Gluteeniton Pannukakku (pellillinen)
Gluteeniton pannukakku (pellillinen) on yhtä hyvää kuin tavallinen!
Vuoden ensimmäinen resepti on niinkin perinteinen kuin pellillinen pannukakkua! Meillä syödään pannukakkua melko usein aamupalaksi, välipalaksi tai iltapalaksi näin talvisin pakastettujen marjojen kanssa ja kesäisin tuoreiden marjojen kanssa. Kun tässä olen innostunut kokeilemaan gluteenittomia ohjeita, niin päätin kokeilla myös gluteenitonta pannukakkua.
Gluteenittoman pannukakun koostumus oli erilainen – tuli mieleen hieman vanukas. Pannukakku ei kohoillut uunissa yhtä paljon myöskään. Tärkeintä kuitenkin on että pannukakku oli hyvin herkullista ja teen sitä varmasti toistekin!
Gluteeniton Pannukakku (pellillinen)
Ohje:
- 4 munaa
- 1 l maitoa
- 5 dl gluteenittomia jauhoja
- 0,5 tl suolaa
- 2 rkl sulaa voita tai öljyä
- ripaus kardemummaa/vaniljaa tms.
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Mittaa munat ja maito isoon kulhoon ja vatkaa tasaiseksi.
- Lisää jauhot erissä koko ajan vatkaten.
- Lopuksi lisää suola, mausteet ja voi/öljy.
- Vatkaa taikinaa vielä muutama minuutti.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista pannukakkua noin 30 min.
Vinkki! Hyvä vatkaus tekee taikinasta ja pannukakusta erityisen kuohkean.
Tämän pannariohjeen voit tehdä myös sellaisenaan tavallisilla vehnäjauhoilla. Katso muita pannukakkuohjeitani linkeistä alapuolelta:
Vaikeampi ohje. Oliko voi tarkoitus sulattaa ennen laittoa?
En ennen tehnyt leivoksia
Tämä on helpoin ohje mistä on hyvä aloittaa – voi sulana, muuten se ei sekoitu taikinaan.
Laittaisin sokeria, maistui sämpylältä. Meidän uunissa paistoaika oli pidempi mutta tuli ihan kiva pannari