| | |

Mehevä Kesäkurpitsakakku (G)

Mehevä Kesäkurpitsakakku (G)

Vauva nukkuu rinnallani kun kirjoittelen teille tätä ihanaa uutta reseptiä. Yksi kaikkien aikojen suosikeistani: Porkkanakakku saa vihdoin haastajan, nimittäin kesäkurpitsakakun, joka on mehevän kostea, maukas ja mausteinen. Päälle levitettävän raikkaan kuorrutteen ansiosta lopputulos hivelee makuhermoja ja se, että kakku on leivottu oman maan kesäkurpitsoista tuo hymyn huulille joka suupalalla.

Meidän palstalla kasvaa kesäkurpitsaa keltaisena ja vihreänä. Kumpikin käy tähän kakkuun loistavasti. Käytin itse erittäin mehukkaan keltaisen kurpitsan ja lisäsin raasteesta syntyneen mehunkin taikinaan. Satoa tulee tänä vuonna paljon ja käyttövinkkejä otetaan vastaan! Tähän mennessä olemme tehneet keittoa, paistaneet ja pikkelöineet kesäkurpitsaa.

Tämä kesäkurpitsakakku oli ensimmäinen leivonnainen, jonka leivoin pienen tauon (synnytyksen) jälkeen. En voinut vastustaa kiusausta, kun mieheni toi tuliaisia palstalta. Ja tämä ei taatusti jää viimeiseksi kerraksi kun leivon kesäkurpitsoista. Niin ihanaa kakku oli! Kokeile sinäkin, lupaan, että ihastut. Ohje on erittäin helppo, kaikki aineet vain sekaisin ja kakku uuniin. Kreemiä pitää hiukan vatkailla, mutta se on sen arvoista! Jos minä ehdin vauvakuplan keskellä, niin ehdit sinäkin.

Mehevä Kesäkurpitsakakku (G)

Mehevä Kesäkurpitsakakku (G)

Ohje

Noin 12 hlö

  • 3 kananmunaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1,5 dl öljyä (auringonkukka tai rypsi)
  • 1 sitruunan kuori raasteena
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 vaniljatangon siemenet
  • ripaus suolaa
  • 1 kesäkurpitsa raasteena (noin 350 g)
  • kourallinen rouhittuja pähkinöitä (voit jättää pois halutessasi)
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjallinen kakkuvuoka leivinpaperilla (pohja ja reunat). Voit myös voidella ja jauhottaa vuoan.
  2. Riko munat kulhoon, lisää öljy, fariinisokeri ja sitruunan kuoriraaste. Vispaa kevyesti sekaisin.
  3. Mittaa kaikki kuivat aineet keskenään ja sekoita. Yhdistä kananmunaseokseen.
  4. Pese kesäkurpitsa ja raasta se hienoksi raasteeksi. Lisää raaste (ja ehkä syntynyt mehu) nuolijalla käännellen taikinaan.
  5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin tunti. HUOM! paistoaika on viitteellinen ja riippuu aina uunista. Minun kakkuni paistui täydelliseksi 50 minuutissa. Kakun pitää jäädä meheväksi. Tarkista kypsyys puutikulla.
  6. Nosta kakku uunista, anna olla hetken vuoassa ja jäähdytä ritilällä. Tämä kakku paranee ajan kanssa ja on täydellistä seuraavana päivänä.
  7. Valmista kreemi kun kakku on uunissa, mutta kuorruta kakku vasta kun se on jäähtynyt täysin.

GLUTEENITON kesäkurpitsakakku onnistuu vaihtamalla jauhot gluteenittomiin jauhoihin.

Sitruunakreemi

  • 100 g voita
  • 4 dl tomusokeria
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 sitruunan kuoriraaste ja 2 tl -mehua
  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi ja kuohkeaksi (ainakin 5 minuuttia).
  2. Lisää tomusokeri 1 dl kerrallaan koko ajan vatkaten. Seos saattaa muuttua murumaiseksi.
  3. Lisää kylmä tuorejuusto kerralla ja jatka vatkaamista, kunnes kreemi on sileää.
  4. Vatkaa ihan lopuksi sitruunankuoriraaste ja -mehu kreemin sekaan.

Vinkki! Kakun voi herkutella myös ilman kuorrutetta kahvikakku tyyliin.

Mehevä Kesäkurpitsakakku (G)
Mehevä Kesäkurpitsakakku (G)
Mehevä Kesäkurpitsakakku (G)

Ihanaa ja satoisaa elokuuta sekä uutta aurinkoista viikkoa!

/Anni


Lisää kesäreseptejä löydät täältä.

Myös näillä sopii

Herkutella

34 Kommenttia

  1. Aino sanoo:

    Tein tällä ohjeella tänään tämän kakun ja ah nam nam miten mahtavan makuinen tuli .Suussa sulavaa ja jatkossa tulee olemaan minun suosikkikakkuni .On tarpeeksi kostea ja hyvä syödä maiskutella ilman tuota kuorrutustakin. Vieraita varten kun tekee voin kuorruttaa .Niin miten ihanan täytekakunkin voi tästä tehdä .Iso kiitos ohjeesta .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *