Raikas Lime-chilisima
Kaupallinen yhteistyö Dansukker
Itsetehty sima kuuluu vappuun. Raikas Lime-chilisima hurmaa paahteisella maullaan, joka tulee Dansukkerin ruokokidesokerista, chilistä ja limestä! Ruokokidesokeri on aromaattisempaa kuin taloussokeri, mutta miedompaa kuin fariinisokeri. Ruokokidesokerilla siman väri jää myös hieman vaaleammaksi. Tykkään itse käyttää maustetuissa simoissa vaaleampia sokereita, jotta lisätty makumaailma pääse hyvin esille.
Siman teko on muuten älyttömän helppoa! Moni luulee toisin. Katso tänään klo 18.00 AlfaTV:ltä leivontaohjelmani viimeisestä jaksosta kuinka nopeasti oman siman laittaa tekeytymään, minkä verran hiivaa simaan tulee ja mitä muita vinkkejä annamme vieraani Pia Penttalan kanssa vappuun.
Voit myös osallistua lauantaina LEIVONTALIVEEN Instagramissa, jossa opastan siman tekoa ja uunidonitsien leipomista. Vastaan liven aikana kaikkiin teitä askarruttaviin kysymyksiin! Tervetuloa!
Tässä simassa chili polttelee juuri sopivasti huulia ja kieltä! Lime tuo ihanan raikasta fiilistä simaan, johon yleensä käytetään vain sitruunaa. Kaadoin simat vintage kuohuviinilaseihin, jotka on peritty sukulaisilta. Koristelin simalasit kokonaisilla chileillä ja lime-lohkoilla. Niin nättejä eikö vain?
Raikas Lime-chilisima
4 litraa valmista simaa
- 4 litraa vettä
- 500 g Dansukker ruokokidesokeria
- 4 limeä (2 limen kuoriraaste)
- 1 chili
- 1 sitruuna (kuori ja mehu)
- nokare tuorehiivaa
- rusinoita ja Dansukker taloussokeria
- Pese limet kunnolla, purista limen mehu, raasta kuori. Pese chili, poista siemenet ja hienonna.
- Mittaa sokeri, limen mehu ja kuori, chilit sekä kaksi litraa vettä kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri sulaa.
- Pese sitruuna ja raasta sen kuori kulhoon, purista myös mehu kulhoon.
- Kaada päälle lime-chililiemi ja kaada loput vedet kylmänä sekaan.
- Kun seos on jäähtynyt kädenlämpöiseksi lisää sekaan pieni pala hiivaa.
- Sekoita, peittele kelmulla ja jätä tekeytymään huoneenlämpöön.
- Noin 24 tunnin päästä siivilöi sima ja pullota se pulloihin, joiden pohjalla on 1 tl sokeria ja rusina tai kaksi.
- Laita pullot jääkaappiin. Sima on valmista noin 6 päivän päästä, kun rusina nousee pintaan.
- Voit jättää korkit hieman löysiksi tai ilmata korkkeja välillä. Näin varsinkaan lasipullot eivät pääse räjähtelemään jääkaapissa.
- Valmis sima säilyy hyvänä noin viikon.
Vinkki! Sima valmistuu nopeammin huoneenlämmössä, jopa kolmessa vuorokaudessa!
Vinkki! Voit tehdä siman myös taloussokeriin tai fariinisokeriin.
Vinkki! Rusinat voi jättää pois ohjeesta, mutta minusta ne ovat kätevät siitäkin syystä, että huomaat paremmin, koska sima on valmista kun ne nousevat juoman pintaan!
Huomasitko miten upea tuo Home In Garden -kukkakaupan tekemä vappukimppu on? Minusta se on täydellinen! Kaunein vappukimppu, jonka olen koskaan nähnyt. Vinkkaan tässä yhteydessä vielä, että Home In Garden toimittaa veloituksetta kukkakimput pääkaupunkiseudulla myös vapuksi suoraan kotiovelle!
Kurkkasithan jo erikseen ihanien ja niin helppojen churrojen ohjeen edellisestä postauksesta eli täältä?
SEURAAVA LEIVONTALIVE – MANGOSIMA & UUNIDONITSIT
Tulevana lauantaina leivotaan taas yhdessä. Tule laittamaan mun kanssa ihana mangosima aluille! Osallistu Sima- & Donitsi-Liveen Instagramissa ensi lauantaina 25.4. klo 13.00! Lisätiedot löydät IG-profiilini kohokohdista.
Lisää vappuohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Tämä on aivan ihana – täydellisesti omaan makuuni sopiva, kiiiiiitos 🥰🙏👌
Kiitos Kommentistasi 🙂 <3 Itsekin pidin tästä!