Helppo Juhannuskakku (G)
Helppo Juhannuskakku (G) on tässä ja tästä ei kakun leipominen helpommaksi muutu. Halutessasi voit käyttää valmista kakkupohjaa ja vielä parempi vinkki on pitää sokerikakkupohjia aina valmiiksi pakastimessa, jolloin tällaisen kakun tekemiseen vierähtää vain hetki.
Me herkuttelimme tällä kakulla jo eilen vanhempieni luona maalla. Veljenpoikani syntymäpäiviä saatiin kerrankin viettää ennen juhannusta, kun juhannusta vietetään totuttua myöhemmin tänä vuonna. Juhannuspoika, oih muistan vieläkin sen kesän ja päivän kun hän syntyi, juhannuspäivänä. Pieni nyytti on nyt jo teini.
Leivoin tämän kakun kakkupohjan syreenisokeriin. Syreenisokeri antoi ihanan hentoisen kukkaisan maun kakkupohjaan. Tein kakkupohjan jo viime viikolla pakastimeen. Eilen aamulla otin sen sulamaan ja iltapäivällä kakkua jo herkuteltiin kahvipöydässä. Kakun väliin viipaloin banaania ja makeaa kotimaista mansikkaa. Oi niin herkullista sekä retroa!
Kermaan sekoitin sitruunarahkaa ja se on siinä. Kermaa en viitsinyt edes alkaa pursotella, levitin sen nuolijalla kakun päälle ja asettelin päälle mansikoita syreeninkukkien kanssa. Niitä löytyi vielä maalta äidin pensaasta muutamia terttuja, vaikka ovatkin kaikki melkein jo kukkineet.
Mennään suoraan ohjeeseen, Onni nimittäin nukkuu ja haluan päästä pakkaamaan. Tänään iltapäivällä ajamme maalle ja rauhoitumme juhannukseksi koko porukka.
Helppo Juhannuskakku (G)
noin 8-10 hlö
Kakkupohja
4 munan sokerikakkupohja korkeaan halkaisijaltaan 20 cm kakkuvuokaan. Käytin kakkupohjaan Instagramin puolella jakaamaani syreenisokeria. Sokerikakkupohjan ohjeen löydät tästä.
- Leivo kakkupohja, jäähdytä ja leikkaa kolmeen kerrokseen.
GLUTEENITON: Leivo kakkupohja gluteenittomiin jauhoihin.
Kostutus
- 1 dl maitoa
- 1 tl vaniljasokeria
- Sekoita keskenään.
Täyte, kuorrute ja koristeet
- 2 banaania
- 500 g mansikoita
- 250 g sitruunarahkaa
- 4 dl vispikermaa
- syreeninkukkia
- Leikkaa banaanit ja puolet mansikoita siivuiksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita rahka sekaan.
- Nosta pohjimmainen pala kakkulautaselle ja kostuta maidolla.
- Asettele mansikat ja banaanit pohjan päälle. Lisää kerros kermarahkaa. Toista sama seuraavaan kerrokseen.
- Kostuta vielä päällimmäinen kerros ja levitä loput kermarahkat koko kakun päälle.
- Asettele loput mansikat ja syreeninkukat (tai esimerkiksi orvokkeja) kakun päälle.
- Tarjoile kakku tai nosta jääkaappiin tekeytymään.
Ihanaa, lämmintä, herkullista juhannusta!
/Anni
Lisää juhannusherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Myös näillä sopii
Herkutella
Vanilja Cupcakes ja DIY kakkuliput
Kinkku-Ananas Pizza
Vadelma-Laskiaispullat (Ve)
Pieni Sokeritehdas