Vuoden 2023 parhaimmat

On aika katsoa taas taaksepäin. Pohtia ja muistella mennyttä vuotta. Tänä vuonna teen sen todella mielelläni ja vähän aiemmin. Mikä vuosi! WAU mitä kaikkea sain tehdä ja kokea. En meinaa uskoa, että kaikki tämä todella tapahtui. Vuosi ei ehkä alkanut parhaimmalla mahdollisella tavalla, mutta uskon aina siihen, että asiat menevät juuri niin kuin niiden pitää mennä. Näin vuoden lopussa ymmärrän kaiken, jopa takkuisen tammikuun ja tahmeat fiilikset.

Vuodelle 2023 halusin opetella lisää läsnäoloa ja lupasin elää hyvää sekä tasapainoista arkea. Mielestäni onnistuin näissä molemmissa hyvin. Olen tehnyt töitä työaikoina ja elänyt arkea Onnin kanssa työn ulkopuolella. Ulkoillut, leikkinyt, nauranut ja nauttinut arjesta hänen kanssaan. Olen odottanut yhteisiä iltoja ja iltapäiviä, kun saan hakea hänet hoidosta. Tietoisella tasolla pyrkinyt näihin molempiin tavoitteisiin.

Itseäni lainaten ”se rauhoittaa, että vuoden alussa (tai milloin tahansa muulloinkin) voi kääntää uuden lehden ja esittää uusia toiveita itselle”. Voihan näin tehdä koska tahansa, mutta vuoden alussa se tuntuu jotenkin voimakkaalta. Haluan jälleen hyvästellä ja vastaanottaa.

Ensi vuonna haluan tehdä vähemmän ja laadukkaammin. Keskittyä olennaiseen ja tehdä vielä enemmän asioita joista nautin. Haluan lisätä läsnäoloa ja elää hyvää elämää.

Lähdetään jälleen kurkkaamaan kuukausi kuukaudelta mitä tapahtui vuonna 2023.


Vuoden 2023 parhaimmat

Tammikuu

Tämä oli vaikea kuukausi henkisesti. Taloustilanne huoletti ja töitä ei oikein ollut. Koko vuosi näytti epävarmalta. Itkin ja tunsin itseni tarpeettomaksi. Yritin myös rentoutua ja tehdä asioita, joihin yleensä ei ole aikaa. Voi olisinpa tiennyt millainen vuosi oli lopulta tulossa!

Kaikessa joutlaisuudessa sain päivitettyä blogin ulkoasun täysin. Tein paljon kaikkea muutakin, joihin ei ollut ollut aikaa viime vuosina. Uusin mediakorttini, otin hieman mentorointiapua ja verkostoiduin. Solmin tuttavuuksia, joista oli iloa ja hyötyä koko vuodeksi.

Viimeistelin myös kirjaani ja palautin käsikirjoituksen. Näin jälkikäteen mietin, että tämäkin olisi ollut hyvä syy olla tekemättä mitään muuta. Kirjoittaa kirja loppuun rauhassa, antamalla sille kuuluva aika ja tila.

Reseptiikan saralla sitrukset kiinnostuvat jälleen alkuvuodesta, tein myös paljon pastoja. Opettelin reseptivideoiden tekoa. Tykkäsitte niistä kovasti.

RAIKAS VERIAPPELSIINISALAATTI OHJE LÖYTYY TÄÄLTÄ

Raikas Veriappelsiinisalaatti

SITRUUNAPASTA OHJEVIDEO LÖYTYY TÄÄLTÄ

Blogiversio tästä.

Helppo Sitruunapasta

Runeberginpäivä toi iloa. Muistelin vanhaa pellille tehtävää ohjetta, joka löytyy täältä.

Runebergin Peltikakku

Helmikuu

Helmikuu oli jälleen sitruunalle omistettu kuukausi. Sitruunamutakakku villitsi TikTokissa ja uudestaan Instagramissa. Suunnittelen juuri, mitä keksisin teille vuonna 2024 tästä ohjeesta ja muutenkin suosikki raaka-aineestani sitruunasta.

Sitruunamutakakku

Hiljaisuus jatkui myös helmikuussa. Piipahdimme Onnin kanssa Tukholmassa maistelemassa parhaimpia semloja. Itse asiassa kuokimme mieheni työmatkalle mukaan. Oli ihanaa! Leivottiin niitä myös kotona ja syntyi maailman paras kotona tehty mantelimassa.

Nappaa kotonatehdyn matelimassan ohje TÄÄLTÄ.

KATSO MYÖS VIDEO

Semla - Ruotsalaiset Laskiaispullat

TALLENNA TÄMÄ! Paras semla löytyi Vasastanista Lillebros Bagerista.

Maaliskuu

Synttärikuukauteni. Silloin myös vilkastui meininki työrintamalla. Mietin nyt miten ehdinkin kaiken sen mitä IG ja puhelimen galleria näyttää.

Juhlin synttäreitäni koko viikon ja se oli ihanaa. Olen sitä mieltä ettei juhlan aiheita voi ikinä olla liikaa eli mikään syy ei ole liian pieni järjestää juhlia. Kutsuin ystäväni brunssille työhuoneelleni Kumpulaan. Siellä vietimme aikaa myös nuorina, kun asuin samassa yksiössä. Nostalgista.

Unelmien Syntymäpäiväkakku
Mansikkasorbetti kuplilla

Synttäribrunssillani tarjoilin myös ihanaa mansikkasorbettia Rosee-kuplilla. Nappaa ohje täältä.

KATSO VIDEO TÄÄLTÄ

Bomba - Nykykarjalaista luksusta

Matkustin työn merkeissä Bombaan, Pohjois-Karjalaan. Ihana reissu. Ihana Bomba. Lue lisää täältä.

Bomba - Nykykarjalaista luksusta
Sitruunakeksit

Myös sitruunakeksit ihastuttivat teitä maaliskuussa. Ohjeen löydät tästä. Pääsiäinen tuli ja meni. Parhaiten jäi mieleen suklaamunabrownie.

Suklaamuna-Brownie

Huhtikuu

Blogin päivitys valmistui ja uudet sivut julkaistiin. Ne ovat toimivat ja olen todella ylpeä lopputuloksesta. Sain myös teiltä positiivista palautetta. Vaikka suurin yleisö on siirtynyt nopean sisällön pariin Instagramin ja TikTokin puolelle, niin täällä blogin puolella teitä käy edelleen noin 200k kävijää kuukaudessa. Enkä aio unohtaa teitä. Blogi päivittyi vuonna 2023 säännöllisesti ja näin on tarkoitus jatkaa myös 2024.

MEET & GREET

Oma studio mahdollisti vuonna 2023 erilaisten livetapahtumien järjestämisen. Lanseerasin huhtikuussa Meet & Greet -workshop tapaamiset teidän kanssa! Ensimmäisen yhteisen tapaamisemme sponsorina toimi Suomen Sokeri. Koristelimme ja kuorrutimme kakkuja. Nautimme suolaisia ja makeita herkkuja saman pöydän ääressä. Vitsit miten hauskaa tämä oli! Toivon, että tapaamisemme saavat jatkoa myös ensi vuonna.

KATSO FIILISTELYÄ TAPAHTUMASTA TÄÄLTÄ

Kurpitsa-Mozzarella-Pestosalaatti

Nappaa kurpitsa-mozzarellasalaatin ohje tästä.

Vappusimat juotiin Spritzeinä. Näyttävät sima mocktailit tein fariinisokerista keitettävään siirappiin. Tämä juoma jäi jäädäkseen. Niin helppoa ja ihanaa! Katso ohje täältä.

SIMA SPRITZ VIDEO

Sima Spritz

Toukokuu

Oi toukokuu. Yksi lempikuukauteni. Rakastan sen vehreyttä, kukkivia puita, valoa ja tulevan kesän hehkua. Mietin joka vuosi, että seuraavana vuonna teen vähemmän töitä tähän aikaan vuodesta, jotta saisin nauttia enemmän. Haistella syreenejä, kerätä valkovuokkoja, kävellä luonnossa ja fiilistellä ihan kaikkea.

Aloitin yhteistyön aiemmin keväällä Aarikan kanssa. Järjestimme yhteistyössä brunssin kollegoilleni Kumpulan studiolla. Suunnitteilla on jotain vastaavaa myös vuodelle 2024. Yhteistyö Aarikan kanssa oli koko vuoteni kohokohtia. Olen niin ylpeä, että saadaan edustaa näin raikkaasti uudistunutta brändiä ja suomalaista designea. Tässä muutama kuva Aarikka Brunssista, lisää täällä.

Tarjoilin brunssilla aivan ihanaa raparperi spritziä. Nappaa ohje tästä.

KATSO OHJE-VIDEO TÄÄLTÄ

Raparperi Spritz

Sitruuna ihastutti jälleen piirakan muodossa. Tässä on ehkä yksi oma all time favorite! Nappaa ohje täältä.

Paras Sitruunapiirakka marengilla

Tässä vielä toukokuun kukkivin kakku kevään juhliin.

KUKILLA KORISTELTU JUHLAKAKKU

Syötävillä kukilla koristeltu kakku

Kesäkuu

Kesäkuussa maistelin portugalilaisia viinejä ajatuksissa jo syksyn matkan Aveledan tilalle Portoon kumppanini Viinimaan kanssa. Suunnittelin ihanan raikkaalle Vinho Verdelle kesäistä reseptiikkaa. Hedelmäisen kesäsalaatin ohje löytyy tästä.

Hedelmäinen Kesäsalaatti

Nämä hurmasivat somessa.

KARAMELLISOIDUT RAPEAT CROISSANTIT

Karamellisoidut Croissantit

HÄÄPÄIVÄ & ITALIA

Matkustimme koko perhe Italiaan muistelemaan hääpäiväämme. Tällä kertaa jäimme Maggiore järvelle, jonne ajaa Milanosta noin tunnin. Vietimme pitkän viikonlopun tässä ihastuttavassa pikkukaupungissa vehreän järven rannalla. Yövyimme aivan ihanassa Grand Hotellissa, joka henki niin upeasti vanhojen aikojen tunnelmaa. Rakastan tätä Pohjois- Italiassa ahh.

Villa Pizzini, ihana hääpäivän lounas. Kirjoitin siitä lisää tänne.

Villa Pizzini - Maggiorejärvi

Kesäkuussa piipahdimme kahdestaan myös Tallinnassa. Kirjoittelen teille lisää blogin puolelle tästä matkasta ja kokoan kootut vinkit pariskuntamatkalle Tallinnaan kevään kynnyksellä.

ROMANTTINEN TALLINNA

Ja mitä vielä! Ehdin piipahtaa myös Tukholmassa Visit Swedenin kutsumana. Meitä oli vain kolme vaikuttajaa matkassa. Tutustuin Tara Junkeriin ja Satu Koivistoon paremmin. Tämä matka oli IHANA senkin takia!

Vaikka näillä työmatkoillaa ollaan töissä, on niillä erityinen merkitys myös sen takia, että olen saanut omaa aikaa aikuisten kanssa.

Heinäkuu

Olin lomalla, ihan oikeasti ja se teki hyvää. Ennen lomaa jaoin teille tämän super helpon marja-rahkatortun ohjeen. Nappaa se tästä.

Marja-Rahkatorttu

Matkustimme lomalla kotimaassa ja vietimme aikaa kotona. Lomakohteista Taalintehtaan Ullman’s Villa ihastutti. Mikä paikka! Tästäkin oli tarkoitus kirjoitella teille tänne, mutta se on unohtunut. Ehkä ensi vuonna ennen kesän sesonkia.

Mustikat kypsyivät hyvissä ajoin ja leivoin somehitiksi nousseesta sitruunamutakakusta tämän version. Ohje löytyy täältä.

Mustikka-Sitruunamutakakku

Elokuu

Kesän viimeinen kuukausi, suloinen elokuu.

Teki mieli pullaa ja pakastimesta löytyi valmiita pakastepullia. Mustikka-rahkapullistani tuli somehitti. Ohje täällä.

MUSTIKKA-RAHKAPULLAT OHJE-VIDEO

Helpot Mustikka-Rahkapullat

RAKAS HERKKUSUU -kirjan julkkarit. Vihdoin tämä projekti oli ohi. Se oli raskas ja liian pitkä. En oikein pystynyt nauttimaan kunnolla edes julkkareista, vaikka niitä muistelen nyt ilolla.

Lisää julkkareista täällä.

Julkkarit RAKAS HERKKUSUU
RAKAS HERKKUSUU - Sopivasti makeita leivonnaisia koko perheelle

Syyskuu

Koko vuoden kohokohta oli kun pääsin opintomatkalle Portoon ja Douron -laaksoon vuosikumppanini Viinimaan kanssa. Ikimuistoisia hetkiä riitti kolmen päivän ajan näissä maisemissa.

Dourossa pääsin keräämisen lisäksi myös polkemaan rypäleitä.

DOURO VLOGI

Aveledan viinitila oli upea kokemus. Perheomisteinen tila ihastutti monella tavalla.

Syyskuussa studioni täyttyi toista kertaa teistä ihanista seuraajistani. Sain järjestää jo toisen MEET & GREET -tapahtuman ja tällä kertaa taphtumaa sekä mini-workshopia sponsoroi Leivo & Koristele eli Dr.Oetker.

Jatkoa pullahulluudelle toivat Kinuski-puolukkapullat – samalla valmispulla oikaisulla tietty.

KOLMEN AINEEN KINUSKI-PUOLUKKAPULLAT

Helpot Kinuski-puolukkapullat

Loppukuusta käytiin valitsemassa taas täydellinen Halloween-Kurpitsa Koiramäen Pajutalleilta. Syksy tosin oli niin lämmin, että kurpitsa mätäni takapihalle ja jouduimme hankkimaan Halloween viikonlopuksi uuden.

Syyskuussa osallistuin työn puolesta myös Winestaten järjestämälle sienileirille Söderlångvikissa. Opettelin syömään ja keräämään kymmeniä uusia sieniä. Verkostoiduin ja vietin aikaa kollegojen kanssa. Tämä oli ihana kokemus!

Lokakuu

Lokakuussa kävimme kuvattavana koko perhe Jessica Hansasin studiolla. Ihania kuvia, ihania muistoja!

Onni oli todella intona Halloweenista. Hän puhuu siitä ja muistelee halloweenjuhlia edelleen. Leivoimme yhdessä tämän hurjan Halloween-piirakan. Tässä oli jo esimakua joulusta kun täytteenä oli luumuhilloa leivottuna lehtitaikinaan.

HALLOWEEN PIIRAKKA

Helppo Halloween Piirakka

Aloitin yhteistyön palkittujen Parrano -juustojen kanssa. Ihania juustoreseptejä on luvassa lisää ensi vuonna.

PARRANO UUNIPASTA

Marraskuu

Virallinen joulukuukausi, ainakin minulle. Tästä alkoi vuoden kiireisimmät viikot. Kuvasin marraskuun alusta asti upeille asiakkailleni joulua: Aarikka, Lignell & Piispanen, Meira, Myllyn Paras, Deliciest, Green Planet Astronauts ja Suomen Sokeri kiitos yhteistyöstä!

Loimu Glögi -kamppiksen yhteyteen suunniteltiin matka Kuopioon eli Suomen viralliseen glögipääkaupunkiin. Sain kutsua muutamia vaikuttajakollegoita mukaan. Tässä glögihetkiä taltioituna nostalgisesti kertakäyttökameralla.

Ohjeista Loimu Sour ihastutti teitä. Katso ohje täältä.

Glögi Sour - Raikas jouludrinkki

Aarikan kanssa toteutettiin upea joulukattaus. Sain esitellä myös Aarikan juhlamalliston vaatteita. Hypin ilosta, koska saan jatkaa yhteistyötä Aarikan kanssa myös vuonna 2024 ja heiltä on tulossa UPEITA uutuuksia!

Joulukattaus - Ideoita ja vinkkejä

Joulukuu

Sieltä se saapui, jälleen liian nopeasti ja oli hetkessä ohi. Tai tänä vuonna meille varsinkin. Lennämme sisaruksen häihin tropiikkiin jo ennen uutta vuotta, joten joulua siivoiltiin pois aikaisemmin kuin yleensä. Mutta ennen uudenvuoden juhlia kurkataan vielä mitä kaikkea tuli tehtyä joulukuussa.

Yksi blogin suosituimmaksi ohjeeksi nousi Jouluinen Tiikerikakku. Miten yllättävää! Vaikka tiesin teidän rakastavan perinteisiä kakkuja, silti yllätyin. HS nosti myös jouluisen tiikerikakun reseptin joulukuussa – tämän vuoden hitti?

KATSO LEIVONTAVIDEO TÄSTÄ

Joulun Tiikerikakku

Joulukuun lopussa tajuntanne räjähti tästä ihanuudesta. Tiesin jo ennen postausta, että ohjeesta tulee hitti! Mikä voisi mennä pieleen näillä raaka-aineilla?

KINUSKINEN KARPALO-PIPARIGALETTE

Kinuskinen Karpalo-Piparkakkugalette

Sain päättää vuoden työt kuplivasti! Louis Roedererin samppanja ja kuplien kanssa täydellisesti sopivat pienet suupalat oli unelmayhteistyö tällaiselle kuplafanille. Nam ja kippis!

Nappaa uudenvuoden herkullisimmat sormisyötävät täältä.

Parhaat alkupalat x 6 kuplien kanssa
Parhaat alkupalat x 6 kuplien kanssa

Ihaninta uutta vuotta! Ja kiitokset sinulle, joka olet siellä, luet ja elät mukana vuodesta toiseen <3 Kiitos, olet tärkeä!

/Anni


Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *