Perinteinen Kääretorttu 30 minuutissa!

Perinteinen Kääretorttu 30 minuutissa!

Kyllä, ihan oikeasti tämä on minun ensimmäinen kääretorttuni! Se on jotenkin ihan uskomatonta, että näin perinteinen ja yksinkertainen herkku on minulta jäänyt leipomatta. Nyt sen kuitenkin tein eli leivoin puolessa tunnissa Isoäidilleni synttärikääretortun ja vielä niillä aineilla mitä kaapista sattui sillä hetkellä löytymään! Kääretorttupohjan tein todella perinteisesti ja tortun sisään kätkin makean tuorejuustokerman kaveriksi kotimaisia omin käsin poimittuja marjoja. Hyvin yksinkertaista, mutta niin ihanan herkullista ja kaunista eikö vain?

Perinteinen Kääretorttu 30 minuutissa!

Millainen on sinun (suosikki) kääretorttusi? Kommentoi postauksen alle, niin valitsen yhden reseptin, jota kokeilen seuraavaksi 🙂


Perinteinen Kääretorttu 30 minuutissa!

Ohje

  • 2 kananmunaa
  • 0,75 dl sokeria
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhoa
  1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi paksuksi vaahdoksi (noin 7-10 min).
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon muutamassa erässä siivilän läpi.
  3. Kääntele taikinaa varovasti nuolimella, niin että jauhot sekoittuvat kunnolla.
  4. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  5. Paista kääretorttupohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 7 minuuttia.
  6. Aseta pöydälle leivinpaperi ja sirottele sen päälle sokeria.
  7. Kumoa kääretorttupohja sokerin päälle ja irroita leivinpaperi heti pohjasta ettei se jää kiinni.
  8. Anna pohjan jäähtyä muutama minuutti ja valmista sillä aikaa täyte.
  9. Levitä suurin osa täytteestä kääretorttupohjalle ja rullaa pohja kevyesti rullalle (jätä sauma alaspäin).
  10. Jätä torttu vetäytymään hetkeksi ja koristele sen jälkeen. Voit esimerkiksi levittää lopun täytteen kääretortun pintaan. Itse myös pursotin osan täytteestä kääretortun päälle.

(Vinkki! Laita märkä paperi tai pyyhe leivinpaperin alle ennen kääretortun rullaamista, näin leivinpaperi pysyy paikallaan rullaamisen ajan ja rullaaminen helpottuu. Aloita täytteen levittäminen hieman alempaa kääretortun yläkulmasta, jotta täyte ei pursua ja saat tortun käärittyä helpommin.)

Täyte

  • 2 dl kermaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g tuorejuustoa
  • vadelmia
  • mustikoita
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi
  2. Lisää sokerit sekä tuorejuusto ja jatka vatkaamista.
  3. Maista täytettä ja lisää tarvittaessa sokeria.
  4. Levitä täyte kääretorttupohjan päälle.
  5. Ripottele marjat lopuksi täytteet päälle.

Koristeeksi

  • mintun lehtiä
  • sokerihelmiä
  • mustikoita ja vadelmia
  1. Koristele valmis kääretorttu pursotuksin, mintunlehdillä, marjoilla ja esimerkiksi sokerihelmillä.

Lisää kääretorttuja löydät täältä.


Myös näillä sopii

Herkutella

19 Kommenttia

  1. Luulen, että resepti on sama, joka on minulla. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinullekkin!

  2. Minna Rönkkö sanoo:

    Minkä kokoinen pelti tuolle taikinalle?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *