| | |

Kevään Juhlakakut & Kaunein Kattaus (arvonta)

Kevään Juhlakakut & Kaunein kattaus

Kaupallinen yhteistyö Carlson

Ihanaa! Vihdoin on tarpeeksi lämmintä kattaa kakkupöytä ulos. Meillä oli eilen astetta makeampi lounas. Pääsin kattamaan uusilla astioilla ja herkullisilla vadelma-persikkakakuilla kauniin kakkupöydän terassillemme. Parasta, kun kotona on taas yksi huone lisää. Me vietämme suurimman osan kesästä terassillamme istuskellen ja grillaten. Ja tänä vuonna totta kai myös parin minuutin matkan päässä olevalla palstallamme. En malta odottaa, että pääsen roudaamaan tuolit ja pöydät palsta-piknikiä varten palstallemme, joka on edistynyt tällä viikolla huimasti!

Lupasin teille lisää kattausvinkkejä. Vuorossa on tottakai kevään juhlakattaus. Pieniä tai etäjuhlia vietetään ensi viikolla. Sain testiin Carlsonilta upean setin astioita heidän laajasta valikoimastaan. Tässä postauksessa olen käyttänyt alla listattuja tuotteita.

Kattauksen tuotteet

Carlsonin verkkokaupan sekä myymälöiden laaja valikoima kattauksen, leivonta- ja ruoanlaittovälineiden suhteen on huikea. Täällä, jos jossain tuotemerkit kohtaavat ja jokaiselle löytyy omat suosikit ja niiden yhdistelmät. Carlsonin verkkokaupassa on tällä hetkellä kevät-ale. Kannattaa käydä kurkkaamassa valikoimaa täällä!

Kevään Juhlakakut & Kaunein kattaus
Kevään Juhlakakut & Kaunein kattaus
Kevään Juhlakakut & Kaunein kattaus

Kevään Juhlakakut & Kaunein kattaus

Tein kattaukseen kaksi samanlaista kakkua. Toisen (3 munaa) paistoin korkeassa 18 cm vuoassa ja toisen (4 munaa) korkeassa 20 cm vuoassa. Täytettä laitoin molempiin saman verran. Kummatkin kakkuvuoat ovat Carlsonin leivonta-osastolta ja ne ovat nyt mukavassa alessa. Klikkaa ostoksille tästä. Näitä korkeita kakkuvuokia käytän lähes poikkeuksetta. Voit käyttää ohjeissani myös matalampia vuokia, mutta valitse silloin isompi halkaisija, jotta taikina ja täytteet mahtuvat vuokaan. Saat korkeutta vuokiin myös reunakalvolla ja leivinpaperilla.

Kakut on leivottu voilla tuunattuun tavalliseen sokerikakkupohjaan. Voin lisäys tekee kakkupohjista vähän kiinteämmät ja maukkaammat. Lisäksi kakkupalat pysyvät paremmin koossa. Ihanan hento rahkainen persikkamousse hyytyy kakun sisälle pehmeäksi ja kuohkeaksi. Painelin mousseen vielä vadelmia ja persikan paloja antamaan lisää makua. Raikas rahkakuorrute valmistuu hetkessä ja sen voi levittää rennolla kädellä kakun pintaan.

Käytän kakkujen leipomiseen poikkeuksetta yleiskonetta. Pärjäät kyllä ilmankin, mutta usein kysytään omaa suositustani yleiskoneista. Minulla on ollut jo 4 vuoden ajan käytössä Kichen Aid Artisan yleiskone ja en vaihtaisi sitä pois mistään hinnasta. Löydät Carlsonilta myös laajan valikoiman yleiskoneita ja tuo minun mallini näyttää olevan juuri nyt tarjouksessa! Klikkaa ostoksille tästä.

Kevään Juhlakakut & Kaunein kattaus
Kevään Juhlakakut & Kaunein kattaus

vadelma-persikkakakku

Noin 12 hlö

Kakkupohja (G)

  • 50 g voita
  • 4 kananmunaa
  • sokeria
  • vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Sulata voi kattilassa tai mikrossa ja jätä jäähtymään.
  3. Mittaa kananmunat, sokeri ja jauhot samankokoisiin laseihin niin, että kaikkia aineksia on saman verran. Jauhon ja sokerin määrää ei ole ainelistassa, koska saat niiden määrät mittaamalla kananmunat ensin.
  4. Lisää leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhojen sekaan.
  5. Kaada munat ja sokeri yleiskoneeseen ja vatkaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes muna-sokerivaahto on hyvin vaaleaa ja kuohkeaa.
  6. Voitele ja jauhota noin 20 cm:n kakkuvuoka. Voit myös vuorata vuoan leivinpaperilla.
  7. Lisää jauhoja ja sulaa voita vuorotellen muna-sokerivaahtoon.
  8. Kääntele taikina tasaiseksi nuolijalla ja kaada kakkuvuokaan.
  9. Paista kakkupohjaa noin 40 minuuttia uunin alatasolla.
  10. Tarkista kypsyys puutikulla, uuneissa on aina eroja.

Vinkki! Voit leipoa kakkupohjan myös gluteenittomilla jauhoilla.

Täyte

  • 150 g rahkaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 dl persikkasosetta
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 4 liivatetta + tilkka vettä
  1. Mittaa rahka, sokeri ja persikkasose kulhoon ja sekoita.
  2. Vaahdota kerma ja vaniljakastike kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (noin 5 minuuttia).
  4. Liota puristetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä.
  5. Kaada liivate ohuena nauhana rahkaseokseen koko ajan vatkaten.
  6. Kääntele tai vatkaa lopuksi sekaan kerma-vaniljavaahto.
  7. Täytä kakku moussella mielellään heti valmiiksi leikatun kakun väliin – mousse hyytyy jääkaapissa.

Kuorrute

  • 200 g kermarahkaa (tai muu jämäkkä rahka)
  • 1-2 rkl vaniljakreemijauhetta
  1. Sekoita keskenään ja maista. Halutessasi lisää sokeria.

Koristeet

  • muutama marenki
  • vadelmia
  • persikan viipaleita
  • kukkia

Kakun kokoaminen

  1. Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen veitsellä tai kakkusahalla. Pyörivä kakkualusta on tässä hommassa hyvä apuväline. Vinkki! Kakkupohjan voi paistaa hyvissä ajoin ennakkoon ja vaikka pakastaa. Kohmeisen kakun leikkuu kerroksiin on helpompaa! Pakastettu sokerikakkupohja sulaa huoneenlämmössä alle tunnissa.
  2. Kasaa kakku kelmulla tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, jossa paistoit kakkupohjan.
  3. Kokoa näin: ensin pohja ja kevyt kostutus, sitten puolet kakkumoussesta ja painele muutama vadelma sekä persikan pala moussen pintaan. Toista sama, kunnes koko kakku on koottu. 
  4. Vedä kootun kakun päälle kelmu ja laita kakku jääkaappiin ja anna maustua yön yli tai ainakin pari tuntia. Samalla kakku tekeytyy täydellisen tasaiseksi.
  5. Irrota kakku vuoasta kääntämällä vuoka ja tiputtamalla kakku kakkualustalle, jos käytät irtopohjavuokaa irrota ensin lukitus.
  6. Kuorruta kakku rahkalla ja asettele koristeet kakun päälle.

Vinkki! Täältä voit lukea lisää kukkien käytöstä kakkujen koristelussa.

Kevään Juhlakakut & Kaunein kattaus
Kevään Juhlakakut & Kaunein kattaus
Kevään Juhlakakut & Kaunein kattaus
Kevään Juhlakakut & Kaunein kattaus

raami astiat ARVONTA

Tämän kuukauden arvonnassa sinulla on mahdollisuus voittaa itsellesi ihastuttava setti Iittalan kauniita Raami-astioita!

Kommentoi postauksen alle omat juhla- tai kattausvinkkisi. Saat vielä paremmat mahdollisuudet voittaa, jos käyt osallistumassa arvontaan myös Instagramin puolella, ohjeet löydät uusimman kuvan alta eli tästä!

Voit osallistua sunnuntaihin 31.5.2020 mennessä. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti!

Onnea arvontaan!

/Anni


Lisää kevään juhlaherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

104 Kommenttia

  1. Nelliina sanoo:

    Tykkään luonnonkukista kattauksessa. En oo pitkään aikaan järjestänyt mitään juhlaa. Ihana kattaus sulla 🙂

  2. Pirjo sanoo:

    Nykyään leivon lähes kaikki tarjottavat gluteenittomana tai ainakin laktoosittomana. Sopii mahdollisimman monelle. Kattaukseen käytän valkoista liinaa ja valkoisia astioita. Väriä tuo kukat ja servietit.

  3. Salla Lampinen sanoo:

    Mun juhlavinkit on, että suunnittele kaikki valmiiksi etukäteen mikä päivä teet mitäkin (jos on paljon tehtävää), sekä helpottaaksesi voi leipoa kaikki etukäteen pakkaseen mitkä voi😊

  4. Jenni sanoo:

    Vinkkinä on teemaan sopiva kattaus ja koristelu ja tarjoilu juhlan mukaisesti ja vieraat huomioiden.

  5. Kaisa sanoo:

    Tee huolellinen suunnitelma jo hyvissä ajoin ennen juhlaa. Näin ei jää kaikki valmistelut viime tippaan.

  6. Mia sanoo:

    En ole päässyt viime aikoina juhlia järjestämään, mutta ehdottomasti seuraavan kerran katson vinkkejä sinun blogistasi ja instastasi🙊
    Kukkia kakkuihin ja kuppikakkuihib, boho/kesäheinätyyliä kattaukseen; luonnonläheistä ja raikasta!

  7. KooKoo sanoo:

    Hyvä suunnittelu. Teemaan sopivat astiat, itsetehdyt koristeet. Hyvät maut ja nätit kukat.

  8. Essi sanoo:

    Makeaa tarjottavaa ei ikinä mene läheskään yhtä paljon, kuin suolaista. Makean kanssa siis malttia, että ei tuke hävikkiä.

  9. Heidi sanoo:

    Tykkään tehdä mahdollisimman paljon juhlaherkkuja valmiiksi pakastimeen jo hyvissä ajoin. Näin välttyy viime hetken kiireeltä. Koristeet pidetään yksinkertaisina, jotta ne on helppo tehdä vaikka juhlapäivän aamuna.

  10. Papu sanoo:

    Oma vinkkini olisi ajan ottaminen itse suunnitteluun. Tekee jotain tuttuja reseptejä tai testaa ainakin kerran etukäteen reseptiä. Kattaminen ja koristelu on kanssa lempparijuttujani, niihin pikkaisen panostamalla saa tunnelmaa ☺️

  11. Aila Viiki sanoo:

    On niin monet juhlat vuosien varrella vietetty, että olen kirjoittanut tarjoilut ja pax määrän ylös, joten siitä on helppo katsoa tarjoilujen määrät 👍

  12. Salla sanoo:

    Hyvin suunniteltu ja mahdollisimman paljon etukäteen valmistaminen, unohtamatta kauniita kukkia!

  13. Marja Vaattovaara sanoo:

    Rakastan erilaisia posliini-ja lasiastioita😍 niitä yhdistelemällä, sekä vehreyttä ja raikkautta tuovilla elementeilä kuten pihlajanoksilla tai kesäkukilla saa omanlaisen ja hennonraikkaan lopputuloksen🍀 unohtamatta ruoan tuomaa visuaalisuutta🍰

  14. Riikka sanoo:

    Kauniit kukat viimeistelevät kattauksen! Tykkään käyttää sesongin tuotteita, ihanaa että nyt on taas raparperia saatavilla ja marjakausi edessä!

  15. Liisa sanoo:

    Valmistele kaikki se etukäteen minkä voit. Tuoreet kukat tuovat juhlan tuntua!

  16. Mirela sanoo:

    Sesongin mukaan on ihan paras kattausta varten. Tykkään myös tuoda kattauksessa esille esim. Yhteisiä muistoja mitä henkilöiden kanssa on. Sekä jotain persoonallista jokaiselle vähän.

  17. Saana sanoo:

    Sävyiltään yhteensopivat kukat, tarjoilut ja astiat viimeistelevät kattauksen!

  18. Siiri sanoo:

    Vaaleat sävyt & kauniit koristeet 💛

  19. Nea sanoo:

    Kukkia koristeeksi ja joku tietty väriteema 😊

  20. Adriana sanoo:

    Kukkia pöydälle 🌸

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *