M&M Cookie Pie – Keksipiirakka
Jotenkin nyt on vaan ihan täydellinen hetki jättimäiselle keksipiirakalle. Pieni lomalta paluun haikeus vaivaa nimittäin. Sateessa ja pimeydessä juuri tällainen lohtuherkku on ihan parasta!
Mulla on lojunut kaappien pohjalla M&M rakeita jo liian pitkään ja nyt oli aika keksiä niille joku parempi paikka kuin kaapin pohja. Meillä on siis usein kaapeissa leivontaan soveltuvia herkkuja (joita tuon esim. matkoilta) ja ne säilyvät siellä pitkäänkin, ilman että niihin kosketaan. Joku joskus ihmetteli tätä, kuulemma heillä herkut häviävät kaapista heti, joten niitä ei sinne osteta. Itse olen jo tottunut lapsena siihen, että makeaa ja herkkuja oli lähellä, mutta niille on oikea herkutteluhetki – se ei ollut joka päivä. Äiti haki Fazerin tehtaanmyymälästä makeisia isoon kaappiin, jossa niitä oli aina – syntymäpäiviä ja muita spesiaalitilanteita varten. Myönnän kyllä, että joskus kävin kaapilla salaa. Kuitenkin makeisten läheisyys opetti sen, että samalla tavalla kuin muu ruoka, ne eivät kuulu jokaiseen arkipäivään.
Eksyin hieman muistelemaan eli palataan tähän ihanaan M&M Cookie Pie – Keksipiirakka -reseptiin. Jos pidät tahmeista cookieista, niin tulet pitämään myös tästä rapean tahmeasta keksipiirakasta, jonka valmistus on todella helppoa sekä nopeaa! Teet siis tavallisen keksitaikinan ilman turhaa vatkaamista ja kaikki onnistuu yhdessä kulhossa. Sulata voi, lisää muna, sokerit ja jauhot sekä suklaat ja olet jo melkein valmis! Voit käytännössä käyttää tähän piirakkaan mitä tahansa suklaakarkkeja sinulta kaapista löytyy. Tätä piirakkaa voi siis sanoa myös hävikkiherkuksi. Tämän herkun voi tehdä hetkessä makeanhimon yllättäessä ja se on kyllä hiukan vaarallista.
M&M Cookie Pie – Keksipiirakka
Ohje
- 100 voita
- 1 iso kananmuna
- 2.5 dl ruokosokeria (tai muu tumma sokeri)
- 1 rkl vanilja-aromia
- 3.5 dl vehnäjauhoja
- ripaus suolaa
- 50 g suklaata rouheena
- 1 dl M&M rakeita
- Lämmitä uuni 175 asteeseen ja rouhi tumma suklaa valmiiksi.
- Voitele noin 20-24 cm piirakkavuoka valmiiksi.
- Sulata voi ja jätä jäähtymään. Lisää kananmuna vispaten sekaan kun voisula on kokonaan jäähtynyt.
- Lisää myös sokeri ja vanilja-aromi.
- Sekoita suola jauhoihin ja lisää jauhoja vähitellen taikinaan, kunnes se on tasaista. Älä sekoita liikaa!
- Kääntele taikinaan suklaahiput ja M&M rakeet (jätä muutama rae sivuun).
- Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja painele loput M&M rakeet piirakan päälle.
- Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes taikinaa ei jää enää tikkuun kokeiltaessa.
- Anna keksipiirakan jäähtyä ainakin puoli tuntia ennen sen leikkaamista.
Vinkki! Keskipiirakka on rapeaa reunoilta ja pehmeän sitkeää keskeltä. Jos haluat kokonaan rapean piirakan, lisää paistoaikaa.
Ihastuttavaa viikkoa!
♥ Anni
Oi nam! Kerrothan, miten tän saisi tehtyä kananmunattomana.
Hei Anna, en ole testannut cookietaikinaa munattomana, joten en osaa sanoa miten käy jos jätät munat pois taikinasta. Yleensä annan ohjeen korvata munat hedelmäsoseella 0.5-1 dl per muna esimerkiksi omena- tai banaanisosetta. Näissä kekseissä se voi kuitenkin muuttaa koostumusta, makua ja sitkoa.
Tämä menee pojan synttäreille😋
Tämä onkin loistava tarjottava juuri lapsille <3
Voiko ruokosokerin sijasta laittaa perus sokeria?
Sokerit voi aina korvata toisella sokerilla. Tässä ohjeessa käytin ruokosokeria, koska siitä tulee ihanan kinuskinen maku ja tumma väri leivonnaiseen.
Kumpi on parempi paikka säilyttää, huoneenlämmössä vai jääkaapissa? Koska kaikkea ei voi saman päivän aikana tehdä 😁
Itse olen säilyttänyt ihan huoneen lämmössä tämän hyvin peiteltynä 🙂
Hei, huippu ohje! Tekisin tätä lapseni synttäreille etukäteen, 4 päivää aiemmin. Onnistuuko pakastaminen vai säilyykö huoneenlämmössä sen 4 päivää, jos leikkaa palasia lasipurkkiin? Vai suositteletko kokonaisena säilyttämistä. 🤗 Kiitos!
Hei, tämä säilyy samalla tavalla kuin muutkin keksit. Säilyttäisin itse kokonaisena huoneenlämmössä 🙂
Pakastamisesta lisää täällä:
https://stg.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/
Tällä hetkellä odotan uunista jo toista kertaa tätä samaista piirakkaa! Todella hyvä resepti!
Mahtavaa 🙂 kiitos kommentista!
Moi! Onko suklaarouhe pakollista??
Ei tietenkään 🙂 voit halutessa jättää sen pois. Myös leivonnassa voi soveltaa kunhan kyse ei ole jauhoista, munista ja paistoajoista 😉
Heippa.
Ohje on kovin herkullinen! Ainoa pieni ongelma minulla on se että taikinasta tulee kovin kuiva valmistaessa mutta en huomaa tekeväni mitään väärin.
Meillä kaikilla on vähän erilainen mittakäsi – vähennä hieman jauhoja, jos tulisi parempi 🙂