Juusto-Makaronilaatikko
I H A N A A ! Tässä on teille mun versio nostalgisen tutusta makaronilaatikosta. Tämä tomaattinen versio on munaton. Taika on maukkaassa juustoraasteessa, joka sitoo laatikon yhteen täydellisesti. Siis ihan tajuttoman HERKULLISTA! Lohturuokaa ja helppoja arkivakkareita tarvitaan just nyt.
Me syödään tätä juusto-makaronilaatikkoa salaatin kanssa arkena, mutta tämä herkullisuus toimii myös hyvin lisukkeena. Kokeile, rakastu ja merkitse ohje suosikkeihisi jo tänään!
Juusto-Makaronilaatikko
- 400 g makaronia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- kourallinen timjamia
- 3 rkl aurinkokuivattua tomaattia
- 2 dl sileää tomaattisosetta (passata)
- 2 dl pastan keitinvettä
- 1 tl mustapippuria
- 100 g maukasta juustoraastetta
- 2 dl ruokakermaa
- noin 50 g maukasta juustoraastetta
- Laita pastavesi kiehumaan. Keitä makaroneja 8 minuuttia hyvin suolatussa vedessä (huom veden tulisi maistua merivedeltä, jotta suola on oikea- tässä ohjeessa suolaa ei lisätä erikseen missään vaiheessa).
- Kuumenna oliiviöljy pannulla, heitä sekaan hienonnettu sipuli, valkosipuli, timjami ja aurinkokuivatut tomaatit. Kuullota muutama minuutti.
- Lisää 2 dl passataa eli sileää tomaattisosetta ja sen jälkeen 2 dl pastavettä. Rouhi sekaan mustapippuria ja anna porista hetken.
- Valuta pasta ja kaada vuokaan. Kääntele pastan sekaan juustoraaste. Kaada tomaattikastike pastan päälle, kaada ruokakerma perään. Ripottele päälle lisää juustoraastetta ja nosta vuoka uuniin. Paista uunin alaosassa 200 asteessa noin 30 min.
- Tarjoile hieman jäähtyneenä.
Vinkki! Voit lisätä sekaan jauhelihaa tai linssejä. Ruskista 300 g jauhelihaa erikseen ja sekoita juuston kanssa pastan sekaan ennen kastikkeita. Samoin linssit – niitä ei tarvitse esivalmistella, jos käytät kypsiä.
*käytin ohjeessa Parrano -juustoja.
*resepti suunniteltu alun perin yhteistyössä Parrano kanssa.
Ihanaa päivän jatkoa!
/Anni
Myös näillä sopii
Herkutella
Kirpeät Jättimarengit
Suklaa-kinuskibrownie Isälle (Ve)
Omenagalette
Isänpäivän Unelmakakut