|

Kukkaterapiaa & Tulppaanisidontaa

Kukkaterapiaa & Tulppaanisidontaa

Te, jotka seuraatte minua ahkerasti myös Instagramin puolella tiedätte intohimostani kukkiin. En siis epäröinyt hetkeäkään, kun postilaatikkoon kilahti kutsu tulppaanibrunssille. Kaikki mielipuuhani samassa paketissa: hyvää tekeviä herkkuja, rentoa seuraa ja kauniita kukkia. Täydellinen ja inspiraation täyteinen pysähtyminen kiireisen työviikon keskellä teki enemmän kuin hyvää.

Eilen aurinko paistoi Helsingin Punavuoressa kauniisti ikkunoista sisään ja valaisi upeasti katetun brunssipöydän keltaisilla säteillään. Olo oli keväinen ja energinen. Piti välillä nipistää itseään, ettei erehtyisi luulemaan, että eletään jo maaliskuuta.


Kukkaterapiaa & Tulppaanisidontaa

Tulppaanit, kaikissa kevään upeissa väreissä ilahduttivat avarassa tilassa. Pääsimme ihastuttavan Johanna Tuomisen ohjaamana sitomaan spiraalitekniikalla upeat kimput kotiin viemiseksi. Siinä on jotain mielettömän terapeuttista istua alas ja tehdä käsillä. Keskittyä ja luoda itsensä näköinen ”taideteos”. Jos olisi mahdollista kävisin sitomassa kukkakimppuja joka viikko! Pitää varmaan ehdottaa luottokukkakauppiaalleni Marialle, että pääsisinkö hänen seuraksi sitomaan kukkia kerran viikossa. Hih.

Kukkaterapiaa & Kukkasidontaa tulppaaneilla Kukkaterapiaa & Kukkasidontaa tulppaaneilla Kukkaterapiaa & TulppaanisidontaaKukkaterapiaa & Kukkasidontaa tulppaaneilla

Haluaisitko sitoa kotona kauniin tulppaanikimpun?

Lue alta kurssilla oppimani vinkit ja terapisoi itsesi viikonloppua varten!

Kukkaterapiaa & Kukkasidontaa tulppaaneilla

Muutama vinkki tulppaanien sidontaan ja hoitoon

  • Valitse kauniita kotimaisia suosikkitulppaanejasi muutama nippu sekä eukalyptuksen oksia kimppua elävöittämään ja piristämään.
  • Jos tulppaaniessa on paljon lehtiä, voit repiä niitä irti varovasti. Ota myös vihreistä oksista irti kaikki lehdet oksien alaosista, jotta ne eivät jää maljakossa veteen.
  • Sido kimppu yksi tulppaani kerrallaan spiraalimaisesti asettamalla uusi kukka aina limittäin toisen päälle. Lisää vihreitä oksia aina silloin tällöin. Käännä kimppua aina välillä ja jos haluat kimpun olevan rönsyilevä, asettele tulppaaneja hieman eripituisesti kimppuun.
  • Sido kimppu juuttinarulla, jotta se pysyy muodossaan.
  • Muista leikata tulppaaneille uusi leikkuupinta, jotta ne imevät helpommin vettä ja ravinteita maljakossa. Tämä kannattaa tehdä ihan lopuksi kun olet sitonut kimpun. Leikkaa kaikki varret saman mittaisiksi, maljakkoosi sopivan pituisiksi. Vinkki: Mittaa tulppaanien varret maljakkoa vasten ennen leikkaamista saadaksesi haluamasi asetelman mukaisen, oikean pituuden.
  • Täytä maljakko viileällä vedellä. Tulppaanit ovat janoisia. Muista tarkistaa vesi joka päivä, ettei kimppu kuivu! Ja leikata uusi imupinta, jos haluat tulppaanien kestävän mahdollisimman pitkään.

Kukkaterapiaa & Kukkasidontaa tulppaaneilla Kukkaterapiaa & TulppaanisidontaaKukkaterapiaa & Tulppaanisidontaa

Kiitos kutsusta ihastuttavalle tulppaanibrunssille Kauniisti kotimainen ja Asennemedia.

Postauksen Kukkaterapiaa & Tulppaanisidontaa kuvat Sam Jamsen

Upeaa viikonloppua!

♥ Anni


Täältä löydät brunssiherkkuja.

Seuraa herkkujani myös

Instagramissa

Facebookissa

Pinterestissä

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

  1. Kiitos hyvistä vinkeistä tulppaanien sidontaan. Kuvassa kukkia leikataan saksilla. Olen kuullut, että ne kannattaisi leikata mahdollisimman terävällä veitsellä, ettei varren rakenne rikkoudu saksilla puristamalla.

    1. Workshopissa meillä oli opastamassa floristi ja kukkasidontaan suunnitellut terävät kukkasakset ei siis perinteiset sakset 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *