Mehukas Korvapuustivuoka (Ve)
Tänään on korvapuustipäivä ja se jos mikä on hyvä syy joko leipoa tai herkutella meille monelle niin rakkailla korvapuusteilla. Koska itse vietän korvapuustipäivää joka vuosi, niin lainaan itseäni edellisistä postauksista:
”Korvapuustipäivä on lainattu Ruotsin Kanelbullen Dags -päivästä, jota on vietetty Ruotsissa jo vuodesta 1999. Kun asuin Tukholmassa työnantajamme tarjosi kanelipullat jokaiselle työntekijälle aina kanelipullapäivänä heti aamusta. Ihanaa luksusta ja odotimme pullia jo edellisenä päivänä. Miten sinä voit viettää kanelipullapäivää? Tietenkin leipomalla ja syömällä korvapuusteja eli kanelipullia! Tiesitkö muuten, että tuntemamme korvapuustin resepti on kehitetty vuonna 1920 ja se täyttää ensi vuonna 100-vuotta? ”
Jos sinäkin rakastat korvapuusteja, rakastut myös tähän amerikkalaiseen ohjeeseen, jossa kanelikierrepullat leivotaan vuokaan. Tuoreiden pullien päälle kaadetaan vielä ihastuttava kuorrute, jossa maistuu sekä vanilja että tuorejuusto. Pullat on helppo repiä irti toisistaan kypsinä ja voih, kuinka meheviä ne ovatkaan.
Ohje on keväällä ilmestyneestä kirjastani Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuoden aikaan. Halusin jakaa ohjeen Mehukas Korvapuustivuoka teille myös tällä blogin puolella ja vinkata, että kirjasta löytyy paljon muitakin herkullisia ohjeita, jotka lämmittävät syksyn kylmiä ja pimeitä päiviä. Joulu on vasta tuloillaan ja kirjan jouluosuudessa leivotaan syötävistä lahjoista maustekakkuihin kaikkea ihanaa!
Mehukas Korvapuustivuoka (Ve)
Noin 8–10 pullaa
Pullataikina (ks. vinkit vegaaniseen pullaan alempaa)
- 25 g tuorehiivaa
- 2,5 dl maitoa
- 1 dl sokeria
- 0,5 tl suolaa
- 1 tl vanilja-aromia tai vaniljasokeria
- noin 7–8 dl vehnäjauhoja
- 75 g voita
- (1 kananmuna voiteluun)
Vinkki! Lisää taikinaan halutessasi kardemummaa.
Täyte
- 100 g voita
- kanelia
- 1 dl sokeria (tummaa)
- Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Ota voi huoneenlämpöön.
- Sekoita sokeri, suola ja vanilja maitoon.
- Lisää jauhoja noin 3 dl puoli dl kerrallaan esimerkiksi puuhaarukalla koko ajan sekoittaen.
- Lisää loput jauhot 1 dl kerrallaan ja alusta käsin tai monitoimikoneella taikinaa usean minuutin ajan.
- Lisää huoneenlämpöinen voi vaivaamisen loppuvaiheessa.
- Taikina on valmista, kun se irtoaa sormista ja kulhon reunoista ja on kimmoisaa.
- Anna taikinan kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa (esimerkiksi mikrossa) noin tunti.
- Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois ja kauli taikinasta ohut iso levy jauhotetulla alustalla.
- Leikkaa sopivan kokoinen leivinpaperi uunivuoan pohjalle ja voitele vuoan reunat.
- Levitä huoneenlämpöinen voi nuolijalla tasaisesti taikinalevylle ja ripottele päälle kaneli ja sokeri.
- Pyöritä taikinalevy rullalle kapeammasta päästä ja leikkaa rulla paloiksi. Saat noin 8–10 pullaa.
- Nosta pullat vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Kooltaan 28 x 18 cm vuokaan mahtuu täydellisesti 9–12 pullaa aina kolme vierekkäin.
- Anna pullien kohota vielä noin 30 minuuttia liinan alla.
- Laita uuni kuumenemaan 185 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
Vaniljakuorrute tuorejuustolla
- 2 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 0,5 dl maitoa
- 2 rkl voita
- 2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
- Vispaa tomusokeri, vaniljasokeri ja maito tasaiseksi.
- Sulata voi kattilassa tai mikrossa ja vispaa se seokseen.
- Vispaa lopuksi sekaan tuorejuusto 1 rkl kerrallaan.
- Kaada kuorrute jäähtyneiden mutta hieman lämpimien pullien päälle.
TEE VEGAANINEN PULLA NÄIN: Käytä pullataikinassa kauramaitoa ja maidotonta margariinia. Voitele pullat kananmunan sijaan kahvilla tai kauramaidolla. Kuorrutteen voit tehdä kauramaidosta, tomusokerista, margariinista ja kauratuorejuustosta.
Vinkki! Kananmunaton taikina tekee pullista ihanan pehmoisia ja kuohkeita!
Herkullista korvapuustipäivää ja aurinkoista viikonloppua!
♥ Anni
Myös näillä sopii
Herkutella
Uunijuusto ja pizzatikut
Passionruudut
Leivontabloggaajailta LBI2016
Mehevä Uuniomenajuustokakku Kauramurulla