Minikokoiset Runeberginkakut
Oi en vaan pääse yli näistä minikoikoisista kakuista. Päässä on edelleen sata ideaa ja reseptiä mitä tällä loistavalla minikakkupellillä voisi toteuttaa. No yksi resepti kerrallaan. Nyt oli runebergintorttujen aika ja ne leivottiin siis minikokoisten kakkujen muotoon! Runebergin päivää vietetään ensi viikolla 5. helmikuuta.
Kotona huokaistiin ”ai että nämä ovat herkullisia, parempia kuin viime vuoden runeberginkakku” ja kyllähän nämä olivat hyviä, mutta niin oli tuo viime vuotinen kakkukin, käy kurkkaamassa! Syötiin heti 6 kappaletta per nenä. Onneksi avopuoliso vie työpaikalleen osan, niin ei ihan kahdestaan syödä vajaa viittäkymmentä torttua. Niin monta tästä taikinasta nimittäin tulee. Paiston kanssa tulee olla tarkkana ettei tule kuivia torttuja. Kostutukseen itse suosin punssia, mutta testasin tällä kertaa myös alkoholittoman version.
Minkälainen on teidän tämän vuoden Runebergintorttu? Vai suositteko perinteistä?
Minikokoiset Runeberginkakut
Ohje: (48 kpl)
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 iso kananmuna
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl piparimurskaa
- 0,5 dl korppujauhoja
- 0,5 dl mantelijauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl kardemummaa
- 0,5 dl kermaa
- Mittaa voi ja sokeri isoon kulhoon ja vaahdota kuohkeaksi.
- Lisää kananmuna sekaan voimakkaasti vatkaten.
- Mittaa ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään toiseen kulhoon.
- Lisää kuivat aineet vuorotellen kerman kanssa voisokerivaahtoon.
- Voitele minikakkupelti tai käytä vuokasprayta.
- Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikina pellin koloihin.
- Paista torttukakkuja 175 asteisen uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia.
- Kokeile kypsyys puutikulla, uuneissa on eroja!
- Jäähdytä minikokoiset runeberginkakut ritilän päällä.
- 6 rkl omenamehua
- 1 tippa manteliaromia
- 1 rkl sokeria
Tai - 4 rkl vettä
- 2 rkl punssia
- 1 rkl sokeria
- Sekoita kaikki aineet keskenään ja sivele sudilla kostuketta jäähtyneiden torttujen päälle.
- Laita tortut lepäämään ja maustumaan jääkaappiin ainakin tunniksi.
Vinkki! Jos tykkäät kosteammasta tortusta, niin tee kostuketta lisää.
Koristelu:
- 1 dl vadelmahilloa
- 1 dl tomusokeria
- 2-3 tl sitruunamehua
- pinkki tomuväri
- Valmista sokerikuorrute sekoittamalla tomusokeri, väri (ripaus) ja sitruunamehu.
- Kun seos on tarpeeksi kiinteää laita se pursotinpussiin, leikkaa pussin suulle pienen pieni reikä ja pursota kuorrutetta pienien kakkujen päälle.
- Laita vadelmahillo myös pursotinpussiin ja pursota vadelmahillo lopuksi kakkujen päälle.
Vinkki! Voit myös dippailla minikakkuja hilloon!
Saako manteliaromia ostettua ruokakaupoista?
Hei, manteliaromia pitäisi kyllä löytyä isoimmista ruokakaupoista 🙂
kyllä ihan normikaupasta.
Siis ihan mahtava idea! 😀 Itse meinasin tehdä runebergin donitseja jos vaan ehdin, mutta nämäkin ovat kyllä aivan ihania 🙂
Kiitos 🙂 mä oon niin innoissani edelleen tuosta minikakkuvuoasta, että pitää kokeilla kaikkea silllä. Näistä tuli ylihyviä ja voi syödä monta, kun ovat niin pieniä!
Kaikki mini on vaan niin ihanaa! Mä oon tehny esim. minijuustokakkuja, ihan suupalan kokoisia.
Juuri niin – pieni on kaunista ja mini herkullista. Minijuustokakut ovat minulla listalla 🙂 Mukavaa viikonloppua!
Nämä on niin söpöjä! 😀 Kun syö monta pientä, niin sehän ei haittaa, eihän? 😀
Osuit juurikin idean ytimeen 😀 Näitä saa syödä monta! Kiitos <3
Suloisen näköisiä! Yritin tehdä näitä gluteenittomina, mutta valitettavasti eivät onnistuneet, tuli koostumukseltaan ihan sahanpurua (hyvänmakuista tosin 🙂 vaikka jauhoissa oli psylliumia.
Linkki minivuokaan ei toimi enää, joten en voinut tarkistaa vuokiesi tilavuutta, omani taisi olla tuplakokoinen, koska taikinaa riitti vain pariinkymmeneen vuoankoloon 🙂
Linkki ei toimi, koska verkkokauppani, johon se aikoinaan vei on suljettu viime vuonna.
Minikakut kuivuvat helposti, jos niitä paistaa liikaa. Myös jauhojen valinta vaikuttaa gluteenittoman leivonnaisen koostumukseen. Itse teen usein sekoituksen useammasta jauhosta.
Pitäisikö tuo rommi-vesi kiehauttaa?
Hei,
Mikä rommi-vesi? 🙂