|

Mustikka-Sitruunamutakakku

Mustikka-Sitruunamutakakku

Nyyh viimeinen lomaviikko vierähti käyntiin. Vaikka kuinka estelen näitä tuntemuksia, niin ne saavat mut joka kerta kiinni. Tällä viikolla on tiedossa vielä vaikka mitä mukavaa, mutta se että loma ja kesä alkaa olla lopuillaan aiheuttaa haikeita fiiliksiä. Ehkä juuri senkin takia tykkään alkukesästä. Kaikki on vasta edessä.

No mutta, MUSTIKKA-SITRUUNAMUTAKAKKU. Miksi en keksinyt tätä aiemmin? Mustikka ja sitruuna on klassinen yhdistelmä, joka ei petä tässäkään ohjeessa.

Tuunasin sitruunamutakakkuohjettani sen verran, että vaihdoin vuokaa. Paistoin mustikoilla tuunatun sitruunamutakakun pyöreässä (hieman korkeammassa) piirakkavuoassa. Mustikoissa on paljon nestettä ja sen takia lisäsin myös hieman paistoaikaa (noin 10 minuuttia). Tunne uunisi ja tarkastele omaa paistoaikaa sen mukaan kuinka mutaista kakkua itse haluat ja millaisessa vuoassa kakun paistat.

Tämän ihanuuden tarjoilisin vaniljajäätelön kanssa, vielä hiukan lämpimänä.


Mustikka-Sitruunamutakakku

noin 8 hlö

Ohje

  • 2,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 isoa kananmunaa
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 1 sitruunan kuori
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 2 rkl lemon curdia
  • 150 g sulaa voita
  • 2,5 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
  • noin 3 dl mustikoita

Lisäksi

  • tomusokeria
  • vaniljajäätelöä
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja ota piirakkavuoka esille (korkea 20-22 tai matala 26 cm).
  2. Mittaa kulhoon sokerit, munat, vanilja, sitruunan mehu sekä kuori ja lemon curd. Kaada viimeisenä sekaan sula jäähtynyt voi ja sekoita nopeasti.
  3. Lisää jauhot ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
  4. Kaada taikina vuokaan, ripottele mustikat päälle ja paista uunin keskitasolla noin 30-35 minuuttia, kunnes mutakakku näyttää kypsältä, mutta on vielä keskeltä pehmeä.
  5. Koristele hieman jäähtynyt paistos sihtaamalla sen päälle tomusokeria.
  6. Nautiskelimme mustikka-sitruunamutakakun hieman lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Vinkki! Myös tämän kakun maku syvenee ajan kanssa. Laita kakku jääkaappiin ja tarjoile vasta seuraavana päivänä.

Mustikka-Sitruunamutakakku

Ihania heinäkuun viimeisiä hetkiä. Nautitaan!

/Anni


Myös näillä sopii

Herkutella

8 Kommenttia

  1. Tiia sanoo:

    Kuulostaapas kerrassaan herkulliselta kombolta! Kärsiiköhän koostumus, jos jättäisi lemon curdin kokonaan pois ja laittaisi vain vähän enemmän vielä sitruunan kuorta ja mehua?

    1. Tämä on ihanaa! Onnistuu varmasti ilman lemon curdiakin, mutta mielestäni se on kyllä tämän ohjeen taika. Vaikuttaa makuun ja koostumukseen tehden siitä täydellisen <3

  2. Hanna sanoo:

    Onko väliä käyttääkö tuoreita vai pakastemustikoita?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *