Laskiaispulla-Hodari eli Hotdog
Noniin – eilen aamulla en malttanut odottaa enää. Oli tullut kuolattua tarpeeksi perinteisiä laskiaispullia sekä suosittuja fuusio-laskiaispullia somesta. Pidin oikein kirjaa tänä vuonna, että mitä kaikkia sitä on tullut nähtyä: prinsessakakku-laskiaispulla, muffinssilaskiaispulla, sokerikakkulaskiaispulla, peltipulla-laskiaispulla… Suurin osa näistä trendeistä tulee naapurista eli Ruotsista ja siellä tuo Princess Tårta Semla taitaa olla tämän vuoden juttu. Ensi viikolla lähden Tukholmaan ihan paikan päälle ihastelemaan Semla-hulluuttaa. Tukholman leipomoiden semloista tulossa siis lisää juttua vielä – pysykää kuulolla.
Halusin myös itse kokeilla jotain uutta. Minulla on yksi kriteeri: laskiaispullan täytyy olla tehty pullataikinasta ja sisällä kerma + hillo. Vain muoto siis saa fuusioitua uudestaan! Syntyi hotdog eli hodari, jonka sisällä on se perinteinen hillo ja kerma! Pullataikinan tein kuivahiivaan ja kohotin uunissa – ai että muuten tuli kuohkea ja pehmeä taikina!
Katso myös viime vuosien hauskat muodot:
Laskiaispullakakku
Laskiaispullawrapit
Laskiaispulla-Hodari eli Hotdog
Pullataikina: (8 hodaria)
- 2,5 dl kevytmaitoa (laktoositon)
- 11 g kuivahiivaa
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 1 tl kardemummaa
- 0,5 tl suolaa
- noin 6-7 dl vehnäjauhoja
- 75 g voita (laktoositon)
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi 42 asteiseksi.
- Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää maidon joukkoon.
- Lisää huoneenlämpöinen kananmuna ja vatkaa kevyesti vispilällä.
- Lisää sokeri, suola ja kardemumma vispaten.
- Lisää jauhoja vähän kerrallaan koko ajan taikinaa alustaen noin 2-4 minuuttia.
- Lisää huoneenlämpöinen voi vaivaamisen loppuvaiheessa ja jatka vaivaamista.
- Kun taikina irtoaa sormista, kulhon reunoista ja on kimmoisaa se on valmista.
- Anna taikinan kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin 60-90 minuuttia (esim. uunissa).
- Nosta taikina jauhoitetulle alustalle ja vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois.
- Pyöritä taikinasta pötkö ja ota siitä raapalla ”pullia” noin 8 kappaletta.
- Pyörittele pullat pitkulaisen muotoisiksi ”hodari” pulliksi.
- Anna pullahodareiden kohota liinan alla vielä 30 minuuttia
- Voitele pullat kananmunalla ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
- Laita ritilälle jäähtymään ja halkaise leipäveitsellä.
- Täytä kokonaan jäähtyneet hodarit kermalla ja hillolla.
Lisäksi:
- 3 dl vispikermaa
- n. 1 dl vadelmahilloa
- (mantelimassaa)
- Vispaa kerma kovaksi vaahdoksi.
- Lusikoi tai pursota vadelmahilloa laskiaispulla hodareiden väliin.
- Pursota kerma hillon päälle Ruffle 1 röyhelötyllalla.
Vinkki! Jos rakastat mantelimassaa, niin laita sitä myös ihmeessä laskiaspulla-hotdogin väliin!
Viime vuonna kuolasin wrappeja ja enpä olisi osannut tällaista versiotakaan ajatella. Näyttää kyllä enemmän kuin hyvältä! Tuo prinsessatorttulaskiaispulla (kamala sanahirviö XD) vaikutti äärimmäisen hyvältä ja hauskalta idealta myös 😀
Hihi ne wrapit oli myös hyviä 😛 on varmaan pakko maistaa tuota sanahirviö Prinsessakakku-Semlaa ruotsalaisittain 😉 ensi viikolla Tukholmassa. Jos näin käy niin nappaan kuvan. Hauska olisi nähdä päädytkö johonkin fuusio-pullaan tänä vuonna 🙂
Ihan mahtava idea! 😀 Hillo ja kerma on se juttu..<3
Kiitos Roosa. Hilloa ja kermaa = tässä muuten koko matkalla kun pulla on pitkulainen 😉
Meillä ei katsota vuodenaikaa, koska voi laskiaispullia tehdä. Viimeksi tehtiin joulukuussa :). Mulle opetettiin lapsena kovertamaan laskiaispulla! Kermavaahtoon murustetaan pullan sisälmykset ja sekoitetaan massaksi, jolla pulla täytetään (pohjalle eka hilloa). Päälle päin ei edes näytä laskiaispuollalta. Tämä pulla ei pursua, ellei halua laittaa täytettä niin paljon, että se pilkottaa hatun alta. Kaupan/leipomon pursuvat pullat ei maistu lainkaan yhtä hyvälle.
Minunkin mielestäni laskiaispullaa voi syödä minä vuodenaikana tahansa – mutta sesonkina vielä enemmän! Ihana tarina lapsuudestasi. Täytyy joskus koittaa tuota kovertamista. Kaupan pullat eivät maistu meillekään. Täytyy olla itsetehtyjä ja tuoreita 🙂 Muuten myös Ruotsissa laskiaispullaa saa leipomoista läpi talven eikä se suinkaan ole muutaman viikon sesonkiherkku siellä.
Aivan ihana versio laskiaispullista. Ehdottomasti oltava pullataikinasta valmistettu, hillo(kin) menee, mutta se manteli on mun juttu. Kävin viikko sitten Tukholmassa ja Magnus Johansson Bageri & Konditorissa maistelemassa heidän laskiaispullia. Siellä oli myös hampurilaislaskiaispullia, aika mahtavan näköisiä, mutta pitäydyin perinteisessä. Siellä oli täytevaihtoehtona myös vanilja, joka oli lasten mieleen.
Kiitos Sari! Me jakaudutaan kyllä ehdottomasti kahtia: hillo- ja mantelityypit 😉 Kiva kun annoit Tukholma -vinkin 🙂 Vanilja kuulostaa ihanalta, katsotaan päädynkö kuitenkin perinteiseen!
Hauska idea! Mein lapset oisivat taatusti ihan innoissaan tällaisista 🙂
Kiitos 🙂 Meillä mies oli ihan innoissaan tästä muodosta! Minusta kiva oli se kun hilloa, kermaa ja pullaa sai suuhun samaan aikaan ja kaikkea yhtä paljon!
Näyttää herkulle :-)Mikä ero on noilla tyllilla Ruflle 1 ja ruffle 2? Olen himoinnut sellaista vaan en osaa päättää kumpi olis parempi 🙂
Kiitos 🙂 näissä erona on vaan paksumpi tai ohuempi "röyhelö". Ruffle 2 – reiät mistä pursotettava massa tulee ulos ovat ohuemmat 🙂 Tulee siis vähän erilainen jälki. Tämä malli on se suositumpi 🙂
No, ne Britit on tuon jo tehnyt kauan sitten. Sanovat sitä ”cream bun”siksi. 😀
Mitähän nylypäivänä ei olisi jo keksitty? Onneksi tästä on moni saanut uutta ideaa meidän perinteiseen laskiaispullaan kuitenkin 🙂