Helpot Mustikka-Rahkapullat

Helpot Mustikka-Rahkapullat

Mitä jos kertoisin sulle, että nämä IHANAT mustikka-rahkapullat valmistuvat puolessa tunnissa, leivot ne helposti jopa kesämökillä tai hetkessä yllätysvieraille? Tiedän, kuulostaa liian hyvältä, mutta se on totta! Tarvitset vain pakasteesta valmiita vehnäpullia, vaniljarahkaa, kaksi kananmunaa ja mustikoita.

Rahkapullat ovat mun heikkous. Ne ovat niin meheviä ja maukkaita. Niihin voi käyttää mitä tahansa marjoja, mutta juuri nyt valitsen mustikat. Olen tehnyt niitä myös ilman valkoista sokeria puolukoilla, ohjeen nappaat tästä.

Yleensä leivon taikinan alusta alkaen itse. Jostain kumman syystä aikaa on nykyään vähemmän kuin ennen. Siksi turvaudun välillä puolivalmisteisiin, kuten pakastetaikinoihin. Olen tarkka niiden laadusta ja mikä tahansa ei kelpaa. Testaamalla olen löytänyt esimerkiksi Pirkka vehnäpullat, jotka sopivat tähän ohjeeseen mainiosti.

Helpot Mustikka-Rahkapullat

Helpot Mustikka-Rahkapullat

noin 12 kpl

Ohje

  • 1 pussi (12-14 kpl) esipaistettuja valmiita vehnäpullia (esim. Pirkka)

Täällä ohje, jos haluat tehdä pullataikinan itse

  1. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle.
  2. Anna pullien sulaa (noin 30 min).

Täyte

  • noin 2 dl mustikoita
  • 1 prk (200g) vaniljarahkaa
  • 2-3 rkl (50 g) tavallista maitorahkaa
  • 1 kananmuna
  1. Sekoita kulhossa rahkat ja kananmuna.
  2. Painele sulatettuihin pulliin syvennykset juomalasin pohjalla.
  3. Jaa rahkatäytettä pullien syvennyksiin. Ripottele mustikoita täytteen päälle.
  4. Voitele pullien reunat halutessasi kananmunalla.
  5. Paista pullia uunin keskitasolla 225 asteessa noin 8-10 minuuttia.
  6. Ota pullat uunista ja anna jäähtyä.
  7. Sihtaa päälle tomusokeria ja nauti!

Vinkki! Maista täytettä ja lisää halutessasi sokeria. Itse en lisännyt. Jos käytät vain maustamatonta maitorahkaa, lisäisin 2 rkl sokeria.

KATSO VIDEO PULLIEN VALMISTUKSESTA TÄÄLTÄ

Helpot Mustikka-Rahkapullat
Helpot Mustikka-Rahkapullat
Helpot Mustikka-Rahkapullat

Meinaatko kokeilla? Jaa versiosi Instagramissa @anninuunissa #anninuunissa

Ihanaa elokuuta!

/Anni


Myös näillä sopii

Herkutella

4 Kommenttia

  1. JohannaD sanoo:

    Hei! Valmispullissa on aina sokerirakeita mukana, niin annatko niiden olla vai raaputteletko pois?

  2. Tiina miettinen sanoo:

    Voikohan näitä pakastaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *