Kinuski-Pähkinäpiirakka
”Onko hyvää?”.
”Liian hyvää, ihan liian hyvää.”
Tällainen keskustelu käytiin kun vein etätöissä olevalle miehelleni palan tätä piirakkaa eilen.
Ok, näin unta tästä piirakasta ja seuraavana päivänä rupesin hommiin. Mietin mahdollisimman yksinkertaisesti, jotta leipomiseen ei menisi liikaa aikaa, niin että tämä ihanuus ehtisi isänpäiväksi myös teidän kahvipöydissä. Jos rakastat pähkinöitä ja kinuskia, niin tää on just sun juttu. Snickers, se tästä tuli myös hiukan mieleen.
Kinuski-pähkinäpiirakka muodostuu kolmesta komponentista: muropohjasta, kinuskista ja pähkinöistä. Voit oikaista ja käyttää valmista pakastepohjaa. Jos et jaksa keittää edes kinuskia, käytä karamellisoitua kondensoitua maitoa eli meksikolaista kinuskia. Näin sulle jää vain piirakan kokoaminen ja paisto. Tuhti piirakka tarvitsee päälleen hieman sormisuolaa taittamaan makuja. Kylmä vaniljajäätelö viimeistelee makean täyteläisen makukokemuksen.
Ai, että jotenkin oon tosi innoissani tästä. Tää on niin helppo ja niin herkullinen! Jotenkin sitä vaan arvostaa vuosi vuodelta enemmän helppoja reseptejä. Me ollaan sairasteltu tällä viikolla, työt ovat kasaantuneet ja stressi oli vallannut mieltä, kunnes sain inspiraation ja pääsin taas mielipuuhiini eli leipomaan ja kuvaamaan teille uutta reseptiä. Joulua on mietitty myös urakalla täällä. Pian startataan nimittäin jouluisten reseptien kanssa.
Kinuski-Pähkinäpiirakka
Muropohja (tai valmis pakastepohja)
- 100 g voita
- 0,5 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- Vaahdota sokeri ja pehmeä voi.
- Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista.
- Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
- Kääntele jauhoseos taikinaan.
- Taputtele taikina halk. noin 24 cm piirakkavuokaan.
Täyte
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl fariinisokeria
- sormisuolaa
- 5 dl pekaanipähkinöitä (tai sekoitusta, valitse suosikkisi)
- Mittaa kerma ja sokeri pieneen kattilaan.
- Keittele noin 15 minuuttia niin että kinuski kuplii, mutta ei kiehu.
- Lisää sormisuolaa lopuksi ja anna jäähtyä hetken.
- Levitä piirakkapohjan päälle pari lusikallista kinuskia.
- Kaada päälle pähkinät ja loput kinuskista. Tasoita pinta.
- Ripottele vielä sormisuolaa päälle.
- Nosta piirakka uuniin ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia.
Lisäksi
- vaniljajäätelöä
- Tarjoile piirakka vielä hieman lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
GLUTEENITON: Tee pohja gluteenittomsita jauhoista.
Katso muuten video-ohje täältä.
Herkullista Isänpäivää!
/Anni
Lisää piirakoita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Myös näillä sopii
Herkutella
Cupcakes By Annin Uunissa
Perinteinen Paras Mansikkakakku (GL)
Ihana Tyrnikakku (Ve)
Annin Omenastruudeli eli Apfelstrudel konjakilla maustettuna