Paahdetulla voilla maustettu Mantelikakku

Paahdetulla voilla maustettu MantelikakkuPaahdetulla voilla maustettu Mantelikakku



Voisiko tällä kakulla aloittaa jopa joulufiilistelyn näin marraskuun ensimmäisenä päivänä? Olen leiponut aika vähän kuivakakkuja, mutta tänä vuonna meinasin tehdä poikkeuksen. Varsinkin kun minulla on nyt tämä ihana klassinen kakkuvuoka käytössä, jolla kakuista tulee isoja, kauniita ja meheviä!

Tämän kakun idean bongasin vuosi sitten New Yorkista, jossa lueskelin ”Fall Baking” ohjeita. Muistin ihanan paahdetulla voilla maustetun pähkinäisen kahvikakun ja lähdin sitä tavoittelemaan. Tässä ohjeella voit korvata mantelit lempipähkinöilläsi. Itse pidän mantelista ja siksi ne valikoituivat taikinaan tällä kertaa!

Mielestäni tämä kakku on täydellinen iltapäiväkahvin kaveri tai lahja ystävälle esimerkiksi jouluna?


Paahdetulla voilla maustettu Mantelikakku

Ohje:

  • 250 g voita
  • 4 dl mantelirouhetta
  • 3 dl fariinisokeria
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vehnäjauhoja
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 tl soodaa
  • 1.5 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 3 kananmunaa
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 3.5 dl luonnonjogurttia
  1. Mittaa voi kattilaan ja sulata se. Pienennä tehoa ja annan voin porista noin 10 minuuttia keskilämmöllä. Voi paahtuu ja muuttuu tummemmaksi – silloin se on valmista. Varo polttamasta voita! Siirrä voi kulhoon ja anna jäähtyä ja jähmettyä pakkasessa 30 minuuttia.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota klassinen kuivakakkuvuoka. Sekoita sokerit keskenään kulhossa – aseta sivuun. Mittaa jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola isoon kulhoon – aseta sivuun.
  3. Ota voi pakastimesta ja sekoita kunnolla. Valmista täyte: sekoita kulhossa 3 rkl paahdettua voita.   2 dl mantelirouhetta, 1, 5 dl sokeriseosta ja 2 teelusikallista jauhoja. Aseta sivuun.
  4. Laita loput voista monitoimikoneeseen ja vatkaa 30 sekuntia keskiteholla, lisää sokeriseos ja vatkaa tasaiseiseksi. Lisää kanamunat yksi kerrallaan – aina kunnolla sekaisin vatkaamalla. Lisää myös vanilja-aromi. Lopuksi lisää vuorotellen jauhoseosta ja jogurttia, kunnes taikina on tasaista. Kääntele joukkoon loput mantelirouheesta.
  5. Laita taikinaa ja täytettä vuorotellen kakkuvuokaan, niin että kakun pinnalle tulee vielä yksi kerros täytettä. Paista kakkua 50 minuuttia uunin keskitasolla. Tarkasta kypsyys puutikulla! Anna olla vuoassa noin 10 minuuttia ja jäähdytä kakku sen jälkeen esimerkiksi ritilällä.

Kahvikuorrute:

  • 3 rkl kahvia
  • 2.5 dl tomusokeria
  1. Sekoita kahvi ja tomusokeri keskenään ja kaada jäähtyneen kakun päälle ennen tarjoilua.

Vinkki! Lisää tomusokeria, jos kuorrute vaikuttaa liian juoksevalta. 

Paahdetulla voilla maustettu Mantelikakku

 

Laadukas ja edullinen klassinen kakkuvuoka joulukakkujen leivontaan verkkokaupastani:

www.anninuunissa.com

Myös näillä sopii

Herkutella

16 Kommenttia

  1. Emma sanoo:

    Hei. Kakku vaikuttaa oikein lupaavalta. En vai pidän kovin kuivista kakuista. Onko tämä sellainen vai ihanan mehevä, hieman kostea kakku? Kiitos!!

    1. Hei, ei ole kuivakakkua vaan kahvikakkuja 🙂 Täytyykin korjata tuonne tekstiin tämän vanhan postauksen osalta. Kahvikakkujen mehevyyteen ja kuivuuteen vaikuttaa aina paistoaika, joka on joka uunissa hiukan erilainen. Seuraa paistoa ja ota kakku uunista heti kun se näyttää kypsältä ja tikkuun ei jää taikinaa.

      Suosittelen myös lämpimästi tätä ohjetta:

      https://stg.anninuunissa.fi/kuivakakkujen-kuningatar-ihannekakku/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *