Raikas ja Mehevä Sitruuna-Vadelmakakku
Raikas ja mehevä sitruuna-vadelmakakku oli nimensä arvoinen! Mehevää vaniljaista kakkupohjaa täydentää kakun sisällä ihanasti kirpeä sitruunamousse ja kotimaiset vadelmat. Sitruuna ja vadelma sopivat loistavasti yhteen niin makujen kuin värienkin puolesta! Ihana sitruunainen pehmeä kuorrute ja kasa marjoja kakun päällä hurmasi synttärisankarin, joka rakastaa vadelmia. Kaunis vaaleanpunainen pioni pääsi vielä koristamaan pientä kakkua.
Peitin pionin varren tällä kertaa kukkaputkella. Välillä tulee leikittyä folion kanssa ja täytyy sanoa, että uudelleen pestävä ja helppokäyttöinen kukkaputki vie voiton. Kukkaputkilla siis voit suojata aitojen kukkien varret, niin etteivät ne ole kosketuksissa kakun kanssa.
Raikas ja Mehevä Sitruuna-Vadelmakakku
Tämä kakku on noin 10-12 hengelle.
Kakkupohjana tässä kakussa on 15 cm korkeaan vuokaan tehty ja kolmeen kerrokseen leikattu vaniljakakkupohja, joka ei välttämättä tarvitse kostutusta. Kostutin itse tätä kakkua kevyesti sitruunamehulla. Kostutukseen meni mehua noin 2-3 rkl.
Täyte
- 2.5 dl kerma
- 60 g sitruunahyydykejauhetta
- noin 1 dl tuoreita vadelmia
- Valmista sitruunamousse hyydykejauhepaketin ohjeiden mukaan:
- Vatkaa kerma kuohkeaksi, sekoita jauhe veteen, yhdistä ja kääntele kuohkeaksi.
- Puolikkaasta purkista jauhetta riittää moussea kakun (15cm) molempiin kerroksiin.
TAI tee sitruunamousse itse. Katso resepti täältä.
Kakun kokoaminen
- Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen
- Kokoa kakku vuokaan, jossa paistoit sen (vuoraa leivinpaperilla reunat ja pohja).
- Kostuta halutessasi ja lisää puolet moussesta ja muutamia vadelmia pohjakerroksen päälle.
- Toista sama seuraavaan kerrokseen ja laita kakku tekeytymään jääkaappiin (mielellään yön yli).
Kuorrutus
- 50 g voita
- 1 rkl kylmää maitoa
- 3 dl stomusokeria
- 100 g tuorejuustoa
- keltaista pastaväriä
- 1-2 tippaa sitruuna aromia
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi.
- Lisää tomusokeria pienissä erissä voin joukkoon koko ajan vatkaten.
- Lisää ruokalusikallinen maitoa sekaan, jotta sokeri sekoittuu paremmin.
- Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa kunnes juusto on kokonaan sekoittunut voin ja tomusokerin sekaan.
- Vatkaa vähintään 5 minuuttia, niin kauan kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa.
- Lisää pastaväriä halutun verran vatkauksen loppuvaiheessa.
- Levitä kreemi kakun päälle palettiveitsellä huolettomasti.
Huom! Varo vatkaamasta kuorrutusta liikaa ettei seos juoksetu. Voit käyttää kuorrutukseen myös tavallista tomusokeria ja maustaa kreemin aromeilla tai sitruunankuorella. Anna kuorrutuksen olla hetki jääkaapissa jähmettymässä ennen kuin kuorrutat kakun.
Koristelu
- vadelmia
- iso pionin kukka (+ kukkaputki)
- Leikkaa pionin varsi sekä lehdet pois ja pujota kukan varsi kukkaputkeen.
- Pistä kukkaputki kakun sisälle, niin että pioni jää kauniisti kakun päälle.
- Ripottele vadelmia pionin viereen.
- Tarjoile kakku!
Vinkki! Kukkaputket suojaavat kakkua turvallisesti kukkien varsilta. Kukkaputken sisällä kukka kestää kauniina jopa vuorokauden! Jos varsi on liian paksu kukkaputkeen, voit ohentaa sitä veitsellä. Käytin M-kokoista kukkaputkea.
Hei Anni, olen tehnyt kyseisen kakun nyt muutaman kerran, se on aivan mahtavan makuinen! Minulla, kuten eräällä toisellakin lukijalla, on joka kerta kreemi juoksettunut tuorejuuston lisäämisen jälkeen. Olenkin tässä miettinyt, että miksi tuorejuusto nimenomaan täytyy lisätä kylmänä tähän ohjeeseen? Onko sille joku erityinen syy? En ole vielä uskaltanut kokeilla kreemin tekoa huoneenlämpöiseen tuorejuustoon, onko se ehdoton ei?
Reseptisi ovat aivan ihania ja muutamia kommelluksia lukuunottamatta onnistun niillä aina, kiitos siis niistä!
Voih tämä on niin vanha ohje. Olen saanut kyseiseen kreemin ohjeen joskus kakkukurssilla Englannissa. Itselläni kreemi ei ole juoksettunut kertaakaan. Se tulee vatkata kerralla nopealla teholla. Miten harmillista ettei minulla ole tähän parempaa vastausta antaa.
Eipä se mitään, täytyy joskus kokeilla huoneenlämpöisellä ja tulla tänne kertomaan miten kävi 🙂 kiitos kuitenkin vastauksesta ja aurinkoista viikonloppua 🌸