Ananasmousse (korkean kakun täytteeksi)

Ananasmousse (korkean kakun täytteeksi)

Kevään juhlat lähenevät. Päätin julkaista sarjan täydellisen kakun leivontavinkkejä tulevia juhlia silmällä pitäen. Aloitetaan korkean kakun täytteistä. Itse suosin moussetäytteitä. Niillä saa korkeutta kakkuun ja perusreseptiä muuntelemalla saat monipuolisesti erimakuisia täytteitä kakkuun.

Jokaisen täydellisen kakun alku on kakkupohja. Löydät erilaisia kakkupohja-vaihtoehtoja täältä. Olen vähän tylsä, mutta suosin perinteistä sokerikakkupohjaa täytekakuissa. Minusta kakkupohja voi olla ihan perinteinen, nostan sitten kakussa muita asioita esiin, kuten täyte, kreemi ja koristeet. Täydellisen sokerikakkupohjan ohjeen löydät tästä. Kuvissa näkyvän kakun kakkupohja on 3 munan sokerikakkupohja, joka on leivottu 15 cm vuokaan.

Tämä ananasmousseohje syntyi supersuositun marjamousse-ohjeeni pohjalta. Rakastan tätä ohjetta, koska se on yksinkertainen ja muuntautuva. Voin vaihtaa joka kerta hedelmäsoseen tai marjat toiseen ja muuten ohje pysyy samana. Lisäksi tämä mousse on superherkullista ja se pysyy jämäkästi kakun sisällä. Välillä lisään hilloa, siirappia tai hedelmäsosetta kakkupohjan ja moussen väliin antamaan lisää makua. Myös marjoja voi painella moussekerrokseen antamaan makua ja väriä.

Huomioi nämä:

  • Todella kirpeät ja happamat marjat saattavat vaatia enemmän liivatetta
  • Jos teet tukevan todella korkean kakun, lisää vielä yksi liivate, jotta mousse pysyy kakun välissä jämäkästi
  • Hyydytä mousse aina jääkaapin kautta eli täytä kakku kakkuvuokaan, jossa paistoit pohjan ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli
  • Voit tehdä mousseen tulevan hedelmä- tai marjasoseen pakastemarjoista, pakastehedelmistä tai tuoreista hedelmistä tai marjoista
  • Voit käyttää mascarponen tilalla myös maustettua tuorejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa

Ananasmousse (korkean kakun täytteeksi)

Riittoisuus: halkaisijaltaan 15 cm kakun kahteen kerrokseen tai 20-22 cm kakun yhteen kerrokseen. Tuplaa täyte halutessasi.

Ohje:

  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g mascarponea
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 liivatetta + tilkka vettä
  • 2 dl ananasosetta (Bonne tai tee itse)
  1. Vaahdota kerma kuohkeaksi, mutta ei liian kovaksi.
  2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (noin 5 minuuttia).
  3. Vatkaa mascarpone ja sokeri keskenään.
  4. Soseuta ananas, käytä kakkuun 2 dl sosetta – voit käyttää myös valmista ananassosetta (Bonne).
  5. Lisää ananassose edelleen vatkaten mascarponeseokseen.
  6. Liota puristetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä.
  7. Kaada liivate ohuena nauhana mascarponeseokseen koko ajan vatkaten.
  8. Kääntele tai vatkaa lopuksi sekaan kermavaahto.
  9. Täytä kakku moussella mielellään heti valmiiksi leikatun kakun väliin – mousse hyytyy jääkaapissa.

Ananasmousse (korkean kakun täytteeksi)

Kakku odottaa kuorrutusta. Julkaisen monipuolisen voikreemin ohjeen ja ohjeita kakun kuorrutukseen seuraavaksi!

Ihanaa viikonloppua!


Lisää täytteitä ja kuorrutteita löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

14 Kommenttia

  1. Emilia sanoo:

    Moi, olisin kysellyt hieman suuntaa antavasti, kuinka monelle hengelle tämän kokoinen kakku riittää? Jos teen sen tuohon 15cm vuokaan.

    T. Stressaantunut juhlien tarjiamusten suunnittelija

  2. Raghda sanoo:

    Anne kiitos paljon ohjeesta ja mä tykkään miten hyviä vinkkejä laitat ja selität selkeästi asioita aina..
    esim että riittää kahteen kerrokseen 15cm kakkuun tai sit yhteen kerrokseen 20cm.. olet säästänyt paljon aika ja vaiva lukevalle ❤️ Tykkään ??

    1. Ahh ihana kommentti! Kiitos <3 On niin mahtava kuulla, että ohjeet ovat selkeitä. Sitä on vaikea joskus kirjoittaa, kun itse tekee eikä osaa ajatella lukijan näkökulmasta 🙂

  3. Oi, miten mehevän näköinen kakku! :p Ens viikonloppuna voisikin tehdä äitille jonkun moussea sisältävän kakun <3

  4. Noora sanoo:

    Moi! Ajattelin tehdä äitienpäiväkakkuun tätä täytteeksi, ja jäi epäselväksi tarkoittaako tuolla ohjeessa sanottu ananassoseen määrä 2 purkillista vai desiä? Kiitos vastauksesta jo etukäteen 🙂

    1. Hei Noora 🙂 Sieltä reseptistä puuttui dl merkki. Kiitos kun laitoit kommenttia. Nyt ohje on korjattu. Mukavaa viikonloppua!

  5. Soikkeli sanoo:

    Tein täytteen tuoreesta ananaksesta ja koko kakku meni pilalle. Ilmeisesti tuore ananas reagoi maitotuotteiden kanssa ja siihen tuli kitkerä jälkimaku. Ohje ei siis toimi tuoretta ananasta soseuttamalla!

    1. Hmm mielenkiintoista. Kitkerä maku voi tulla, jos ananas ei ole täysin kypsää. Pitää testata itse vielä tämä asia ja sitten muokata reseptiä tarpeen vaatiessa.

  6. Veera sanoo:

    Kiitos hyvistä vinkeistä! Voikohan tällä kaavalla tehtyä moussea pursottaa?

    1. Liivatteella hyydytettävät mousset jähmettyvät kakun välissä jääkaapissa. Tätä ei voi siis suoraan teon jälkeen pursottaa, koska massa on löysää. En ole kokeillut jähmettää moussea kulhoon ja pursottaa sen jälkeen. Voi sekin onnistua.

  7. Heikki Manner sanoo:

    Hei,
    Kommentti tuohon tuoreeseen ananakseen: siinä on useita entsyymejä, joista osa hajottaa valkuaisaineita ja saa siten aikaan pahan maun. Tuore ananas on siis ensin kiehautettava, jos sitä käyttää täytteessä. Valmis sose on pastöroitu, sen voi käyttää suoraan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *