Hedelmäinen Kesäsalaatti
Unelmien salaatti etsinnässä? Tässä on yksi sellainen. Hedelmäinen kesäsalaatti syntyi kevyesti kuplivia Vinho Verdejä maistellessa. Resepti on suunniteltu alun perin kaupallisessa yhteistyössä Viinimaan kanssa. Katso reseptin valmistuksesta video täältä.
Rakastan yhdistää salaattiin sesongin hedelmiä, kuten vesimelonia ja nyt todella meheviä donitsipersikoita. Vihdoin myös tomaatit alkavat olla parhaimmillaan. Tässä salaatissa käytin upeita ja lihaisia san marzano luumutomaatteja. Valikoiman erilaisia salaatteja ja versoja hain omalta pihalta. Raikkaan kesäsalaatin kruunaa sitruunan kuori, pistaasit sekä suolaisuutta lisäävät feta ja kaprikset.
Grillasin salaattiin jättikatkaravunpyrstöjä, joita nautitaan meillä vain spesiaalitilanteissa. Kesällä esimerkiksi tässä salaatissa. Pöydälle nostin vielä kermaviilikastikkeen ja airfryerissä rapeaksi paistetut ranskalaiset. Meillä oli aika ihana ilta ystäväni Emman kanssa Kumpulan studiolla.
Hedelmäinen Kesäsalaatti
Ohje (noin 4 hlö)
- 400 g jättikatkarapuja
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 1-2 valkosipulinkynttä
- ripaus chiliä
- 400 g erilaisia salaatteja ja versoja
- 2 san marzano luumutomaattia
- 2 donitsipersikkaa
- puolikas minivesimeloni
- 150 g fetajuustoa
- 2 rkl kapriksia
- 3 rkl pistaasipähkinöitä
- 3-4 rkl sitruunaista oliiviöljyä
- syötäviä kukkia
- Sekoita 0,5 dl oliiviöljyä, ripaus chiliä ja hienonnettua valkosipulia. Pyörittele jättiravunpyrstöt oliiviöljyssä ja grillaa meheviksi.
- Nostele isolle lautaselle sekoitus kotimaisia salaatteja ja versoja.
- Leikkaa lohkoiksi meheviä luumutomaatteja, donitsipersikkaa, vesimelonia ja murusta feta. Nostele kaikki salaatin päälle.
- Lisää myös grillatut jättikatkaravunpyrstöt ja raasta päälle sitruunankuorta.
- Lopuksi ripottele kaprikset ja pistaasit salaattiin.
- Viimeistele sitruunaisella oliiviöljyllä ja syötävillä kukilla.
Vinkki! Tarjoile salaatin kanssa rapeita ranskalaisia ja raikasta kermaviilikastiketta.
Avattiin studion ikkunat ja nostettiin pöytä ihan ikkunan eteen. Vitsit mikä fiilis oli syödä tässä ilta-auringossa ja studion pienessä hämärässä.
Ihania asioita tulossa liittyen Vinho Verde -viineihin ensi syksynä. Kerron pian lisää.
Ihanaa päivää!
/Anni
Myös näillä sopii
Herkutella
Appelsiini-suklaajuustokakku
Kandeeratut – Kuivatut Mansikat
Paistettu Kinuski-Omenajuustokakku (G)
Valtavat Mansikkamarengit