| |

Minikokoiset Vaniljakuivakakut

Minikokoiset Vaniljakuivakakut

Minikokoiset Vaniljakuivakakut vievät kielen ja sydämen! Minikakut ovat myös täydellinen lahja kenelle vaan.

Tein isälle lahjaksi minikokoisia kuivakakkuja, joissa maistuu ihanasti pehmeä vanilja. Testasin näiden söpöjen kakkujen tekoon pitkään himoitsemaani minikakkupeltiä! Tarkoitus olisi nimittäin tehdä pieniä jouluisia kuivakakkuja ruokalahjoiksi ystäville joulukuussa (Mini-Maustekakut).

Testasin ihan tavallista kuivakakkupohjaa, jonka maustoin vanilja-aromilla ja viimeistelin makutomusokerilla. Oi nämä olivat niin ihania – söpöjä ja maistuvia suupaloja. Söimme melkein kaikki heti kahvipöydässä. Näitä pieniä kakkuja on kiva napsia suuhun ja näistä pitävät perheen pienimmätkin!

Tästä ohjeesta tulee 3 pellillistä eli 72 minikakkua. Voit tehdä ohjeella myös yhteen isoon vuokaan kakun, pidennä paistoaikaa ja testaa kypsyys puutikulla.


Minikokoiset Vaniljakuivakakut

Ohje: 

  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 tl sooda
  • 0.5 tl suolaa
  • 100 g pehmeää voita
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 isoa kananmunaa
  • 1 dl soijamaitoa (tai tavallista maitoa)
  • 0.5 rkl vanilja-aromia
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele minikakkupellin kolot kevyesti.
  3. Sekoita jauhot, sooda, ja suola keskenään kulhossa.
  4. Vatkaa pehmeä huneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi (vatkaa 3-4 minuuttia).
  5. Lisää huoneenlämpöiset munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten.
  6. Lisää lopuksi vuorotellen jauhoseosta ja soijamaitoa.
  7. Lopuksi lisää vanilja-aromi ja sekoita kunnolla.
  8. Laita taikina isoon purotinpussiin.
  9. Pursota taikina minikakkupellin koloihin.
  10. Paista minikakkuja noin 10 minuuttia uunin keskitasolla. (tarkista kypsyys puutikulla)
  11. Anna kakkujen levätä hetki pellillä ja jäähdytä lopuksi minikakut ritilän päällä.
Vinkki! Mausta taikinaa sitruunankuorella, kardemummalla tai ihanilla leivonta-aromeilla luodaksesi erilaisia vivahteita taikinaan! 

Kuorrute:
  • Makutomusokeri (tai tavallinen)
  1. Sihtaa esimerkiksi teelusikalla makutomusokeria jäähtyneiden minikakkujen päälle.
  2. Tarjoile!

Vinkit! Kakut ovat mehevimmillään tuoreina, tosin kuten muidenkin kuivakakkujen maku syvenee esim jääkaapissa. Muista peittää kakut hyvin etteivät ne kuivu. 

Minikokoiset VaniljakuivakakutMinikokoiset Vaniljakuivakakut


Tutustu myös ihaniin Sitruuna-Minikakkuihin tai Runebergin Minikakkuihin!

Seuraatko jo?

Facebook

Instagram

Pinterest

Myös näillä sopii

Herkutella

30 Kommenttia

  1. Tein maustekakkua pellillä. Hyvin onnistui, kunhan vain osasi laittaa riittävän vähän taikinaa koloihin��. Paistoaika n.7 min.

    1. Hei Henna, kiva kuulla! koitin itsekin juuri maustekakkuohjetta ja julkaisin sen reseptin juuri 🙂 Mukavaa viikkoa!

  2. Ellu sanoo:

    Heips! Ohjeessa linkitettyä peltiä ei enää löydykään. Minkäkokoisia nämä minikakkuset ovat valmiina eli mikä niiden korkeus on? Olen löytänyt 12 kakun peltejä, joissa kakun korkeus 3cm ja sitten 24 kakun peltejä, joissa korkeus on 1,5 cm. Tietää vain sitten varautua tuohon paistoaikaan, jos koko onkin eri kuin ohjeessa.

    1. Hei Ellu, linkki ei toimi, koska myin peltiä verkkokaupassani aiemmin ja verkkokauppa on nyt jo kiinni -poistin linkitykset nyt hämäämästä. Kyseessä on tuo 24 paikkainen minikakkupelti, jota olen käyttänyt ohjeessa. Voit tehdä myös 12-paikkaisella, mutta paisto pitenee noin 10-15 minuuttia. Ihanteellinen aika löytyy seuraamalla omaa uunia.

      1. Ellu sanoo:

        Kiitos, näillä vinkeillä eteenpäin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *