Mahtava Ihana Ravintolapäivä

Wau! Vuoden kolmas Ravintolapäivä onnistui loistavasti. Ihanan kesäinen sää helli ravintoloitsijoita sekä asiakkaita. Ravintoloitsijoina meille kuuma sää toi haasteita kuppikakkujen ja juotavien säilyttämiseen, mutta taas kerran hyvällä suunnittelulla ne voitettiin!

Meille ja kuppikakkukahvilallemme Cupcakes by Annin Uunissa Ravintolapäivä oli tähän astisista kaikista menestynein. Haluan tarjota tuoreita leivonnaisia ja minulle myös leivonnaisen laadukas ulkonäkö on tärkeää. Tällä kertaa kakut myytiin loppuun alle kahdessa tunnissa ja jouduimme sulkemaan ravintolamme ennen aikojaan. Osa asiakkaista jäi siis ilman kakkuja. Leipoisin enemmän, mutta olen todennut, että yksin kotikeittiössä aamupäiväksi leivottavan ja koristeltavan 300 kuppikakun satsi on tähän asti suurin määrä, johon pystyn yhdellä kerralla. Täytyy hankkia toinen uuni sekä kaksi lisäkättä avuksi. Niin ja enemmän laskutilaa 😉

 Somessa ja ystäviemme kesken heräsi keskustelua Ravintolapäivän tarjoilujen hinnoista ja päivän tuloksesta. Monet ovat sitä mieltä, että hintoja voisi nostaa. Päivän ajaksi avattavan ravintolan tulos myös mietityttää tai siis se onko tulosta tarpeeksi työmäärään nähden. Tähän olen itse todennut poikkeuksetta, että Ravintolapäivän tarkoituksena ei ole tehdä tulosta, vaan tuoda iloa ja yhteisöllisyyttä ihmisten keskuuteen. Mielestäni juuri tämä seikka tekee Ravintolapäivästä niin suositun ja mahtavan. Lainaan tähän vielä Ravintolapäivän perustajaa Timo Santalaa, joka muistuttaa meitä Ravintolapäivän tarkoituksesta.

”Ravintolapäivän
tarkoitus on luoda ja jakaa ainutlaatuisia ruokaelämyksiä muiden
ihmisten kanssa. Me toivottais, että Ravintolapäivää ei tarvitse käyttää
minkään kolmannen tahon markkinointiin, ei minkään tuotteen tai brändin
markkinointiin, ei uskonnollisen aatteen eteenpäin viemiseen tai
politiikan tekemiseen, vaan että meillä yhden päivän ajan vois olla
mahdollisuus pitää hauskaa yhdessä ja täysi tulosvapaus siitä mitä me
joudutaan kaikkina muina päivinä tekemään. Meillä on mahdollisuus tässä
yhteiselle kansanjuhlalle ja olisi sääli, jos se joudutaan
kaupallistamaan tai politisoimaan, eikä voida nauttia siitä pelkästään
hyvän ruuan, yhdessäolon ja toisiin ihmisiin tutustumisen juhlana”

Haluan kiittää ystäviä ja perhettä, jotka osallistuivat käytännön järjestelyihin. Lisäksi kiitän taas Arlaa, joka lähti toisen kerran sponsoroimaan meidän kahvilaa toimittamalla kylmälaukullisen tarvikkeita suoraan työpaikalleni perjantai-aamuna! Kaikista eniten kiitän kuitenkin kaikkia ihania asiakkaitamme, jotka olivat jälleen kerran mahdottoman iloisia ja positiivisia. Kehuivat kuppikakkuja ja lupasivat tulla uudestaankin. Nähdään siis marraskuussa 21.11.2015!

Myös näillä sopii

Herkutella

6 Kommenttia

  1. En kyllä yhtään ihmettele, että cupcaket meni kaupaksi, sen verran näteiltä näyttivät 🙂 Varmasti oli muutenkin mukava kokemus. Olisi kyllä tehnyt mieli tulla käymään, mutta välimatkaa on vaan pikkaisen liikaa täältä pohjanmaalta.

    1. Kiitoksia 🙂 Nämä ravintolapäivät ovat kyllä mukavia. Tällä kertaa päästiin myös itse nauttimaan huvista, kun 600 metriä omasta kodistamme perhe piti hodariravintolaa. Näkyykö siellä Pohjanmaalla tämä Ravintolapäivä ollenkaan?

  2. Anonyymi sanoo:

    Ihania kuppikakkuja Anni! Meinattiin syödä BigDoginkin kakut..;)

  3. Mukava kuulla, että teilläkin oli onnistunut Ravintolapäivä :). Ilma oli niin upea, että ihmisiä riitti varmaan joka puolelle.Oikein herkullisen ja kauniin näköisiä kuppikakkuja olit taas tehnyt tarjolle. Minä olen samaa mieltä, että Ravintolapäivän idea ei todellakaan ole voiton teko, vaan itsensä toteuttamista lempiharrastuksen parissa ja hyvän mielen saanti positiivisesta palautteesta. Ja kun kotikeittiössä leipoo, niin rajallinenhan se määrä on, mitä pystyy tekemään. Minulla tosin on ekstra jääkaappi, jonka hankin vanhemman poikani yo-juhliin jokusen vuosi sitten. Kylmäsäilytystilaakaan kun ei ole koskaan liikaa Ravintolapäivän tienoilla ;).

    1. Oi vau minkä näköistä teilläkin on ollut! Täytyy taas myöntää, että on hieman harmi kun ravintoloitsijana ei itse pääse herkuttelemaan, esimerkiksi sinun kahvilaan 😉 Hienoa kuulla, että olet itse myös sitä mieltä, että ravintolapäivänä tunnelma esittää pääosaa. Heti kun mulla on isompi asunto niin hankin tuon toisen jääkaapin 🙂 Ihanaa viikkoa sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *