Mangokakku & Valkosuklaaganache

Mangokakku & Valkosuklaaganache

Pahviset kuppikakkuvuoat ja kakkustandit.

Mangokakku & Valkosuklaaganache
Meillä oli lauantaina pitkään odotettu ja suunniteltu yhteinen leivonta ja kuvauspäivä Dr. Sugarin Jinnan ja Kakkukatrin Katrin kanssa. Olimme kaikki kolme valmistaneet etukäteen suunnitellut kakut ja kuppikakut päivää varten. Katrin leipomon tiloissa koristelimme, ideoimmeja pursottelimme sitten näitä ihania leivonnaisia yhdessä. Oli ihan mahtavaa jakaa ajatuksia ja osaamista keskenään. Päätimme, että toteutamme jatkossa tällaisen päivän säännöllisesti.

 

Tein itse päivää varten tämän pehmeällä mangomoussella täytetyn halkaisijaltaan 16cm täytekakun. Kakku on kuorrutettu ensin Katrin itse tekemällä ja värjäämällä vaahtokarkkimassalla. Päällä on valutettu valkosuklaaganache, jonka värjäsimme pinkiksi. Koristeeksi kakun päälle tuli macaron -leivoksia, pieniä vaahtokarkkeja ja kultaisia nonparelleja.

 

Käykää muuten kurkkimassa päivän muita kakkuja Katrin ja Jinnan blogeissa. Vaikka olimme etukäteen suunnitelleet päivää ja herkkuja, niin tuli meille yllätyksenä kuinka hyvin kaikki värit, maut ja koristelut sopivat yhteen. ”Great minds think alike” vai miten se nyt oli? Ihanaa kun on löytänyt leivonnan parista näin samalla tavalla ajattelevat ystävät, joiden kanssa löytyy muutenkin yhteistä! Lisää kuvia ja juttua päivästä tulossa blogiin myöhemmin.

 


Mangokakku & Valkosuklaaganache

Kakkupohja:
  • 3 munaa
  • sokeria
  • vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Aloita voitelemalla korkea irtopohjavuoka 16cm ja laita uuni päälle (175).
  2. Mittaa munat yhteen lasiin ja toiseen lasiin saman verran sokeria (+ vaniljasokeri).
  3. Mittaa saman verran jauhoja (leivinjauho myös) kolmanteen lasiin.
  4. Vatkaa sokerit ja munat kuohkeaksi vaahdoksi monitoimikoneessa (ainakin noin 6-7 min).
  5. Siivilöi jauhot munavaahtoon kolmessa osassa ja kääntele taikina varovasti tasaiseksi nuolijalla.
  6. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175 asteisen uunin alatasolla noin 35-40 minuuttia.Tarkista kypsyys puutikulla. Jäähdytä hetki vuoassa ja nosta sitten ritilälle jäähtymään.Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
Kostutus:
  • 1 dl maitoa
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  1. Täyttövaiheessa kostustuta jokainen kerros maidolla johon olet sekoittanut vaniljasokerin.
Mangomousse:
  • 150g tuorejuustoa
  • 2 dl kermaa
  • 0,5 dl hienoa sokeria
  • 4 liivatetta + 2 rkl sitruunanmehu
  • 1,5 dl mangososetta (Bonne)
  1. Vaahdota kerma kuohkeaksi ja laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit keskenään.
  3. Lisää mangosose vatkaten tuorejuustoseokseen.
  4. Liota puristetut liivatteet kuumaan sitruunamehuun ja kaada liivate ohuena nauhana tuorejuustoseokseen kokoajan vatkaten.
  5. Kääntele lopuksi sekaan kerma.
  6. Jaa mousse kahteen osaan. Kakun kumpaankin kerrokseen tulee mangomousse. Jos haluat niin voit listä mangososetta raitoina moussen päälle kerroksiin.
Valkosuklaaganache:
  • 140 g valkosuklaata
  • 1 dl kermaa
  • 1 tippa pinkkiä geeliväriä
  1. Pilko valkosuklaa kulhoon ja kuumenna kerma kattilassa.
  2. Kaada kuuma kerma valkosuklaan päälle ja jätä hetkeksi seisomaan.
  3. Sekoittele ganachea varovasti ja lisää väri.
  4. Kun koostumus näytää juuri oikelta valutukseen on ganache valmista (ei liian löysää eikä liian paksua – huom lisää kerma vähän kerrallaan!).
  5. Ganache levitetään vaahtokarkkimassalla kuorrutetun kakun päälle varovasti. Valumia autetaan kääntelemllä kakkua ja palettiveitsen avulla. Ganache jähmettyy kylmän kakun päällä nopeasti, joten tässä kohtaa pitää ollla nopea.
Huom! Varo sekoittamasta liikaa ettei ganacheen tule ilmakuplia.  Jos tuntuu, että ganache on liian juoksevaa, niin sulata sekaan lisää suklaata. Ganachen koostumus riippuu myös siitä mitä suklaata on käytössä. Kokeile varovasti kermaa lisäämällä.

 

Mangokakku & Valkosuklaaganache

Seuraatko minua jo:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

29 Kommenttia

  1. Hei, pakastan itse aina kakkupohjat erikseen, mutta en täytettyä kakkua. Pakastus voi vaikuttaa moussen koostumukseen.

  2. Jauhopeukalo sanoo:

    Anni, voiko valkosuklaachancen valuuttaa kakun päälle, jossa on marenkivoikreemi tai ihan voikreemi. Olisiko kakun hyvä käyttää ennen chancen valuttamista pakastimessa ihan hetki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *