|

Helppo Marjamousse (korkean kakun täytteeksi)

Helppo Marjamousse (korkean kakun täytteeksi)

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.

Täyttelen täällä näin aamutuimaan muutaman kakun. Täytteitä pohtiessani päätin kirjotella teille vinkkejä kakun täyttämiseen ja julkaista samalla luotto- kakkumousseohjeeni, joka on ollut minulla käytössä ihan leipomisen alkuajoista lähtien. Korkeat moussekerrokset ovat olleet pitkään muodissa ja usein niistä kyselläänkin: Miten mousse pysyy kakun välissä, kuinka paljon moussea yhden kerroksen väliin? Tässä postauksessa teille vastauksia ja ihana muuntautuva marjamoussen ohje.

Itselläni kakun suunnittelu lähtee koristelusta ja ulkonäöstä. Toteutusta miettiessä alan pohtimaan täytteitä. Usein ainakin toiseen kerrokseen pääsee vaniljainen marjamousse, jonka voi yhdistää suklaamoussen tai valkosuklaamoussen kanssa. Kaksi marjakerrostakaan ei ole huono, jos kaipaa pirteyttä. Tykkään tästä ohjeesta, koska se on yksinkertainen ja muuntautuva. Voin vaihtaa joka kerta marjat ja muuten ohje pysyy samana. Lisäksi tämä mousse on superherkullista!

LAADUKKAAT TARVIKKEET LEIVONTAAN LÖYDÄT TÄÄLTÄ*


Helppo Marjamousse (korkean kakun täytteeksi)

  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 liivatetta + tilkka vettä
  • 1,5-2 dl kermaa
  • 2-3 dl marjoja (mustikka, punaherukka, mustaherukka, vadelma tms.)
  1. Vaahdota kerma ja vaniljakastike kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi.
    1. HUOM! Osalla ollut ongelmia saada kerma ja vaniljakastike vaahtoutumaan yhdessä. Välttääksesi tämän, vatkaa vaahdot erikseen ja yhdistä. 
  2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (noin 5 minuuttia).
  3. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri keskenään.
  4. Soseuta tai paseeraa tuoreat marjat tai sulatetut pakastemarjat.
  5. Lisää soseutetut marjat edelleen vatkaten tuorejuustoseokseen.
  6. Liota puristetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä.
  7. Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten.
  8. Kääntele tai vatkaa lopuksi sekaan kerma-vaniljavaahto.
  9. Täytä kakku moussella mielellään heti valmiiksi leikatun kakun väliin – mousse hyytyy jääkaapissa.

Vinkki ja riittoisuus: Punaherukan ja vadelman ja muutkin marjat voit myös paseerata soseutuksen sijaan eli painele siivilän läpi niin, että siemenet jäävät siivilään. Tällä ohjeella tulee 1 kerros halkaisijaltaan 18-20cm kakkuun tai kaksi moussekerrosta halkaisijaltaan 15cm kakkuun.

HUOM! Kakkumoussella täytetty kakku kannattaa täyttää aina päivää ennen koristelua, jotta mousse jähmettyy ja tekeytyy vielä paremman makuiseksi jääkaapissa. Kakkumousse ei ole jämäkkää täyttövaiheessa. Liivatteet jämäköittävät sen.

HUOM! Pakastemarjat käyvät oikein hyvin sulatettuna! Käytän itse talvella aina pakastemarjoja ja kesällä tuoreita tähän mousseen.

Helppo Marjamousse (korkean kakun täytteeksi)
Mustikkamousse + vadelmamousse eri kerroksissa halkaisijaltaan 20cm kakussa.
Helppo Marjamousse (korkean kakun täytteeksi)
Valmis hyytynyt marjamousse
Helppo Marjamousse (korkean kakun täytteeksi)

Vinkkejä moussen maustamiseen ja kiireisen leipurin tuote

  1. Voit myös maustaa ja lisätä makua kakkumousseihin monella eri tavalla. Itse käytän usein aitoja marja/hedelmäjauheita, joista suosikkini on vadelma- sekä sitruunajauheet. Jauheita löydät isompien markettien kuivaosastolta kuivattujen hedelmien läheisyydestä. Myös Ruohonjuuri ja muut nettikaupat myyvät marjajauheita.
  2. Vahvoilla aromeilla voit myös vahvistaa moussen makuja varsinkin, jos sinulla on joku erikoisempi täyte. Käytän itse aromeja paljon, löydät niitä leivonnan erikoistarvikeliikkeistä.
  3. Lopuksi vinkkaan vielä kiireiselle leipojalle mahtavan vinkin: hyydykejauheet, joihin lisätään vain tilkka vettä ja vaahdotettu kerma! Hyydykejauheilla valmistat hetkessä maistuvan kakkumoussen. Makuvaihtoehtoja löytyy useita: banaani, vadelma, mansikka, suklaa, sitruuna, päärynä,passion ja kirsikka. Itse testasin vähän aikaa sitten suklaapohjan kanssa banaanimoussea. Oli ihanaa nam! Hyydykejauheita löydät leivonnan erikoistarvikeliikkeistä.
Helppo Marjamousse (korkean kakun täytteeksi)

Lisää tekniikoita kakkujen täyttöön löydät täältä.

Myös näillä sopii

Herkutella

160 Kommenttia

  1. Nora sanoo:

    Hei, voiko moussea tehdä kakun väliin jo paria päivää aiemmin vai vaikuttaakohan makuun tai koostumukseen jotenkin? Ajattelin tehdä voikreemin päivää aiemmin kakkuun ja mietin että jos teen samana päivänä moussenkin, niin se ei ehkä oo tarpeeksi jämähtänyt. Mitä suosittelisit?
    Kiitos paljon

  2. Kakkumaakari sanoo:

    Heippa Anni!

    Ajattelin marjatäytettä mansikalla kahteen väliin kakkua, jonka halkaisija 20cm. Pohjalle ajattelin toiseen väliin banaania ja toiseen lemon curdia. Minulla heräsi muutama kysymys täytteestä:

    -voiko tuorejuuston korvata rahkalla? Olisiko parempi maustettu rahka vai maustamaton?

    -Riittääköhän tämä ohje kakun kahteen väliin, vai olisiko parempi tehdä ohje esim 1,5 kertaisena?

    -Onko liivatteen määrä tarpeeksi jämäkkä korkeampaan kakkuvuokaan tehtynä vai tarvitseeko niitä mahdollisesti enemmän? Toivoisin, että täyte on liivatteiden jälkeen kuitenkin pehmeää eikä liian ”jankkia”

    Kiitos jo etukäteen vastauksista!

    1. Moikka,

      Tällä ohjeella tulee 1 kerros halkaisijaltaan 18-20cm kakkuun tai kaksi moussekerrosta halkaisijaltaan 15cm kakkuun.

      Jos teet muutoksia raaka-aineisiin voi olla että joudut lisätä myös liivatteen tai sokerin määrää (rahka).

      Tällaisenaan ohje on omaan makuuni täydellinen, jos teet siihen itse muutoksia niin lopputulos selviää testaamalla 🙂

      1. Jonna sanoo:

        Hei, mietin juuri myös tuota tuorejuuston korvaamista rahkalla! Tarkoituksena tehdä lakkamousse pakastelakoista ja lisätä lakan makua korvaamalla tuorejuusto Valion lakkarahkalla. Olen aika kokematon leipuri, joten osaisitko antaa mitään suuntaa antavaa, montako liivatetta pitäisi lisätä tällä muutoksella? En osaa itse yhtään hahmottaa, että 1 vai useampi..🙈

  3. Leea sanoo:

    Moikka! Voiko marjamoussen päälle laittaa suoraan suklaa moussen? Toimivatko näin vai täytyykö välissä olla kakkupohja?

    1. Hmm, tätä en ole kokeillut. On riski, että valuvat toistensa päältä pois. Selviää kokeilemalla 🙂

  4. TJ sanoo:

    Toimiikohan pakastemansikat tässä moussessa?

    1. Heippa, ohjeesta löytyykin meinittuna pakastemarjat, jotka käyvät yhtä hyvin. Käytän melkein aina itse niitö:

      HUOM! Pakastemarjat käyvät oikein hyvin sulatettuna! Käytän itse talvella aina pakastemarjoja ja kesällä tuoreita tähän mousseen.

  5. Leila sanoo:

    Ajattelin tehdä tämän ohjeen tuplana 24cm vuokaan. Kuinka monta liivatetta suosittelisit? Jos suoraan kertoo kahdella, tällöin liivatteita tulisi 8. Onko se mielestäsi sopiva määrä?

  6. Niia sanoo:

    Hei.
    Voisikohan tämän tehdä pursotinpussiin ja pursottaa kääretorttukakun väliin seuraavana päivänä?

    1. rn keksi miksi ei voisi. Mousse jämähtää viileässä – on siis heti tekemisen jälkeen löysää.

  7. Emilia sanoo:

    Voisiko marjat korvata limecurdilla ja millaisella mittasuhteella? Tai millä vastaavalla komboll saisi raikkaan lime-tuorejuusto-moussen korkean kakun väliin? 🙂

  8. Ella sanoo:

    Oon pari kertaa tehnyt tämän kakun väliin, ja alkaa jo olemaan luottotäyte😊
    Viimeksi tein 20cm vuokaan 3 munan sokerikakkupohjan ja tuplana tämän täytteen, mutta yksikin satsi olisi riittänyt. Tässä siis vinkki muille😊

  9. Elina sanoo:

    Hei! Pystyyköhän tällä moussella täytetyn kakun pakastaa, jos moussen antaa ensin hyytyä kakun väliin jääkaapissa? Kiitos vastauksesta ja tästä herkullisesta mousseohjeesta! 🙂

  10. Veera sanoo:

    Hei! Ajattelin tehdä mustikkamoussen tällä ohjeella vanilijakakkupohjan väliin. Mikähän maku kävisi kaveriksi toiseen väliin? Mitenhän suklaamousse sopisi (tuolla sinun ohjeella)? Vanilijamoussea myös mietin mutta en löydä ohjetta siihen. Voisiko tällä ohjeella tehdä vanilijamoussea? Vai onko joitakin parempia makupareja ehdottaa? Kiitos niin paljon etukäteen vastauksesta! Kakku tulisi poikavauvan ristiäisiin 🙂

  11. Annie sanoo:

    Hei,

    Kuinka monelle hengelle tällainen kakku riittää? Voiko kakun päällystää myös tällä moussella?

    1. Ei voi käyttää kuorrutteena – tämä on liivatepohjainen mousse joka jähmettyy kakun sisään. Riittoisuus riippuu pohjasta ja sen koosta. Pelkän täytteen osalta ei voi arvioida.

  12. Salla sanoo:

    Moi!
    Voisiko tällä ohjeella tehdä pelkän moussekakun keksipohjalla? Tein syksyllä kerroskakun tällä mousseohjeella ja maku oli täydellinen, ei liian makea 🙂 siksi ajattelin nyt nimijuhliin helpompaa kakkua, kun vieraita on enemmän.

  13. Johanna Palosaari sanoo:

    Voiko vanilja vaahdon korvata kermalla?

    1. Voi! Lisää vaikka hieman vaniljasokeria tai maistele moussea ja lisää makeutusta oman maun mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *