Hempeä Ruby-suklaakakku
Kaupallinen yhteistyö Dr. Oetker/Leivo ja koristele
Kevään juhlat ovat pian täällä ja nyt on viimeistään aika pohtia ihania upeita juhlakakkuja tarjoilupöytään. Pääsin suunnittelemaan ja leipomaan yhteistyössä Dr. Oetkerin kanssa kevään juhlien upeinta juhlakakkua! Tässä hempeässä Ruby-Suklaakakussa yhdistyy monta tekniikkaa ja koristelutuotetta. Olen kuitenkin helpottanut ohjetta teille usealla tavalla keventääkseni juhlien leipomisurakkaa. Kakku on taivaallisen herkullista! Ja katsokaa nyt miten kaunis se on!
Instagramin puolella voit tutustua kakun kreemitykseen videon avulla. Löydät videon nyt stoorien puolelta eli klikkaamalla profiiliin tästä.
Helpotuksia ohjeeseen
Tämän ohjeen suklainen kakkupohja on helppo ja nopea leipoa! Kaikki aineet vain sekoitetaan keskenään ja kaadetaan kakkuvuokaan. Pitkissä täytekakkuohjeissa on kiva hieman oikaista ja leipoa helpotettu kakkupohja. Muistathan myös, että kakkupohjan voi leipoa hyvissä ajoin pakkaseen.
Helpotin myös täytteen tekemistä, niin ettei siihen tarvita liivatteita tai pidempää hyytymisaikaa. Ihana Ruby leivontasuklaa jähmettää maukkaan täytteen ja sopii loistavasti hienostuneeseen juhlakakkuun. Raikkautta sekä makua täytteeseen tuo Dr. Oetkerin Pakkaskuivattu vadelma, joka ei vetistä kakkua, kuten pakastemarjat.
Myös voikreemissä oikaistaan tällä kertaa, kun käytössä on Dr. Oetkerin uutuus Base For Buttercream -kuorrutejauheseos. Ihanaa kun tällaisia urakkaa helpottavia tuotteita tulee markkinoille. Lue lisää uutuudesta alapuolelta. Tämä ohje voi vaikuttaa pitkältä, mutta voit valmistaa kreemin ja täytteen valmiiksi kakun ollessa uunissa.
Dr. Oetker for Buttercream -kuorrutejauheseos
Dr. Oetkerin uutuustuote on saapunut helpottamaan paljon kysymyksiä herättävän voikreemin valmistusta. Nyt sinun ei tarvitse kuin pehmittää voi huoneenlämpöiseksi ja vatkata se kuohkeaksi kuorrutejauheseoksen kanssa neljässä minuutissa. Liiankin helppoa? Pitkä vatkaus on se tärkein voikreemiä tehdessä, jotta voi vaalenee, vaahtoutuu eikä maistu enää voilta. Suosittelen käyttämään sähkövatkainta.
Voit värjätä voikreemiä ja maustaa sitä aromeilla. Voit tehdä myös raikkaampaa tuorejuustokreemiä tällä jauheseoksella. Ohjeet löydät paketin kyljestä. Käytin voikreemiä tässä ohjeessa kakun kuorrutukseen kahdella eri värillä ja koristelussa käytin sitä pursottamalla kreemiä kakun päälle.
Hempeä Ruby-suklaakakku
noin 8-10 hlö
Vanilja-kaakaokakkupohja
- 2 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 1 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
- 1 tl Dr. Oetker Ruokasoodaa
- 1/2 tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 1,5 dl auringonkukkaöljyä (tai rypsiöljy)
- 2 dl piimää
- 1 tl Taylor & Colledge Vanilla Paste Luomu vaniljatahnaa
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele korkea halkaisijaltaan 15-18 cm kakkuvuoka. Voit laittaa vuoan pohjalle leivinpaperin, jotta kakkupohja irtoaa helpommin vuoasta.
- Sekoita siivilöimällä kaikki kuivat aineet keskenään (sokerit, vehnäjauho, kaakao, leivinjauhe, sooda ja suola).
- Sekoita keskenään munat, öljy, piimä ja vaniljatahna. Vispaa nopeasti sekaisin.
- Yhdistä seokset ja kääntele taikina nopeasti sekaisin ettei sitkoa ala muodostua.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa reilu 60 minuuttia tai kunnes puutikkuun ei jää enää märkää taikinaa.
Kostutus
- vajaa 1 dl maitoa
- 1 tippa Dr. Oetker Vanilja-aromia
Täyte
- 100 g Dr. Oetker Ruby Leivontasuklaata (tai valkosuklaa)
- 1,5 dl vispikermaa
- 100 g mascarponejuustoa
- 1 pussi Dr. Oetker Pakkaskuivattua Vadelmaa
- Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja notkista mascarpone eri kulhossa.
- Lisää hieman jäähtynyt, mutta juokseva sula suklaa kevyesti vatkaten mascarponen sekaan.
- Kääntele tai vatkaa kerma sekaan.
- Pakkaskuivattu vadelma lisätään täyttövaiheessa.
Kuorrute
- 250 g huoneenlämpöistä voita
- 1 ps Dr. Oetker Base for Buttercream -kuorrutejauheseosta
- 2 rkl tuorejuustoa
- 1 tippa Dr. Oetker Pinkkiä geeliväriä
- Mittaa pehmennyt voi ja Butter Cream -jauhe isoon kulhoon. Vatkaa seosta noin 4 minuuttia, kunnes se on kuohkeaa ja vaaleaa.
- Ota hieman kreemiä sivuun ja värjää tipalla pinkkiä pastaväriä.
Koristeet
Kakun kokoaminen
- Leikkaa kakkupohja kolmeen tai neljään kerrokseen veitsellä.
- Kasaa kakku kelmulla, reunakalvolla tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (samaan jossa paistoit kakkupohjan).
- Kokoa näin: ensin pohja ja kevyt kostutus vaniljamaidolla, sitten kerros täytettä, jonka päälle ripottele pakkaskuivattua vadelmaa. Toista sama, kunnes koko kakku on koottu.
- Vedä kootun kakun päälle kelmu ja laita kakku jääkaappiin ja anna maustua ainakin pari tuntia tai yön yli.
- Irrota kakku vuoasta ja nosta kakkualustalle, jossa kakkua on helppo kreemittää, koristella ja siirtää.
- Kuorruta kakku vaalealla kreemillä. Levitä kakun pintaan ensin ohut kerros kreemiä, ns. murukerros. Nosta kakku jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy. Levitä toinen kerros kreemiä (nyt myös vaaleanpunaista) kakun pinnalle. Anna kuorrutuksen jähmettyä jälleen jääkaapissa.
- Laita loput kreemit pursotinpussiin ja pursota loput kreemistä kakun päälle ruusukkeiksi.
- Koristele kakku koristerakeilla ripottelemalla sekä asettelemalla niitä kakun päälle ja sivuille.
- Tarjoile kakku heti tai säilytä jääkaapissa, kunnes on juhlien aika!
Tämä kakku on ehdottomasti juhlapöydän kruunu, niin kaunis ja samalla täyteläisen herkullinen! Muistathan laittaa tagit somessa, jos kokeilet #anninuunissa @anninuunissa
Mukavaa juhlien suunnittelua, leipomista ja koristelua!
/Anni
Lisää kevään juhlien reseptiikkaa löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Ihana, tätä täytyy kokeilla! Minulla on kakkuvuoka, joka on halkaisijaltaan 20 cm, tuleekohan kovin matala kakku, jos siihen teen?
Hieman matalampi tulee, mutta varmasti kaunis. Myös pursotukset tekevät kakusta korkeamman 🙂 Ja sitä on helpompi leikata.
Mitenhän tämä onnistuu gluteenittomana?
En ole ikinä leiponut gluteenitonta kakku, muuta olen kyllä. Mietin vaan millä jauhoilla onnistuisi kakkupohja?
Täältä löydät ohjeita gluteenittomaan leivontaan:
https://stg.anninuunissa.fi/gluteeniton-leivonta-nain-muutat-reseptit-helposti/
markeitesta löytyy valmiita jauhoseoksia, jotka voit vaihtaa suoraan.
Voiko kuorrutteen värjätä elintarvikevärillä (sellainen nestemäinen) vai onko oltava juuri geeliväri?
Suosittelen geelivärejä sen takia, koska niissä on parempi pigmentti (riittää ihan pieni tippa) ja nestemäiset värit voivat juoksuttaa kreemin ja niillä on vaikeampi saada sävyjä esiin.
Tätä vähän pelkäsin – parempi siis käyttää geeliväriä 🙂 Kiitos ohjeesta!
Paistetaanko pohja uunin keskitasolla?
Kyllä! 🙂
En käsitä, miten joku saa voikreemin riittämään yhteen kakkuun… En saa millään kauniin pohjan jälkeen kreemiä riittämään enää pursotuksiin!