Mansikkasorbetti kuplilla
Julistin maanantaina upean synttäriviikon alkaneeksi. Sen jälkeen tuli eteen kasa epäonnea. Tänään onneksi paistoi taas aurinko ja asiat lähtivät rullaamaan. Jee! Juhlat jatkuvat siis.
Olet varmaan myös huomannut, että sivustoni on uudistunut. Tämä on uuden sivun ensimmäinen postaus. Jännittävää kirjoitella ja katsoa samalla miten hommat toimii. Olisin muuten enemmän kuin kiitollinen, jos lähettäisit palautetta uusista sivuista nyt kun kaikki säätäminen on vielä tekeillä. Mikä toimii, mitä jäit kaipaamaan, onko jokin huonommin kuin ennen? Jotain muuta? Kaikki risut ja ruusut ovat arvokkaita.
Juhlin syntymäpäiviäni loppuviikosta ja olen kutsunut studiolleni Kumpulaan muutamia ystäviä. Aion tarjota heille muun muassa tätä ihanaa mansikkasorbettia kuplilla. Täydellisen raikas ja herkullinen syntymäpäiväcocktail on tässä!
Voit käyttää valmista mansikkasorbettia, mutta saatat myös yllättyä miten helppoa sen tekeminen on itse. Kokeile myös ihanaa mansikkavaahtoa, joka syntyy samalla ohjeella. Katso täältä.
Mansikkasorbetti kuplilla
- 250 g kotimaisia mansikoita
- 2 kpl (luomu)kananmunan valkuaista
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl glukoosisiirappia
- Rosé kuohuviiniä
- Ota (kotimaiset) pakastemansikat sulamaan huoneenlämpöön.
- Soseuta vielä kohmeiset mansikat sauvasekoittimella sorbettimaiseksi massaksi. Nosta hetkeksi pakkaseen.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi kulhossa lisäämällä sokeria 1 rkl kerrallaan sekaan.
- Lisää mansikkasose ja siirappi valkuaisvaahdon sekaan ja vatkaa noin 5-8 minuuttia, kunnes vaahto vaalenee ja on todella kuohkeaa.
- Nosta kulho pakkaseen ja anna olla seuraavaan päivään.
- Nosta lasiin yksi pallo sorbettia ja kaada kuohuviini päälle.
- Koristele rosmariinilla.
Aurinkoista loppuviikkoa!
/Anni
Myös näillä sopii
Herkutella
Paistettu Sitruuna-ricottajuustokakku (G)
Monipuolinen Voikreemi
Keväinen Rusettikakku
Banaanivohvelit rahkavaahdolla ja marjoilla