Sitruuna-Tuorejuusto Macarons
Mmmm mmmm mmmm macarons! Onnistuin tällä kertaa vasta toisella kertaa. Ensimmäiselle marenkimassalle kävi jotain outoa ja macaronit eivät kohonneet uunissa ollenkaan. No tekevälle sattuu ja virheistä oppii. Nämä ihanat kirpeän makeat macaronit pääsivät kuitenkin tyttöjen illanistujaisiin, koska en lannistunut ja leivoin uuden erän hyvien yöunien jälkeen. Mikä onni olikaan nähdä täydellisten macaronien kypsyminen uunissa. Hypin tasajalkaa keittiössä. Macaronien tekemisessä on tärkeää, että kaikki taikinan mittasuhteet ovat tasapainossa ja myös se, että taikinaa on käsitelty oikein ennen paistoa.
20 macaronia
- 1,75 dl mantelijauhoa
- 2,5 dl tomusokeria
- 2 isoa valkuaista
- 2 rkl hienosokeria
- tippa sitruuna-aromia
- keltaista elintarvikeväriä
Täyte:
- 1 dl maustamatonta tuorejuustoa
- 20 g huoneenlämpöistä voita
- 1 dl tomusokeria
- 1 tl sitruunamehua
- puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
- Sekoita mantelijauhot ja tomusokeri monitoimikoneessa sekaisin. Siivilöi seos niin että suurimmat mantelipalat jäävät siivilään. Lisää mantelijauhoja, jos näyttää siltä, että suurta murua on niin paljon, että se voisi vaikuttaa taikinan koostumukseen.
- Vatkaa valkuaiset, jotka olet rikkonut kulhoon ajoissa (ainakin 30 min ennen vatkausta) kovaksi vaahdoksi.
- Lisää hienosokeri muutamassa erässä vaahtoon samalla vatkaten. Värjää ja mausta vaahto ja vatkaa tasaiseksi.
- Lisää siivilöity jauhoseos kahdessa tai kolmessa erässä vaahtoon varovasti nuolimella käännellen ja leikaten. Jatka kääntelyä ja leikkaamista kunnes taikina on kiiltävää ja valuu tasaisesti nuolimesta jättäen kuvion taikinan pintaan noin 30 sekunniksi.
- Asettele leivinpaperit 2-3 pellille riippuen minkä kokoisia macaroneja teet. Kaada taikina pursotinpussiin, jossa on noin 1 cm pyöreä pää. Pursota nokareita leivinpaperille tasaisin välein.
- Kopauta peltiä työtasoon ilmakuplien rikkomiseksi ja röpelöjalan muodostumiseksi.
- Anna nokareiden olla huoneen lämmössä ainakin 30 min, kunnes pinta on koskettaessa kovettunut. Paista uunin keskitasolla 150 asteessa noin 15 minuuttia. Tarkkaile väriä ja nosta uunista jos macaronit saavat liikaa väriä. Tällöin uuni on liian kuuma. Valmis macaroni on kova päältä eikä hylly uunista nostettaessa.
- Valmista täyte vatkaamalla kaikki aineet kuohkeaksi massaksi. Levitä täytettä veitsellä yhdelle marengille ja aseta toinen päälle.
Tarkempia ohjeita ja vinkkejä macaronien tekoon löytät tästä.
Ah! Saat kyllä opettaa mulle näitten tekemisen. Oon 2 kertaa kokeillut ja ihan lituskoja tulee.. hyviä kylläkin, mut ei tosiaankaan noin nättejä kun nämä <3
Kiitos Hertta 🙂 Niin kuin mainitsin ylempänä niin tällä kertaa ei mullakaan eka erä onnistunut. Macaronit on helppoja ja vaikeita tehdä samaa aikaa. Pitää olla tarkka määrissä ja taikinan koostumuksessa ja se vielä että kaikista tulisi saman kokoisia ja näköisiä.. vaiheita ei kuitenkaan ole montaa.. Harjotellaan vaan joku päivä!
Jipje 🙂
Jos halutaan olla ihan tarkkoja määrissä kannattaisi käyttää mittoina grammoja. Niinhän ammattilaiset tekee.
Macaronsit on nyt niin joka paikassa että täytynee kokeilla. Ei se voi olla niin vaikeaa, eihän 😇
Selasitko muita macaron- ohjeitani? Minulta löytyy ohje myös grammoissa. Makuasia miten tekee, itse en ole ammattilainen eikä ole moni blogin lukiajaan 🙂 Molemmilla ohjeilla on mahdollisuus onnistua. Itse aloitin macaron-leivosten leipomisen tällä helpolla ranskalaisella ohjeella ja myöhemmin siirryin italilaiseen, joka tehdään grammoina:
https://stg.anninuunissa.fi/taydellinen-macaron-resepti-nain-onnistut/