Omena-Kaurapaistos

Omena-Kaurapaistos
Omena-Kaurapaistos

Tässä postauksessa hehkutan kahta asiaa: kotimaisia omenoita ja tätä super monikäyttöistä Brownie-vuokaa. Ensinnäkin omenat ovat nyt kypsiä, enkä ainakaan itse malta olla leipomatta ja keittelemättä niistä kaikkea ihanaa. Tänään vuorossa oli ehdoton suosikkini: Omena-kaurapaistos.

Tein kaurapaistoksen tällä kertaa hieman eri tavalla. Korvasin nimittäin sokerin kokonaan aivan mahtavalla ruokosokerisiirapilla! Tästä tuli aivan ihanaa! Siirappia löytyy hyvin varustelluista ruokakaupoista. Kyseessä on Dansukkerin siirappi ja linkin tuotteeseen löydät alta. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Siirapissa on todella kermaisen toffeinen maku, joka maistuu myös valmiissa paistoksessa.

No sitten tuosta brownie-vuoasta vielä muutama sana. Sain kesäkuussa kyseisen vuoan käyttööni ja olen sen jälkeen tehnyt siinä vaikka mitä: brownieta, marjapiirakkaa, paistoksia, grillivihanneksia, pullaa.. ja nyt tätä ihanaa omena-kaurapaistosta. Vuoka on siitä mahtava, että siinä on tarttumaton pinta ja se on juuri sopivan kokoinen kaikenlaiseen leivontaan!


Omena-Kaurapaistos

Ohje:

  1. Pese omenat ja poista niistä siemenkota.
  2. Lohko omenat kulhoon, lisää siirappi ja sekoita.
  3. Kaada siirappiomenat brownie-vuokaan.
  4. Sulata voi kattilassa, lisää siirappi ja sekoittele hieman.
  5. Mittaa kaikki loput aineet kulhoon ja lisää voisiirrappiseos.
  6. Kaada ja levitä kauraseos omenalohkojen päälle vuokaan.
  7. Paista paistosta uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Omena-Kaurapaistos
Omena-Kaurapaistos
Omena-Kaurapaistos
Omena-Kaurapaistos

Katso lisää Omena-reseptejä täältä.

Seuraa herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa.

Myös näillä sopii

Herkutella

6 Kommenttia

  1. Ilmari sanoo:

    Kukkuu Annille! Laetan jo toesena kesänä sinun resettin mukkaan kaara-omppupaestosta. Tällä kertoo omput on vuan puista tippuneeta raakileeta. Poestin tookan jyrsimät ym. Sokeria, markariinia kerroksiin, piälle rasvinksullaan sekotetut ryynit. Toevottavasti se on syötävee! Ja anteeks Anni, kun tämä ee taennu männä ihan sinun resetin mukkaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *