Bruchetta Margherita – Pizzaperjantaiksi
Bruchetta Margherita – Pizzaperjantaiksi.
Nyt on sellainen perjantairesepti, mitä haluat valmistaa heti! Bruchetta Margherita on samannimisen pizzan helpompi versio. Vain muutama raaka-aine, mutta niin herkullisia, kuten Italiassa yleensä.
Tarvitset tähän reseptiin (Bruchetta Margherita – Pizzaperjantaiksi) vain: kovakuorista leipää, tomaattia, oliiviöljyä, mausteita ja yrttejä. Ja lupaan, teet tätä todellakin toiste. Tuo Italia kotiisi jo tänään.
Bruchetta Margherita – Pizzaperjantaiksi
Ohje 4 kpl
- 4 palaa kovakuorista vaaleaa leipää (vaalea hapanjuuri, paesano tms.)
- reilusti oliiviöljyä paistoon
- 1 tlk kokonaisia kirsikkatomaatteja (Mutti – voit käyttää myös tomaattimurskaa)
- noin 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1/2 tl suolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 oksaa tuoretta oreganoa (myös kuivattu käy)
- 2 palloa mozzarellaa
- basilikaa
- Leikkaa leipä paksuiksi viipaleiksi ja paista pannulla rapeaksi molemmin puolin reilussa oliiviöljyssä.
- Sekoita kirsikkatomaatit mausteiden (suola, pippuri, oregano ja oliiviöljy) kanssa ja painele tomaatit kevyesti rikki. Nostele tomaattikastiketta leipien päälle.
- Revi mozzarella päällimmäiseksi ja nosta paistinpannun kansi päälle. Anna hautua vielä kuumalla pannulla miedolla lämmöllä noin 5-10min (riippuen kuinka paljon haluat juuston sulavan.
- Koristele basilikalla ja tarjoile lämpimänä. Nauti!
Vinkki! Voit paistaa leivät myös uunissa – paista 200 asteessa niin kauan kunnes juusto on sulaa.
Ihanaa vikonloppua!
/Anni
Lisää Italia-ihanuutta löydät täältä.
Myös näillä sopii
Herkutella
Churro-Donitsit
Vastustamaton Vadelmajuustokakku (ja pienet synttärijuhlat)
Vegaaninen kondensoitu maito
Gluteenittomat Mustikkakuppikakut