|

Keväiset Herukkatartaletit

Keväiset Herukkatartaletit
Keväiset Herukkatartaletit

Olen haaveillut tartaleteista ja niiden leipomisesta pitkään. Samalla olen haudutellut mielessäni tätä herukkatartaletti -ohjetta, kunnes vihdoin olin siihen tyytyväinen ja pääsin leipomaan. Itseasiassa ensimmäistä kertaa kokeilin myös italialaisen marengin valmistusta. Tässä leivoksessa yhdistyy äidin pihalta viime kesänä kerättyjen punaherkukoiden kirpeys ja marengin pehmeä makeus.

Nämä tartaletit sopivat mihin tahansa keväiseen kahvipöytään ja tänään niitä tarjoillaan äitienpäivän herkkupöydässä, mihin ne sopivatkin kuin nenä päähän.


Keväiset Herukkatartaletit

Pohja: (8-10 kpl)

  • 150 g vehnäjauhoja
  • 30 g tomusokeria
  • ripaus suolaa
  • 100 g voita
  • 1 keltuainen
  • (vettä)
  1. Sekoita jauhot, tomusokeri ja suola keskenään kulhossa.
  2. Nypi huoneenlämpöinen voi jauhoseoksen joukkoon.
  3. Sekoita lopuksi keltuainen taikinaan.
  4. Kääri valmis taikina kelmuun ja laita se vetäytymään jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  5. Ota valmis taikina jääkaapista ja kauli se ohueksi levyksi jauhotetulla alustalla.
  6. Leikkaa taikinalevystä tartalettivuokiin sopivia ympyröitä ja painele taikinaympyrät vuokiin.
  7. Laita vuoat jääkaappin siksi aikaa kun uuni lämpenee 175 asteiseksi.
  8. Paista pohjia noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä.

Täyte: 

  • 200 g punaherukoita
  • 2 liivatetta
  • 0,5 dl sokeria
  • 3 rkl sitruunamehua
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Lämmitä herukoita ja sokeria pienessä kattilassa liedellä miedolla lämmöllä noin 5 minuttiia. Jäähdytä.
  3. Kiehauta sitruunamehu ja sulata puristetut liivatteet siihen. Jäähdytä.
  4. Kaada liivate ohuena nauhana marjojen joukkoon ja sekoita.
  5. Laita marjaseos jääkaappiin hyytymään niin pitkäksi aikaa kunnes seos on melko kiinteää.

Italialainen marenki:

  • 3 valkuaista
  • 2 dl sokeria
  • 0,5 dl vettä
    1. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa 120 asteiseksi.
    2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon, koko ajan vatkaten täydellä teholla.
    3. Vatkaa niin kauan, kunnes vaahto on huoneenlämpöistä.

 Lopuksi

  1. Irrota pohjat vuoista ja täytä hyytyneillä herukoilla.
  2. Pursota marenkia marjojen päälle (tylla).
  3. Laita marenkipäällysteiset tartaletit uunin ylätasolle pariksi minuutiksi niin, että marenki saa hiukan väriä tai polta pinta kauniin väriseksi kaasupolttimella.
Keväiset Herukkatartaletit

Katso lisää pikkumakeita ohjeita täältä.

Linkistä löydät lisää tartaletteja, marenkeja, keksejä ja paljon muuta makeaa herkkua juhlapöytään!

Myös näillä sopii

Herkutella

6 Kommenttia

  1. Anonyymi sanoo:

    Missä vaiheessa pohjan sokeri laitetan taikinaan? Ei käy ilmi ohjeesta 🙂

    1. Heips, voi ei siellä oli virhe joka on nyt korjattu. Tulee siis ainoastaan tomusokeria, joka mainitaan ohjeessa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *