeimmat jo aamukymmeneltä uimassa talviturkkejaan (tai ehkä ne oli heitetty jo aiemminkin) pois. Rantaviiva on pitkä, hiekka vaaleaa ja rantabulevardi täynnä kahviloita, baareja ja ravintoloita. Monet tulevatkin nauttimaan Pärnu rand -rantabulevardista ja rantanäkymästä illalliselle, lounaalle, lasilliselle viiniä tai olutta.

Rannalla riittää myös tekemistä, jos laiskottelua ei kaipaa. Erilaisia aktiviteetteja näytti olevan paljon ja alueella on myös monia suosittuja kylpylöitä. Ja vielä viimeinen vinkki – osa rannasta on varattu nudisteille, joten katso tarkkaan mihin asetat rantapyyhkeesi 😉

Herkkumatkat - Pärnu - Annin UunissaHerkkumatkat - Pärnu - Annin Uunissa

Ahh ahh ja ahh! Lauantaina satoi vettä ja vietimme aikaa neljän seinän sisällä löhöillen. Iltapäivästä tuli sellainen olo, että pakko päästä jonnekin. Ystäväni Susu katsoi Intagramista Pärnu- livefeediä ja kiinnitti huomionsa ihanaan kahvilaan: Supelsaksad. Lähdimme kävelemään pienessä tihkusateessa kahvilaan päin, joka lupasi kakkuja, kahvia, illallista, viiniä ja mukavaa tunnelmaa. Tupa oli aivan täynnä, mutta päätimme odottaa. Onneksi, nimittäin Supelsaksadissa kaikki oli miltei täydellistä: ruoka, palvelu ja tunnelma!

Kahvila/ravintola on sisustettu hauskasti ja värikkäästi. Kiinnitin heti huomioni isoon vaaleanpunaiseen astiakaappiin. Tuollaisen minäkin haluan kotiin! Ehkä saan maalata nykyisen kaapin? Keskustelut kotona on aloitettu 😀 Ikkunoissa ja katossa roikkui värikkäitä honeycomb -koristeita, kuohuviini oli pinkkiä ja sisustus muutenkin kauniin värikästä ja sopivasti sekavaa. Rakastuin!

Tuhdin illallisen syötymme emme jaksaneet jälkiruokaa ja siksi poljimme kakkukahveille seuraavana aamuna. Minun oli ihan pakko saada maistaa marenki-rahkakakkua, joka osoittautui taivaalliseksi! Ei liian makeaa, ihanan raikasta ja marenkia oli kakkupalassa ainakin kahdella eri tavalla valmistettuna. Suosittelen lämpimästi Supelsaksadia!

Herkkumatkat - Pärnu - Annin Uunissa

Herkkumatkat - Pärnu - Annin Uunissa

Herkkumatkat - Pärnu - Annin Uunissa

Herkkumatkat - Pärnu - Annin Uunissa

Keskustan kadunkulmasta läheltä Koidulan puistoaluetta löytyi hauska ruokarekka, josta sai kahvia, jäätelöä ja muuta pikkusyötävää. Keskustan kaduilla oli helppo pyöräillä hiljalleen ja nauttia kauniista maisemista ja rakennuksista. Pärnun keskustasta löytyy paljon ”vanhanaikaisia” ravintoloita ja baareja, saman tyylisiä kuin Tallinnassa, joiden terassilla on mukava nautiskella kesäpäivästä. Ihastuttava kaupunki kerrassaan. Meillä oli mukava neljän päivän miniloma Pärnussa ja toivottavasti saamme tehdä saman reissun uudestaan ensi vuonna!

Herkkumatkat - Pärnu - Annin Uunissa

Herkkumatkat - Pärnu - Annin Uunissa

Herkkumatkat - Pärnu - Annin UunissaHerkkumatkat - Pärnu - Annin Uunissa

Mitä leivoin Pärnun- matkallamme? Katso ohje: Rapeat juustovohvelit.

Ihanaa loppuviikkoa!

Vink! Seuraa matkaani Ahvenanmaalla huomisesta alkaen Intagramissa!

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

  1. Pärnuussa ei ole vielä tullut käytyä. Ehkä joskus 🙂

    1. Kiitos kommentistasi Nelli 🙂 Voin lämpimästi suositella Pärnua juuri kesäkohteena! Ihanaa viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *