Donitsikakku (ja juhlahuumaa)
Juhlahuumaa ♥
Näin vapun kynnyksellä on tärkeät juhlat, joita vietetään tänä viikonloppuna. Osa teistä arvasi oikein alkuviikosta Instagramissa. Nyt juhlitaan verkkokauppani 2-vuotissyntymäpäiviä ja olen itse toiminut yrittäjänä tasan kaksi vuotta! On uskomatonta miten aika rientää. Juurihan avasin ovet verkkokauppaani ja toivotin teidät tervetulleeksi ostoksille vaaleanpunaiseen herkkukauppaan.
2 vuotta sitten tiesin paljon verkkokaupasta, mutta aika vähän verkkokaupan pyörittämisestä. Sama pätee yrittäjyyteen. Se mitä olen kahden vuoden aikana oppinut on mahdotonta pukea sanoiksi. Oppimisella tarkoitan verkkokaupan pyörittämistä, yrittäjyyttä, asiakaspalvelua, esimiehenä toimimista, kansainvälisiä suhteita, organisointitaitoja, paineensietokykyä, epäonnistumisen hyväksymistä, onnistumisen iloa… Lista jatkuu loputtomiin ja joka päivä opin lisää.
Valitan usein läheisille kiirettä tai oikeastaan sitä, että on koko ajan on enemmän tekemistä verrattuna aikaan. En muista koska viimeksi olisin lopettanut työt fiiliksellä ”jes kaikki tuli tehtyä nyt vapaalle”. Tämä tuntuu joskus raskaalta ja tulee itku. Kaikki nämä ovat kuitenkin positiivisia ongelmia. Muistuttelen siitä itseäni joka päivä. Olen onnellisessa asemassa oleva yrittäjä. Yritykseni nimittäin kasvaa ja menestyy. Ja niin kauan kun henkilökohtainen kiireeni ei näy sinnepäin niin kaikki on ihan hyvin vai mitä?
Kiitos teille lukijoille, asiakkaille ja kaikille muillekin kahdesta vuodesta, tilauksista, ihanista palautteista, toiveista, kommenteista, tuesta ja positiivisuudesta! Ilman teitä ei olisi kauppaa eikä tätä yritystäkään. Nyt siis juhlitaan! Verkkokaupan puolella on paljon tarjouksia ja kaikkiin tilauksiin pakataan tänään alennuskoodeja ja muuta mukavaa! Kurkkaa postisi, jos olet uutiskirjeentilaaja, olet saanut tietoa muistakin synttärieduista sekä uutuuksista!
Sitten tämä kakku. Se sopii täydellisesti myös vappukakuksi! Ihanan raikas trooppisen herkullinen donitsikakku on täytetty ananasmoussella ja kuorrutettu passion-mangokreemillä! Kakun koristeena toimivat ihanat valkosuklaalla kuorrutetut minidonitsit, jotka sopivat muuten koristeiksi täydellisesti! Vai mitä mieltä olet?
Donitsikakku
Riittoisuus noin 8-10 hlö.
Kakkupohja
Leivoin 3 munan sokerikakkupohjan halkaisijaltaan 15 cm vuokaan. Ohje löytyy täältä.
Voit leipoa kakun GLUTEENITTOMANA tekemällä gluteenittoman pohjan. Ohje löytyy tästä.
Ananasmousse
Tein moussen tällä suositulla marjamousse-ohjeellani, korvaamalla marjapyreen ananaspyreellä. Ananasmoussen ohje löytyy tästä.
Lisäksi laitoin moussen ja kakun väliin ananaspyrettä ohuen kerroksen.
Mango-Passionkreemi:
- 200 g voita
- 4-5 dl Mango-Passion makutomusokeria
- 1 rkl maitoa
- Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi. Tähän menee usea minuutti. Näet selvästi kuinka voin väri vaalenee ja seos kuohkeentuu.
- Aloita lisäämään tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
- Kun olet lisännyt kaiken sokerin jatka vatkaamista usean minuutin ajan.
- Lisää kylmä maito ja jatka vielä vatkaamista.
- Valmis voikreemi on kuohkeaa ja vaaleaa ja se ei maistu voilta. Kuohkea, vaalea ja notkea kreemi on helppo levittää kakun päälle palettiveistä apuna käyttäen. Kreemin vatkaamiseen menee noin 10 minuuttia.
Valumat = ganache
Tein tällä kertaa valumat candy melts nappuloista. Teen ganachen nykyään aina näin:
- 150 g candy melts nappuloita
- noin 1 dl kermaa
- Mittaa candy melts nappuloita pieneen kulhoon noin 60-70 g.
- Lämmitä kermaa kattilassa noin puoli desiä ja gaada se meltsien päälle. Älä kaada ihan kaikkea kerralla.
- Odota 5 min. Meltsit sulavat kuuman kerman alla. Sekoittele varovasti tasaiseksi.
- Käytä mikrossa, jos kaikki meltsit eivät sula itsestään.
- Jos ganache on liian juoksevaa, lisää candy melts nappuloita, jos liian jäykkää lisää kermaa.
- Nostele ganachea kakun reunoille lusikalla niin, että se pääsee valumaan reunoilta kauniisti.
- Tein 2 eri väriä, joten nostelin kumpaakin kakun reunoille vuorotellen.
- Lopuksi nostelin ganachea kakun päälle niin että se peittyi.
Vinkki! Voit kaataa ganachen myös kakun keskelle kokonaan ja käännellä kakkua niin että ganache valuu kauniisti koko kakun päälle ja lopuksi reunoille. Voit myös pursottaa ensin valumat ja lopuksi kaataa kakun päälle ganachen. Tapoja on monia.
Koristeet:
- minidonitsit
- nonparellit ja sokerihelmet
Kakun kokoaminen:
- Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen.
- Kasaa kakku kelmulla tai reunakalvolla vuorattuun vuokaan: ensin pohja sitten, ohut kerros ananaspyrettä tai hilloa ja sitten puolet moussesta. Toista sama, kunnes kakku on koottu.
- Kostuta pohjat esimerkiksi ananasmehulla ennen moussen ja pyreen lisäämistä (pieneen kakkuun noin 0.5 dl mehua kostutukseen).
- Vedä kakun päälle kelmu ja laita kakku jääkaappiin ja anna maustua yön yli tai pari tuntia.
- Irrota kakku vuoasta kääntämällä vuoka ja tiputtamalla kakku kakkualustalle.
- Aloita kreemitys. Kreemi tulisi levittää kakkupohjan päälle ensin niin tasaisesti kuin mahdollista, käyttää jääkaapissa ja toistaa levitys.
- Levitä siis kakkupohjan päälle ensin yksi ohut kerros ”murukerros” kreemiä ja käytä kakku jääkaapissa (n. 5-10min), jolloin kreemi kovettuu kakun pintaan.
- Sen jälkeen levitä kreemiä vielä toinen kerros ja kolmaskin, jos olet tarkka. Muista aina kovettaa jokainen kerros jääkaapissa.
- Valmista ganache ja valuttele se kakun reunoille lusikalla, pursotinpussilla tai ganachepullosta.
- Pursottele jäljelle jäänyttä kreemiä kakun päälle ja asettele donitsit koristeeksi. Ripottele kakun päälle halutessa myös sokerihelmiä ja nonparelleja.
Vinkki! Koristele kakku suoraan tarjoilualustalla, jolloin se on kaikista helpointa!
Huom! Tasaisen lopputuloksen saamiseksi palettiveitsi on ehdoton työväline!
Ihanaa viikonloppua!
Myös näillä sopii
Herkutella
Douron laakso – Portugali
Makuja merellä – Herkullinen Tallinna
Paahdetulla voilla maustettu Mantelikakku
Ihana Sisilia